מסעדנים מראשון לציון יוצאים נגד תנאי המכרז להפעלת מתחם הפוד־טארקס המיועד בחוף הים העירוני, לאחר שהמסעדות שפעלו בו נהרסו לפני כמה חודשים, הדחפורים עלו על השטח והמסעדות 4x4, איביזה ואחרות נהרסו עד היסוד.
לטענת המסעדנים, המכרז לא נותן מענה לשלל בעיות, בהן גודל הפוד־טראק על פי המכרז. על פי התנאים, גודל כל פוד־טראק יהיה בין ארבעה לחמישה מטרים, דבר שלטענת בעלי העסקים לא יאפשר אחסון בשר בכמויות במקום, זאת למרות שעל פי המכרז כל משאית צריכה לעבוד במשך כל שעות היום.
עוד טוענים בעלי המסעדות, כי המכרז דורש ניסיון של שלוש עד חמש שנים בפוד־טארקס, דבר שימנע מרוב בעלי העסקים מתחום המזון בעיר להתמודד בו, זאת למרות שיש להם ניסיון עשיר בתחום המסעדנות.
עוד טוענים בעלי העסקים כי אין במכרז התייחסות לנושא הפיקוח הווטרינרי על העברת המזון למשאיות. לדבריהם, בגלל מגבלת הגודל על משאית המזון, אין אפשרות להחזיק בהן מקפיא גדול מספיק לעבודה במשך כל שעות היום, והמכרז גם לא מתיר להשאיר בקרבת מקום מקפיא מתאים, ומניסיונם, חברות האספקה לא יסכימו להוביל בקירור את הבשר למקום בכמות של יום מכירה אחד.
"17 שעות עבודה ביום, ואיפה מאחסנים את המלאי?", תוהה אבי, מסעדן וקמעונאי מראשון לציון, ואחד מראשי המאבק בנושא. "רוצים שנמכור המבורגר ב־20 שקלים, אבל איך אני מעביר את הבשר לחוף? החוק אומר שאני צריך קודם להיכנס לווטרינר העירוני, שרושם טמפרטורה, וכך אני יכול להפיץ. פה אין פיקוח. פוד טראק קטן יכול לשים מקרר קטן, אז איפה אני שם את המלאי?".
ניסיתם לשאול את העירייה?
"שאלתי. ביום ראשון האחרון היה כנס ושאלתי שאלה פשוטה – האם אני יכול להביא משאית שלי עם יחידת קירור שתעמוד בחניה כמחסן? גם זה אסור לי. יש פה כשל לוגיסטי מבחינת אחסון ומלאי. צריך שהווטרינר העירוני ייתן הנחיות. הוא חייב להיות מעורב בתנאים למכרז. אתה לא יכול לפרסם שימכרו המבורגר ב־20 שקל ולא מעניין אותך איך הוא יגיע לדלפק, זה הבסיס. כל יום זוגלובק יבואו אליי לים לתת לי ארגזים של המבורגרים כדי שאוכל למכור? אין דבר כזה".
עוד לדבריו, הוא ביקש לתת העדפה לבעלי העסקים בעיר, כיוון שכשהם קולטים לחנות שלהם את הבשר, הוא עובר את הפיקוח של הווטרינר, "אז הם יכולים להוסיף עוד מקפיא־שניים במחסן לטובת הפוד טראק בים, וזה עובר פיקוח וטרינרי".
בנוגע לדרישה לניסיון של שלוש עד חמש שנים בעבודה עם פוד־טראקס כתנאי למרכז, הוא אומר: "בן אדם שמוכר המבורגר בעיר שנים לא יודע למכור את זה בפוד־טראק? בעלי העסקים בעיר לא יוכלו להתמודד, וזה מנווט לקבוצה ממש ספציפית שהעבודה שלהם זה הפוד־טראקס, שרק הם יתמודדו, במקום שזה יהיה לכלל בעלי העסקים".
חבר המועצה ויו"ר ועדת הביקורת במועצת העיר, דורון אוזן: "המכרז שפרסמה העירייה אינו שוויוני ואבקש מהעירייה ומהחברה העירונית והייעוץ המשפטי לבדוק את הדברים ולפרסם מכרז חדש בו יוכלו להשתתף כל אותם בעלי מסעדות שיעמדו בתנאי הסף, כולל אישורים של משרד התחבורה, תברואה ו/או משרד הבריאות לפי הצורך והתנאים. כיו"ר ועדת הביקורת מחובתי להתריע על מכרז שיש בו טעם לפגם, וגם לא ברור מדוע העירייה הגבילה וצמצמה את האפשרות למציעים לרמה של ניסיון בלבד בהפעלת פודטראק, מדוע?".
קראו גם:
מהעירייה נמסר בתגובה: "המכרז היה פתוח באופן שוויוני לכל מי שרצה להגיש ומתאים לתנאי הסף שנקבעו להפעלתם. העירייה שמה לה למטרה להמשיך ולתת מענה לתושבי העיר המגיעים לחוף הים ובעיקר לדאוג למחירון הוגן, אחיד וזול על המוצרים שיימכרו. שימוש בפודטראקים הפך בשנה האחרונה לפתרון בכל רחבי הארץ ויש היום מאות משאיות אוכל פעילות - בשל היותם זולים, גמישים וסביבתיים. לעבודה מתוך משאית אוכל יש נהלי עבודה בפני עצמם ורישוי משאית המזון שונה מרישוי מסעדות או כל עסק אחר".
המחירון המוזל לתושבים:
מים מינרליים ‑ 5 ש"ח
ארטיק ‑
6 ש"ח
1\3 ליטר בירה ‑
18 ש"ח
המבורגר ‑ 20 ש"ח