מחפשים מסעדה בראשון לציון? יצאנו לבדוק בשבילכם את אחת המסעדות שכולם מדברים עליה. לא פשוט למצוא אותה, אבל כשתטעמו את המנות של השף, חי-גיל מונטסינוס, תבינו שכדאי להשקיע בחיפושים. יצאנו לטעום וחזרנו לספר לכם איך היה.
אתגר לגוגל מפות וגם לווייז
מסעדת "פיש רויאל" בראשון לציון חוגגת או-טו-טו שנה, אבל השמועה הייתה שיש קוסם במטבח. אז שמנו ווייז והגענו לאיזור התעשייה במערב ראשון לציון. עד כאן הכל היה בסדר, אבל ברגע שהגעתם לשם בשעות החשיכה – זה נראה קצת מפחיד. רחובות שוממים ואפלוליים, חנות סגורה וגדולה של ציוד משרדי, מפעל מזגנים שנסגר לטובת מיזם נדל"ן, ודרך חולית, משובשת ומתפתלת עד שמגיעים בשביל צר למרכז רפואי שיקומי-גריאטרי.
כמעט והתייאשנו, וחשבנו שזה כבר סוף הדרך, אין יותר לאן להתקדם, הכביש פונה מעט שמאלה, תוך שממשיך בחושך המוחלט – ואז לפתע רואים זיק של אור.
במתחם חדש לחלוטין ברחוב פאול גרונינגר 4 בראשון לציון, שאפילו גוגל מפות עוד לא מכירה בעובדה שאין שם רק קוצים וחול, כמו בנווה מדבר, עולה "ספינקס" של מבנה מסעדת "פיש רויאל". למעשה, זה המקום המואר היחיד בכל הרחוב, והמוזיקה הבוקעת מהמתחם נשמעת תוך כדי נהיגה לחניון הצמוד למסעדה.
קראו גם:
אין כאן אזורי בילוי נוספים, זה המקום היחיד שנראה שיש לו סימן חיים ברחוב, אבל ברגע שנפתחת הדלת, כאילו נכנסתם לעולם אחר. על שטח די גדול יושבים כ-150 סועדים לערך במקום מעוצב ויפה, שמשתווה למסעדות היפות ביותר שתפגשו בפריז, ניו יורק או לוס אנג'לס. יש אפילו תמונה ענקית המדמה את מארי אנטואנט מתעדת את עצמה בתמונת סלפי – מה שמכונה פומפוזיות מודרנית. בין לבין מתרוצץ צוות מלצרים אדיב, ומפרט בסבלנות על המנות השונות והמיוחדות.
מה בתפריט של פיש רויאל?
תפריט המנות הראשונות מאוד מגוון, וניתן לבחור מתוך כ-16 הצעות שונות, הנעות ממגוון ירקות בצורות עשייה ומרקים שונים, ועד מבחר דגים המוכנים בשלל שיטות הבישול.
החלטנו לטעום את המנה שהוענק לה השם המפתה "הביס המושלם". מדובר בנתחי לברק מאודה במעטפת חסה, תמרינדי בוטנים ועשבים ארומטיים (64 שקל) – המנה גדולה, מאוזנת והטעמים הטובים של הדג הטרי נשמרים עוד דקות ארוכות כדי לענג את החיך.
מנת "האספרגוס", הכוללת מנה נדיבה של ירקות שמונחים על גבי קרם כרובית וגרומלטה שקדים (68 שקל), התגלתה כמנה מקורית ומאוד מאוד נדיבה. כמובן, צריך מאוד להקפיד על זמן השליקה של הירק, אבל הרוטב הוא משהו שבוודאי תרצו לארוז הביתה ולהשתמש בו על כל דבר אפשרי.
גודל המנות המכובד ממשיך גם למנות העיקריות, ומתוך 14 מנות עיקריות, לא כולל הצעות היום, בטוח תמצאו משהו שיפתה אתכם. התפריט משתנה בהתאם לעונתיות ולחומרי הגלם.
בין מנות הדגל אפשר לשבח את ה-"פילה לברק", המגיע בבר-בלאן, ולצידו ברוקולי, שעועית ירוקה וקרם תפוחי אדמה (138 שקל). הדג הגיע מוכן בדיוק במידה הנכונה וכל ביס ממנו עשה חשק לעוד.
מנת הדגל, ואחת מן הטעימות ביותר שטעמנו, היא מנת "רביולו לובסטר". פסטה עבודת יד הממולאת בחמאת שרימפס, אספרגוס סיני, עגבניות שרי לחות ובצד ראשי קלמרי. הטעמים מקופלים לתוך הרביולי העצום בגודלו, וכל נגיסה מרגישה כאילו הרגע פסענו לגן עדן. שווה להגיע למסעדה ולו בשביל המנה הזו, אבל כדאי לבדוק מראש כי היא לא מוגשת בכל יום.
בעת הביקור פגשנו את השף חי-גיל מונטיסינוס, שבדיוק יצא להתאווררות קלילה, ושמחנו ללחוץ את ידו ולשבח את המנות, מחמאות שהוא קיבל בצניעות רבה. ברזומה שלו, הספיק השף לעבוד לצד יונתן רושפלד במסעדת 'הרברט סמואל', במסעדת 'יבנה' לצד תומר טל, ניהל את המטבח ב-'סושיאל קלאב' ולימים אף היה שף פרטי ויצר ארוחות לעשירון העליון ולפוליטיקאים.
אל תוותרו על הקינוח
את כל 8 מנות הקינוח במסעדה יוצר השף מונטיסינוס בעצמו, ולכן הבחירה הייתה קשה. בייחוד אחרי ארוחה כל כך עשירה. בסוף התקבלה החלטה ובחרנו ב"טרימיסו", שהיה מעדן איטלקי אמיתי (52 שקל), שכמו שאר המנות הגיע במימדים עצומים שיכולים להספיק גם לארבעה אנשים, אבל אחרי שתטעמו תעדיפו לא לחלוק כי הוא היה פשוט מ-ו-פ-ל-א.
מנת הקינוח השנייה שנבחרה הייתה "מלבי פיש רויאל – תטעמו תבינו". הבנו. המלבי (46 שקל) היה מן הטובים ביותר שטעמנו. החל מהשמנת, דרך הבחירה של רכז הפרי, האגוזים הטריים והקוקוס. אם המסעדה הייתה פותחת אשנב בקיר, ומוכרת דרכו רק את הקינוחים, סביר כי היה תור ארוך מחוץ לחלון שנמתח עד רחובות.
כמה מילים לסיכום: מסעדת "פיש רויאל" עם תפריט מעודכן ושף סופר-כשרוני הם בהחלט סיבה להשקיע בחיפושים בחושך באזור התעשייה של ראשון לציון. המחירים לא קורעי כיס, לפחות ביחס למסעדות היוקרה של תל אביב. השירות האדיב, התפאורה צבעונית, המנות נדיבות ובזכות הטעם ומקוריות המנות, בהחלט נגיע שוב, רק כדי לראות אם אפשר עוד להתעלות על מה שכבר טעמנו.