כשכל העסקים סביבו קורסים, בית הקפה הראשל"צי הזה הפך למעצמה של אוכל איטלקי. "לקחנו בחשבון שכל הזמן יש כאן סבבי לחימה, אבל למצב הזה אף אחד לא ציפה". מה אתם חייבים לטעום שם?
כשהם כבר בעשור השישי לחיים, השותפים העסקיים שרון דרור שלומי ששון והשף יוסי בכר, מחליטים לצאת לעוד הרפתקה ולפתוח בייקרי איטלקי בוטיק באזור התעשייה בראשון לציון. חודשיים אחרי פורצת מלחמת 'חרבות ברזל' והמקום נסגר לחודש. אך בזמן שעסקים רבים סביבם קרסו ונסגרו הם רק יצאו מחוזקים.
"אנחנו לא צעירים, חסרי ניסיון שפתחו את המקום בגרושים האחרונים שלנו", מסביר בכר כיצד למרות התקופה הקשה, הבייקרי ברחוב בסקינד פורח. "אנחנו חיים בישראל, לקחנו בחשבון שכל הזמן יש כאן סבבי לחימה, אבל כמובן שלמצב הזה אף אחד לא ציפה. אני מניח שבזכות הגיל והניסיון ידענו איך לא להתפזר ולשמור על המקום. אבל הקושי מספר אחת שלנו, כמו אצל כולם, זה למצוא עובדים, זו תקופה לא קלה".
הבייקרי שבמהלך השנה האחרונה הפך למוקד עלייה לרגל לכל חובבי הפטיסרי והאוכל האיטלקי באזור, מעוצב בסגנון יוקרתי. תשכחו ממגשי מתכת כבדים ודלפקים פרקטים, ב'פנה' יש נברשות קריסטל ושולחנות אבן שיגרמו לכם להרגיש שקפצתם לביקור קצר במילאנו.
"מראש בחרנו בכיוון איטלקי, זה טעם שמאוד מתחבר לחיך הישראלי לכן אין פלא שהמורטיציו הוא אחד מהקינוחים האהובים אצלנו, עשינו לו מעט התאמות והוא פשוט חלומי, רך וטעים. כל המוצרים שלנו מחומרי הגלם הכי איכותיים ויקרים, רבים מגיעים ישירות מאיטליה. כמובן שיש גם קריצה לצרפת עם בצק קוראסון וקינוחים".
מה אסור לפספס אצלכם?
"האמת שהמחמאה הכי טובה שאני מקבל זה 'אני לא יודע מה לבחור' כי מראש המטרה שלנו הייתה להקים מקום שלא נראה כמו כולם וזה הצליח לנו. לכן אני ממליץ לנסות הכל. מה אני הכי אוהב? את העוגת גבינה הבאסקית שיש לה טעם משגע. יש לנו כריכים איכותיים ומקוריים, כריך יווני, שילובים של פטה עם דבש, וכל שישי אני ממציא עוד שני כריכים מיוחדים. בכל יום בשעה 12 אני מוציא פיצות מהטאבון, עם תוספות מקוריות כמו שילובי פטריות וכמהין ותמיד מנסים להפתיע. כמובן שכל הלחמים שלנו ממחמצת שאנחנו מכינים ומתפיחים 72 שעות. יש לנו צוות קונדיטורים שמייצרים לנו הכל ואנחנו מקפידים לאפות במהלך היום כדי לשמור על תחלופה שהכל יישאר טרי וטעים".
קראו גם:
אין ספק שאחד היתרונות של המקום הוא החניה, למרות העומס המוכר באזור התעשייה, למעט בימי שלישי כשהשוק עובד, מול ה'פנה' יש רחבת חניה שכמעט תמיד תמצאו בה מקום פנוי. "בחרנו בשם 'פנה' כי זה בעצם לחם וזה לב המקום, יש לחמים טריים בלי חומרים משמרים או סוכר, זה מוצר איכות שחייבים לטעום".