ט"ו בשבט תכף מגיע, חג לאילנות, ולכבודו הכנתי שלישיית צנצנות הדרים.
אני מאוד אוהב צנצנות, כבושים, ריבות, ויניגרטים בטעמים, ליקרים. אני משקיע בצנצנות פאר שמרחיבות טעמים ומראה, חלקן מקשטות מדפים במטבח וחלקן מתנות קטנות לאנשים יקרים.
שתי צנצנות עם אלכוהול, האחת תפוזים בוודקה ופולי קפה, השנייה קלמנטינות בברנדי. השילוב והזמן מייצרים סוג של ליקר מתובל שעושה שמח וגם כתוספת לקוקטיילים. הצנצנת השלישית היא ריבת קלמטינות מבושמת. שלישייה מנצחת.
תפוזים בוודקה ופולי קפה
כמויות לצנצנת 2 ליטר:
8-6 תפוזים – בשלים עסיסיים ועם קליפה דקה – תלוי בגודל הצנצנת. בוחרים צנצנת יפה שתכיל את הפרי.
בקבוק וודקה (מומלץ איכותית, וודקה שאתם רגילים לשתות)
כ־50 גרם פולי קפה
חצי כוס סוכר
ההכנה:
ראשית כדאי לבחור צנצנת בגודל המתאים לפי כמות התפוזים והוודקה. אני בחרתי בצנצנת של שני ליטר.
שוטפים את התפוזים. חשוב לקרצף בספוגית (להסרת השעווה) ולייבש.
חוצים את התפוזים לשניים ונועצים פולי קפה, מסדרים יפה בצנצנת כשהחצאים כלפי חוץ, מוסיפים את הסוכר ויוצקים וודקה עד כיסוי, סוגרים ופותחים בפורים.
הצנצנת תהיה מוכנה כחודש אחרי ועם הזמן היא משתבחת.
קלמנטינות בברנדי
(צנצנת גדולה או שתיים של ליטר)
כ־10-8 קלמנטינות
600 גרם סוכר
3 רצועות ג'ינג'ר (כ־4 ס"מ אורך)
כ־8 מסמרי ציפורן
5-4 עלי הדרים (לא חובה)
ליטר מים
בערך כוס וחצי ברנדי
ההכנה:
שוטפים את הקלמטינות, חשוב לקרצף בספוגית (להסרת השעווה), מייבשים, דוקרים את הפרי בעזרת קיסם, מניחים בצד.
בסיר רחב מכינים סירופ סוכר, מביאים לרתיחה את המים, הסוכר והתבלינים עד לקבלת נוזל צלול, מוסיפים את הקלמנטינות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ־30 דקות, מורידים מהאש ומצננים.
בעזרת כף מחוררת מעבירים את הפרי לצנצנת, מוסיפים את הברנדי ומוסיפים מעל את מי הסוכר עם כל התבלינים עד כדי כיסוי, סוגרים ופותחים בפורים.
הצנצנת תהיה מוכנה אחרי כחודש ומשתבחת עם הזמן.
את הסירופ שנשאר כדאי לשמור בצנצנת זכוכית. הוא שווה זהב, מתאים כתוספת לקינוחים, תבשילים (עוף בתנור) וסלטים.
ריבת פלחי קלמנטינות
קילו פלחי קלמנטינות
כוס רצועות דקות מקליפות הקלמנטינות
700 גרם סוכר
כוס מיץ קלמנטינות, כוס מים
מיץ מלימון אחד או ליים
8 מסמרי ציפורן
6 תרמילי הל
3-2 כפות מי ורדים
קראו גם:
ההכנה:
בסיר רחב ושטוח ממיסים את הסוכר עם הנוזלים והתבלינים, מביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב, מנמיכים לאש הכי קטנה וממשיכים תוך כדי ערבוב והסרת הקצף עד לקבלת נוזל צלול.
מוסיפים לסירופ את כל פלחי הקלמנטינות ורצועות הקליפות, מביאים לרתיחה, מסירים קצף וממשיכים עוד כשעה עד שהריבה מוכנה.
בודקים את סמיכות הסירופ, יוצקים מעט על צלחת, מעבירים את האצבע, ואם השביל שנוצר יציב הריבה מוכנה.