הצעד הבא במאבק נגד הקמת מפעל האשפה: עמותה מקומית מגייסת כסף מהציבור על מנת לממן מאבק משפטי. "אנחנו נאבקים מול גורמים בעלי השפעה ועתירי ממון, כדי לנהל את המאבק המשפטי הטוב ביותר נזדקק לכמה שיותר תרומה ותמיכה", הם אומרים.
לאחר שעמותת "ראשונים נלחמים - העמותה לשמירת איכות הסביבה בראשון לציון" לא הצליחה לקבל מהעירייה מימון להגשת בג"ץ נגד הקמתה מפעל, פנתה העמותה למימון המונים והיא קוראת לציבור לסייע בתרומות על מנת להיאבק בהחלטה.
לטענת חברי העמותה, הם הצליחו בשיתוף משרד עורכי הדין אליעד שרגא ושות' להשיג ביסוס למניעת הקמת המפעל ולהגשת בג"ץ חדש, לאחר שהעירייה משכה את הבג"ץ הקודם כיוון שהשופט הבהיר כי לא יתקבל.
קראו גם:
במכתב מיצוי הליכים שנשלח מטעם משרד עורכי הדין למשרד האוצר וגופים נוספים, נטען כי המכרז במסגרתו זכתה חברה להקים את המפעל לכאורה פסול ועל כן אין לו תוקף חוקי. עו"ד טוענים כי המכרז נעשה בשיטה בה החברה המנצחת מקימה אותו על חשבונה, ולאחר תקופת הזיכיון, במקרה הזה 25 שנה, המפעל עובר לרשות המדינה.
לטענתם, חברה אחת שהתמודדה במכרז ביקשה מענק הקמה על סך 435 מיליון שקל ואלו החברה שזכתה לא ביקשה כסף כלל, ועל סמך זה נבחרה לזכות במכרז. למרות זאת, טוענת העמותה, החברה מקבלת מיליוני שקלים מהמדינה, בין היתר כבר הועברו לה 150 מיליון שקל והטבות נוספות שעלותן משוערת בעוד 150 מיליון שקל ולאחרונה אושר סכום נוסף על סך 146 שקל שתעביר קרן הניקיון לחברה, לטענת העמותה בסך הכל תקבל החברה 529 מיליון שקל מהמדינה, חלקו אושר בהסכם פשרה מול המדינה, סכום גבוה בהרבה ממה שביקשה החברה המתחרה, כך שבפועל היא זאת שהיתה צריכה לזכות במכרז.
בעירייה כבר העבירו לעמותה 60 אלף שקל עבור ייעוץ משפטי, אולם עבור הגשת הבג"ץ לא הצליחו בעמותה לרתום את העירייה.
"מטרת גיוס ההמונים זה היא למנוע את הקמת מפעל הפסולת המסוכן בסמיכות לריכוזי אוכלוסייה", מסבירים בעמותה, "הקבוצה לא שייכת פוליטית לאף מפלגה, וכל שעומד לנגד עינינו הוא טובת העיר וילדינו. עניינו שמירה על איכות החיים והסביבה בעיר כמו גם מניעת ירידת ערך דירות ונכסי נדל"ן עקב הקמת מפעלים מזהמים במערב העיר".
בשלב זה הצליחה העמותה לגייס אלפי שקלים והיעד שלה עומד על 300 אלף שקל, וחברי העמותה פועלים במרץ על מנת לגייס את הסכום לפני שהמפעל ייפתח.
רוצים לתרום למאבק? לחצו כאן