אביב הגיע, צאו החוצה: סוף סוף הגיעה העונה המושלמת למיקסום חלל החוץ. בין אם יש לכם גינה, גג או מרפסת, צאו החוצה. השמש המלטפת תעשה לכם טוב. האירוח יהיה פשוט ונעים יותר והקרבה לטבע תמנף את המצב הכה רגיש שכולנו חווים. ולאלו שלא רוצים לצאת מהבית, הכנו גם המלצות איך להרגיש בבית כמו בסוויטה של בית מלון.
"הלקוח הישראלי כבר הבין את חשיבות חלל החוץ, וההתייחסות אליו היא כאל חלק בלתי נפרד מהבית. הגישה כיום היא לעשות תעתיק של הבית החוצה, ליצור מראה. לייצר חלל חוץ שבדומה לפנים, הוא ההמשכיות של הבית" מסביר האדריכל בועז שניר בעל סטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים בהרצליה פיתוח.
לדבריו "הפנים והחוץ משפיעים אחד על השני. לא פעם הגדלנו פתח או הרמנו במה בתכנון כדי שהפנים והחוץ יתכתבו ביניהם. עוד בשלב הראשוני של תכנון הפרוייקט והבנת צרכי המשפחה, יש הסכמה משותפת וברורה לגבי חשיבות החוץ: המקום האידיאלי לאירוח ושהייה, המקום האידיאלי לגוף ולנפש, שההשקעה בו הולכת ותופחת לאורך השנים". עוד אומר שניר "ישנם פרוייקטים שהשיח מתחיל בכלל מהצרכים של החוץ "אני רוצה בריכה ענקית – כדי ליהנות מהילדים גם בסופש. חשוב לי שמטבח ה OUTDDOR יהיה פונקציונאלי ונעים, כי שם אני מרבה לארח", "אני רוצה לשבת בחוץ בכל שעות היום" והדוגמאות עוד רבות וטובות.
אבנר צדוק, מנכ"ל ובעלים של חברת פלגים, האחראית על תכנון ועיצוב בריכות יוקרה מסביר "הבריכה מאלמנט של מותרות כבר מספר שנים, ובטח ובטח מאז הקורונה, הפכה לאלמנט מהותי שהוא כמעט MUST בבית הישראלי, בין הוא קטן או גדול. סביבה מתאספות המשפחות, סביבה מתקיים האירוח, היא הסיבה למפגשים בין דוריים. יש הרוכשים בית או שטח רק בהתאם לאפשרויות השונות של מיקום בריכה, והעמדתה ביחס לפרוייקט. בלי בריכה – לא קונים! כן עד כדי כך. בכל הקשור לבריכות, האפשרויות רבות והשמיים הם הגבול: בריכות בעיצוב טרופי, בריכות אינפיניטי, בריכות נגד הזרם וכו".
עוד אומר צדוק "באביב 2024 הנוכחות של הבריכות תתעצם, מאחר והמשפחה אינה מוותרת עליה, נהיה עדים יותר ויותר לבריכות קטנות יותר, בטח ובטח כאשר השטח קטן, עם דגש על בריכות נגד הזרם, שבעצם מספקות את אותה הנאה משפחתית ומאפשרות שחייה מקצועית לכל דבר". "חשוב גם לתת תשומת לב רבה לנושא עליית ערך הבית כאשר הוא מגיע עם בריכה וגם הפופולריות שלו הרבה יותר גבוהה כאשר הנכס מוצע למכירה" מסכם צדוק.
ואם אתם ממש רוצים להיות טרנדיים באביב, אמבטיות הקרח עבור רבים הן דרך חיים בזכות התועלות של הטבילה לגוף ולנפש. IceZ לוקחת את הטרנד צעד אחד קדימה, עם אמבטיות קרח שפועלות באמצעות צ'ילרים ייעודיים (היחידים עם תו תקן של מכון התקנים), שתפקידם להביא את המים לטמפרטורה הרצויה, תוך שליטה מרחוק, ויצירת סירקולציה ששומרת על נקיון המים. לדברי ישי שני, בעלים ומנכ"ל משותף ב- iceZ והרוח החיה מאחורי המותג "האמבטיות עוצבו ותוכננו בקפידה, עשויות מחומר אקרילי או חיפוי עץ. חוויה שמספקת בוסט אמיתי של אדרנלין ועשייה".
נעבור לנושא האוכל, יעל מוסקוביץ סמנכ"לית השיווק של חברת ניגא שף FOR HOME יבואנית מטבחי חוץ ומותגי פרמיום במושב נורדיה ובהרצליה פיתוח, מסבירה "המגמה החשובה בעונות החמות, ובכלל לאורך כל השנה, אלו מטבחי החוץ. אם החשיבה הרווחת היתה שמטבח חוץ הוא נחלתם של בעלי מרפסות או גינות גדולות, כפי שהיה בעבר, הרי שכיום הקהל הישראלי שאוהב לארח בחוץ אינו מתפשר על מטבח חוץ, גם כאשר השטח קטן. הוא רוצה לארח בנוחיות רבה, לא להתרוצץ בין הפנים לחוץ, וליצור חוויית אירוח נעימה. גם מטבחים בגודל 2 מ"ר בלבד, יהפכו את חוויית האירוח להרבה יותר מפנקת".
עוד מסבירה מוסקוביץ "השימוש במטבח החוץ, בטח ובטח באביב, לרוב הוא על בסיס יומיומי. אנו אוהבים לבלות בחוץ. כאש בצידו השני של המתרס נמצאים מטבחי החוץ הגדולים שרק הולכים וגדלים, עם ממוצע של 5-6 מ' ואיתם כמובן שפע רב של מוצרים שתומכים בחוויית הבישול והאירוח עם מקררי משקאות, מכונות קרח, גרילים שונים להפקת מאכלים במגוון צורות צלייה ובישול, רוטיסרי, טאבונים, ועוד, לצד עיצובים עילאיים שלקוחים ממטבחי שף מקצועיים".
עוד מסביר שניר, "לאור המצב המאתגר ומצב הרוח הירוד, ולכל אלו שמעדיפים להישאר בבית, ניתן ואפשר לשדרג את הפנים והחוץ גם יחד ולהפוך אותם לריזורט פרסונלי לכל דבר ועניין. אותם מלונות בריזורטים ובתוך כך הלובאים, החדרים המפנקים ומתחמי הבילוי והפנאי שבהם, הפכו עם הזמן לנקודת אחיזה שפויה שמרחיקה אותנו, ולו במעט, משגרת החיים ומהמציאות האינטנסיבית והלא פשוטה בה אנחנו חיים. לכן נכון יהיה לנסות ולשחזר את אותה תחושה מרגיעה ונינוחה, גם במרחב הביתי".
קראו גם:
לדבריו "זאת הסיבה שאנו רואים יותר ויותר בתים בהם חדרי האמבט מרוצפים ומחופים באריחים גדולים במיוחד ומדוקקים ממש כמו אלה שבבתי המלון, חדרי שינה רחבי ידיים שמתוכננים בדומה לסכמה המקובלת בבתי המלון (מסדרון שמצדו האחד ח. ארונות ומצדו השני ח. רחצה שמוביל ישירות לחדר השינה). בבתים הפרטיים אנחנו רואים הרבה יותר טיפול במרחבים חיצוניים מטופחים עם מרחב לאונג' מרוצף, פרגולות מעוצבות, פינות ישיבה אינטימיות שפזורות בין הצמחייה ועוד. באותם ריזורטים אנחנו שואפים לקבל שירות שפותר אותנו מהתעסקות בענייני היום יום ומספק לנו כל מחסור בהישג יד וזוהי התחושה שנרצה ליצור גם אצלנו במרחב הביתי".