אדם בריא בן 52, סמנכ"ל בחברה מסחרית, הגיע בימים האחרונים עצמאית לבית החולים אסף הרופא לאחר שלא חש בטוב, התמוטט ונמצא ללא דופק או נשימה בכביש הגישה למיון המרכז הרפואי. בעקבות תושייה ומהירות במתן הטיפול - ניצלו חייו ללא כל נזק מוחי.
"אני זוכר שהרגשתי ממש רע וביקשתי מאחד העובדים שיקח אותי לביה"ח. אני לא זוכר כלום ממה שקרה לאחר מכן אלא רק שהתעוררתי כאן בטיפול נמרץ לב בערב", שחזר המטופל שביקש להישאר בעילום שם.
2 צפייה בגלריה
החייאה בבית החולים
החייאה בבית החולים
החייאה בבית החולים
(צילום: דוברות שמיר אסף הרופא)
קראו גם:
הוא הוסיף: "הופתעתי מאוד שזה מה שקרה. אני עושה פעילות ספורטיבית כל בוקר ושומר על אורח חיים בריא. אני מניח שיש קשר ללחצים שיצר משבר הקורונה ונושאים כספיים שמאוד השפיעו עליי לאחרונה. אני רק לסיום רוצה להודות לכל הצוותים הרפואיים בזכותם אני כאן".
"בחלק לא מבוטל מהתקפי הלב ההסתמנות הראשונית לצערנו היא דום לב ובמקרים כאלה מהירות שרשרת הצלת החיים היא קריטית"
ד"ר גל פחיס סגן מנהל המלר"ד במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) סיפר כי "חובשים של מד"א הבחינו בחולה שהתמוטט על כביש הכניסה למיון וניגשו מיד לסייע ואף החלו לבצע פעולות החייאה ומתן מכת חשמל. לאחר מכן הוא הוכנס לחדר ההלם בתוך המלר"ד, שם המשכנו בפעולות ההחייאה מאומצות אשר הביאו לבסוף לחזרת הדופק והנשימה. בבירור מיידי שבוצע אובחן כי החולה סובל מהתקף לב ובמהרה הוכנס לצנתור דחוף".
ד"ר סער, מנחה מנהל יחידת הצנתורים במכון הלב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) שביצע את הצנתור בסיוע דר' נטליה קופמן, מסביר איך אדם בריא ויחסית צעיר מתמוטט ברגע אחד. "בחלק לא מבוטל מהתקפי הלב ההסתמנות הראשונית לצערנו היא דום לב ובמקרים כאלה מהירות שרשרת הצלת החיים היא קריטית.
2 צפייה בגלריה
ד"ר סער מנחה וד"ר גיל פחיס
ד"ר סער מנחה וד"ר גיל פחיס
ד"ר סער מנחה וד"ר גיל פחיס
(צילום: דוברות שמיר אסף הרופא)
"שרשרת זו מתחילה בזיהוי מצב חוסר ההכרה, קריאה לעזרה ובהמשך עיסויים ומכות חשמל. מדובר באדם שהיה לו מזל רב משום שסיכויי ההישרדות במקרה בו הארוע מתרחש בבית החולים גבוהים משמעותית לעומת מקרים דומים המתרחשים מחוץ לבית החולים. המהירות והרצף בה פעלו הצוותים הובילו לחזרה יחסית מהירה של דופק וכך עלו משמעותית סיכויי המטופל לשרוד את האירוע.
"דום הלב במקרה האמור נגרם מחסימה מלאה של העורק הראשי של הלב. בדיקת אק"ג לאחר חזרת הדופק הראתה שמדובר בהתקף לב ולכן התקבלה הודעה מידית במחלקת הצנתורים אשר נמצאת בכוננות 24/7 בדיוק למקרים מסוג זה. במהלך הליך הצנתור ראינו שהעורק הראשי סתום ומלא בקרישי דם ולצורך כך הותקן תומכן ("סטנט"- קפיץ מתכתי שמחזיק את העורק פתוח). משוער כי במידה והמטופל היה מגיע לאחר החייאה ממושכת בשטח לצנתור הפרוגנוזה הייתה אחרת וסכנה לנזקים מוחיים בלתי הפיכים כתוצאה מירידת לחץ הדם בזמן הפסקת פעילות הלב".