בגיל 14 שחר כהן, תושב ראשון לציון שגדל בשיכון המזרח, התחיל לעבוד בשווארמה השכונתית. כבר אז הבין שאוכל זה הכיוון שלו, ובגיל 21 פתח את דוכן "שיפודי הכיכר" שהפך לאחד המקומות הכי ותיקים ומוכרים בראשון לציון. פתאום המקום נסגר והשמועות התחילו לרוץ. אז יצאנו לבדוק, וגילינו מסעדה מפתיעה.
8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

ראשל"צים, סיבוב כבר עשיתם?


אין תושב העיר, חובב בשר, שלא מכיר את "שיפודי הכיכר". זה כנראה אחד ממוסדות האוכל הכי אהובים בראשון לציון (ולא רק). בחודשים האחרונים המקום נסגר, מה שגרם לבהלה קלה אצל הסועדים הקבועים. כעת מתברר שהמקום לא נסגר, רק עבר מהפך. בימים אלה פתח הבעלים מסעדה חדשה שכבר עושה רעש. "מיינט ראשון" יצא לבדוק את "הסיבוב".

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

מאחורי מסעדת "סיבוב" עומד שחר כהן, אתם מכירים אותו מ"שיפודי הכיכר", אבל בשבועות האחרונים הוא יצא לדרך חדשה ובמקום דוכן האוכל המיתולוגי, הקים מסעדת בשרים ושווארמה איכותית חדשה.

קראו גם:

כהן נמצא בעולם המסעדנות מגיל צעיר, כאשר כבר בגיל 14 עבד בשווארמה השכונתית, ובגיל 21 קנה את המקום שאותו תיפעל 35 שנים. הדוכן היה אמנם אהוב ומוכר, אבל כהן רצה יותר.

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

בשנה וחצי האחרונות הוא תיכנן, מיתג ועיצב בשקט בשקט את החלום - מסעדה חדשה בראשון לציון. עד שביום אחד הוא סגר את "שיפודי הכיכר" למספר חודשים. השמועות בעיר החלו לרחוש וכולם חשבו שהמקום פשט את הרגל או נסגר לצמיתות.
עד שהגיעה ההפתעה: מסעדת "הסיבוב" שנפתחה בימים אלה, ומביאה משהו חדש למזרח ראשון לציון.

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

יצאנו לטעום את המנות


גולת הכותרת של המסעדה החדשה היא חומרי הגלם האיכותיים, ובעיקר בשר פרימיום. כהן מסביר שכל מה שמוגש במסעדה נעשה בעבודת יד: החל בהתססת החמוצים, דרך החומוס, הפלאפל, הטחינה, החריף וכל מה שקיים בתפריט ומלווה את המנות. הבשרים כוללים שיפודי בשר ועוף, קבב עשיר שטוחנים במקום, פרגיות עסיסיות בתיבול ייחודי, נתחי אנטרקוט משויש, כבד עוף רך ושיפודי ירקות טובים.

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

ב-"סיבוב" ישנם שני גלגלי שווארמה: בקר והודו של אנטריקוט טחון ושומן כבש לצד הודו ושומן כבש, עם תיבול סודי מבית סבתא, שהופך את טעם השווארמה לבלתי נשכח. טעמנו כמובן, וגילופי השווארמה הנדיבים שיוצאים מן השיפוד צרובים עסיסיים ושומניים, ולצידם מגיעים ירקות צלויים בגריל פחמים, טחינה וחומוס הנעשים במקום - ויוצרים את אחת ממנות השווארמה הממכרות בעיר.

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

לגבי הפלאפל, ה-"סיבוב" שם דגש על כך שהוא יהיה פריך וחם, ולצידו מוגשות לביבות ערוק פריכות מבחוץ ורכות כמו ענן, המטוגנות בעת ההזמנה.
לצד הבשר מגיעים סלטים טריים, ביניהם סלט גזר, מטבוחה, אבוקדו, כרוב אדום, חציל רומני, טאבולה, פלפל חריף, סלט עגבניות שרי חריף, סלט ביצים, סלק סלק ועוד מבחר גדול של סלטים צבעונים וטריים שעושה שמחה גדולה בשולחן.

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

איך המחירים?


שיפודים: פרגית - 45 שקל; קבב - 43 שקל; כבד עוף - 43 שקל; שישליק הודו – 43 שקל; לבבות – 43 שקל; אנטריקוט – 65 שקל.
שווארמה: עגל משובץ בשומן טלה / שווארמה הודו נקבה בתיבול מיוחד - 53 שקל פיתה / 63 שקל לאפה / 72 שקל צלחת.
ראשונות ותוספות: פלאפל (25); קציצות ירק - 3 שקלים ליחידה; ערוק - 4 שקלים ליחידה; סמבוסק חומוס - 10 שקלים; קובה בשר - 10 שקלים;

8 צפייה בגלריה
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
מסעדת הסיבוב בראשון לציון
(צילום: גיל אבירם)

צ'יפס ; סלט ירקות; אורז (לבן / עשבי תיבול, צהוב / מג'דרה) – 22 שקל לסועד.
חומוס / עם מגוון תוספות מעל: שווארמה / טחינה / חומוס גרגירים – 27-52 שקל.
מבחינת נראות, "סיבוב" מעוצבת כחלל רחב ידיים עם מטבח פתוח, מאחורי דלפק העץ הארוך, שם נראים שיפודי השווארמה המסתובבים באיטיות, וגריל הפחמים ממנו יוצאים ריחות נפלאים של ירקות צרובים ובשר צלוי. בחלק הפנימי מוצבים השולחנות בחלל נעים של עץ וירוק.
מה חשבנו על האוכל? השווארמה והבשר המשובחים מוגשים לצד סלטים טריים עם ירקות שרופים, פיתות ענן, אורז, טחינה טעימה וצ'יפס פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים - שעושים את חווית האוכל מושלמת. יש אפשרות לקבל את המנה גם לאפה או בבגט למי שרוצה ארוחה מהירה יותר, אבל אנחנו העדפנו בצלחת, ויצאנו שבעים ומרוצים.
סיבוב (כשר), שדרות יעקב 2, ראשון לציון, שעות פתיחה ראשון-חמישי: 11:00-21:00.