2030 כבר כאן
מקיף י"א בראשון לציון: העתיד נמצא בהייטק
בתיכון מקיף י"א החליטו להתחיל השנה במסלול למידה ייחודי בשם "הייטק־היי". המטרה: להכשיר את תלמידים לאופן אחר של למידה, יותר חוקר ופחות משנן. "אצלנו מכשיר הטלפון הנייד יהיה כלי עזר פדגוגי לכל דבר ועניין והוא מאוד רצוי", אומרת בגאווה מנהלת התיכון ליזה סורדו.
קראו גם:
"כדי להכין את התלמידים שלנו להיות בוגרים חושבים בשנת 2030 החלטנו שחשוב שתהיה להם חשיבה יצירתית וחדשנית. החלטנו להעניק להם שיטת לימוד אחרת כי הכלים שניתנו לתלמידים עד עכשיו כבר פחות רלוונטיים", אומרת סורדו. "זו למידה מבוססת פרויקטים ובמסגרתם התלמידים יצטרכו לחקור לבדם נושא גדול ומורכב, לעבוד עליו בקבוצות ולייצר סביבו דיאלוג. בסופו של הפרויקט יציג כל תלמיד את התוצר שלו מול הכיתה".
בשיטת הלימוד החדשה שתתחיל בקרב תלמידי כיתות ז'-ח' ותלווה אתם לאורך שש שנים, ספרי הלימוד ישמשו בעיקר כדי לאתר מידע. את מרבית הידע ישאבו התלמידים ממאגרי מידע אינטרנטיים. לצורך כך תצייד העירייה את בית הספר במחשבים נוספים. דווקא בהיבט הזה, הלמידה מרחוק בעידן הקורונה תסייע להם להתקדם בעזרת המחשב בבית. "אנחנו חורגים מהפרוטוקול הלימודי הרגיל של משרד החינוך ואולי נלמד פחות פרקים, אבל נטמיע מיומנויות חשובות אחרות. כך, למשל, בשיעור תנ"ך יצטרכו התלמידים לחקור את מעמד האישה בתקופת המקרא ובשיעורי היסטוריה וספרות הם ילמדו על יצירות שליוו את מלחמת העולם השנייה. כל אלו יהפכו את התלמידים שלנו לבוגרים חושבים יותר שמוכנים יותר לעולם המתקדם".
דרושה: גמישות מחשבתית
מקיף י"ג בראשון לציון:
אמנות עיצוב המוצר
לפני שנה החלה לפעול במקיף י"ג מגמת עיצוב המוצר, וייתכן ששם ייזרעו הזרעים שיצמיחו את המוצר הגדול הבא שישנה את פני העולם. עד שהחלום הזה יתגשם, יגיעו 20 תלמידי המגמה מדי שבוע לסדנה המיוחדת והחדישה שנבנתה להם כדי לקבל את הכלים לפיתוח היכולות.
"אנו מוקפים באובייקטים", מסבירים בבית הספר, "צריך להסתכל לצדדים ורק לראות אותם: הטלפון שאנו מחזיקים, הרכב שבו אנו נוהגים, בכולם הושקעה מחשבה רבה. צוותים שלמים עמלו כדי להוציא את העיצוב הטוב ביותר עבור המוצר. העתיד יכול להיות יפה והמעצבים הם אלו שדואגים לאופן שבו הוא ייראה".
המגמה היא ברמת 10 יחידות לימוד ונלמדים בה טכנולוגיה, מחשבים, תרבות, גיאומטריה ועוד. "בשורה התחתונה, אני מצפה שיהיו פה תלמידים עם גמישות מחשבתית, כמו אנשי אשכולות בעלי ידע במגוון תחומים", אומרת מנהלת התיכון שרון שמואל. "המגמה היא על־אזורית, פתוחה לכל תלמידי העיר וכולם יכולים לנסות להתקבל אליה. בתקופת הקורונה נלמד את כל שעות המגמה מקרוב. חילקנו את התלמידים לקפסולות ויצרנו שתי קבוצות לכל שכבת גיל".
לעוד חדשות ראשון לציון