אם אתם בעניין של חטיף דל פחמימה, קבלו גרסה מהירה, קלה להכנה ואפילו טבעונית של החטיף המנושנש: בייגלה שטוחים בכבודו ובעצמו.
רגע, לפני שמתחילים, כמה דברים שכדאי לדעת:
אם אתם רגישים או פחות בעניין של הצ'יה והטבעוני, אתם יכולים להוסיף במקום ביצה.
יש שני סודות למתכון הזה, שיהפכו אותו ללא פחות מממכר. הסוד הראשון: גובה הבצק אחרי הרידוד. רדדו את הבצק הכי דק שאתם יכולים. אני ממליצה על גובה של 2-3 מ"מ, ותקבלו חטיף קריספי בטירוף.
הסוד השני: התבלינים והציפוי. הם אלו שנותנים את הטעם ה"חטיפי". אפשר לשלב בין כמון, מלח ואבקת בצל ולצפות בשומשום ב-2 צבעים. אפשר להוסיף פפריקה מעושנת שנותנת לזה טעם "גריל".
אני הפעם הוספתי אבקת שום, פפריקה מתוקה ומעל תבלין של everything on a bagle.
שטוחים ב-10 דקות
מה צריך:
1 כפית זרעי צ'יה
1/4 כוס מים + 2 כפות מים במידת הצורך
1 כוס קמח שקדים
1 כפית שמן אבוקדו או שמן זית
תבלינים:
1/4 כפית פפריקה מתוקה + 1/4 כפית אבקת שום
לציפוי:
1-2 כפות תערובת של Everything on a bagle
תבלינים נוספים שאפשר להוסיף:
כמון, מלח, פפריקה מעושנת, אבקת בצל
תוספות נוספות שאפשר לשים מעל:
אורגנו, טימין, שומשום לבן/שחור, מלח גס בטעמים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית עם נייר אפייה.
בקערה קטנה מערבבים זרעי צ'יה עם מים ומניחים בצד ל-10 דקות.
בקערה בינונית מערבבים קמח שקדים, תבלינים ושמן עד לקבל תערובת פירורית אחידה.
מוסיפים לקערת קמח השקדים את תערובת הצ'יה והמים. בשלב הזה המים אמורים לקבל מרקם שמזכיר קצת ג'לי.
אם התערובת עדיין מעט פירורית ולא נאספת לבצק, מוסיפים את כף המים הנוספת.
מערבבים הכל ביחד עד ליצירת תערובת בצקית.
מרדדים את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה לגובה של כ-2 עד 3 מ"מ.
קראו גם:
מורידים את נייר האפייה העליון וחורצים את משטח הבצק לצורה ולגודל הקרקרים שרוצים.
מפזרים מעל את התוספות שבחרתם.
מניחים שוב את נייר האפייה העליון ועם הידיים מהדקים בעדינות את התוספות אל הבצק.
מסירים שוב את נייר האפייה העליון ומכניסים לתנור לאפייה של 10-12 דקות.
מומלץ להישאר ליד התנור כדי לוודא שהשטוחים לא נשרפים.
ממתינים לקירור מוחלט של הקרקרים לפני שמפרידים ביניהם, מגישים או מעבירים לאחסון.
המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר מ-התפריט. למתכונים נוספים היכנסו לאתר: