רוצים טעימה מיוון בלי לצאת מהעיר? מסעדה חדשה נפתחה בראשון לציון בהובלת השף המוכר תומר אגאי ("סנטה קתרינה", "צ'נה" וכמובן שופט "משחקי השף" בדימוס), אז כמובן שיצאנו לבדוק מה קורה שם, ומה יש בתפריט של הסופלקיה הראשונה בראשון לציון.
המקום החדש הינו שיתוף פעולה קולינארי בין המסעדן, צביקי עשת, והשפים, תומר אגאי ואליאב גולדנברג, שהוליד את "הסופלקיה" מבית גרקו. המקום שנפתח לאחרונה הוא למעשה שיפודיה יוונית, בה מוגשת מנת הדגל של יוון: הסופלקי. כאן הוא מוגש בשלל גרסאות לצד פיתה עבודת יד ורטבים מיוחדים.
קראו גם:
אתונה פינת ראשון לציון
במסעדה שנפתחה ברחוב משה בקר 15, מספרים שהמקום, שמאפשר הזמנות בישיבה, טייק אוויי או משלוחים, מתומחר בגובה העיניים ברוח התקופה ומציע מגוון רחב של בשרים, דגים ואופציות צמחוניות. אלה מוגשים לצד או בתוך פיתה יוונית טרייה בעבודת יד, שפותחה במיוחד כדי לספוג את עושר הטעמים מחד ולהחזיק את המנה הגדושה מאידך. המנה עולה על הגריל לאחר שהיא נמשחת בשמן זית כדי לספוג מטעמי העשן ולקבל חריכה אופיינית, בדיוק כמו ביוון.
הסופלקי (ביוונית, שיפוד קטן) היא אחת המנות הקלאסיות, המזוהות עם המטבח היווני ומוגשות בטברנות ובסופלקיות המוכרות לכל מי שביקר ואוהב את יוון. השיפוד יכול להכיל סוגים שונים של בשר כגון כבש, הודו, בקר או עוף, הנצלה על גריל ומשלב טעמים מעושנים עם תיבול ייחודי.
בדוכן סופלקי שמכבד את עצמו ינוחו עשרות שיפודים במשרה של שמן זית, מיץ לימון ואורגנו, מוכנים לעלות על הגריל מיד עם ההזמנה. עם תום הצלייה מניחים את הבשר, בעודו על השיפוד, על פיתה או פרוסת לחם קלוי.
בסופלקיה החדשה בראשון לציון, ניתן לבחור מהתפריט מנה לישיבה במקום הכוללת פיתת שמן זית ואורגנו, בצל, סומק, פטרוזיליה ועגבניה בגריל, וכן ורטבים לבחירה או לקחת לדרך מנה מגולגלת במחיר משתלם, וכמובן להזמין את שתיהן גם במשלוח.
מה בתפריט וכמה זה עולה?
תמצאו שם קלאסיקות כמו גירוס עגל וכבש (58 שקל בפיתה /78 שקל בצלחת), קבב יווני (56/76 שקל), פרגית במרינדת תבלינים יווניים (56/76 שקל), נקניקיית טלה, אורגנו ושומר (56/76 שקל), שיפוד כבד עוף ושומן ליה (52/68 שקל) וקציצות זוקיני פטה ועשבים (48/64 שקל).
השיפודים ב"סופלקיה" מוגשים כשלצידם שני רטבים לבחירה מבין אופציות מסקרנות שיצרו הצמד אגאי וגולדנברג, כגון יוגורט שמיר, שומר ולימון; סקורדליה; חצילים על האש, פלפלים קלויים, שום ובצל; פלפלים חריפים שום, מרווה, זרעי כוסברה וחומץ יין; ורוטב פפריקה, כורכום וגבינת קפלוטירי.
תומר אגאי ואליאב גולדנברג: "התקופה הנוכחית מעוררת את הרצון של כולנו בדברים פשוטים, מנחמים, קז'ואלים, טעימים ובגובה העיניים. הסופלקי הוא הפתרון המושלם לכך כי אין כמו להכניס את כל הטעמים לתוך פיתה. זה אוכל יווני אותנטי- בשר איכותי, תיבול עז, רוטב מעקצץ בפיתה עסיסית- שיוצר שילובי טעמים מורכבים ויוצאי דופן שמרכיבים את הביס המושלם, בין אם בחווית ישיבה במסעדה במחיר נגיש או בחווית אוכל רחוב משתלמת".