ביקור בשוק תלפיות המדהים הסתיים עם שקיות רבות שלקחתי הביתה. הכל נצנץ אלי ביבולי החורף, ויותר מכולם - השורשים הצעירים. לכן חזרתי להכין סלקים ולפתות, ממולאים בפריקה ובשר (אפשר להכין בלי) ברוטב אדום עמוק.
2 צפייה בגלריה
סלקים ולפתות ממולאים בפריקה ובשר טחון
סלקים ולפתות ממולאים בפריקה ובשר טחון
סלקים ולפתות ממולאים בפריקה ובשר טחון
(צילום פרטי)
כך תקבלו סיר פקעות שנראות כתכשיטים יפהפיים - החורף ממשיך להתחמם על הצלחת.

סלקים ולפתות ממולאים בפריקה ובשר טחון


8-6 סלקים קטנים
8-6 לפתות קטנות
המלית:
כוס פריקה מושרה במים רותחים כחצי שעה (מסננים ומניחים בצד)
200 גרם בשר טחון
צרור קטן כוסברה קצוצה
חצי כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה פלפל אנגלי
כף וחצי רכז רימונים
2 כפות שמן זית
6 ערמונים קלופים קצוצים גס. אפשר להחליף באגוזי מך, פקאנים, צנוברים, מה שאוהבים. אפשר גם לוותר, אבל מוסיף טעם וקרנצ'יות.
בגרסה ללא בשר מכפילים את כמות האגוזים.

2 צפייה בגלריה
עונת השורשים הצעירים
עונת השורשים הצעירים
עונת השורשים הצעירים
(צילום פרטי)

הרוטב:
2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים
4 שיני שום פרוסות
תוכן הסלקים (ראו הכנה)
כף רכז רימונים
כף רסק עגבניות
מיץ מחצי ליים
פלפל שחור
מלח
מעט שמן לטיגון
ההכנה:
מתחילים בטיפול בשורשים. שוטפים היטב, מעבירים לסיר עם מים רותחים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, ומרככים כ־25 דקות על רתיחה עדינה, מסננים, מצננים ומרוקנים.
בעזרת סכין חדה מסירים את החלק התחתון כדי שיהיה יציב, פורסים פרוסה מהחלק העליון (עם הגבעולים הקצוצים), שומרים כמכסה ליד כל שורש. בעזרת כף פריזיאן או כפית קטנה מרוקנים את התוכן כמו כוס קטנה, מניחים בצד.
את התוכן שומרים להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב: במחבת רחבה עם עומק מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום הפרוס, ולאחר כמה דקות מוסיפים את תוכן השורשים ומטגנים יחד כ־5 דקות על אש בינונית, מוסיפים את שאר החומרים ומטגנים יחד כ־3 דקות, מוסיפים כ־3 כוסות מים רותחים, מערבבים טעמים ומשפרים במידת הצורך.
אפשר להוסיף כפית או כף סוכר חום, אבל לסלק יש המון מתיקות טבעית שמשתבחת עם זמן הבישול.

קראו גם:

עוברים להכנת המלית. מניחים בקערה את כל חומרי המלית, פותחים את הבשר הטחון בידיים ומערבבים היטב יחד עד לקבלת מלית אחידה.
ממלאים את הסלקים והלפתות, לא מהודק, ומעבירים למחבת עם הרוטב, מסדרים יפה זה לצד זה, מוסיפים מים רותחים עד למחצית מגובה הסלקים, מביאים לרתיחה עדינה, מכסים וממשיכים על אש קטנה עוד כשעתיים. אני מעדיף להעביר לתנור שחומם מראש על 140 מעלות לכשעתיים.
בהגשה כדאי לפזר גרגירי רימון.