4 צפייה בגלריה
מתכונים לטו בשבט
מתכונים לטו בשבט
מתכונים לטו בשבט
(צילומים: שני קלבו, פרטי, שאטרסטוק)

עוגיות ביסקוטי כמו בבייקרי

מה צריך:
כוס סוכר
2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
גרידת תפוז ולימון
2 ביצים גדולות
100 חמאה
חצי כפית מחית וניל
50 גר' חמוציות
50 גר' משמשים
50 גר' שקדים שלמים
50 גר' אגוזי מלך
50 גר' פפאיה

4 צפייה בגלריה
עוגיות ביסקוטי לט"ו בשבט
עוגיות ביסקוטי לט"ו בשבט
עוגיות ביסקוטי לט"ו בשבט של ביגה
( צילום: שני קלבו)

ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את החומרים הרטובים ובסוף אגוזים.
מגלגלים לגליל את התערובת ומכניסים לקירור של חצי שעה.
מוציאים ופורסים לעיגולים על תבנית עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור ל-170 מעלות עד הזהבה.
המתכון באדיבות רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה

4 צפייה בגלריה
מאפה מרוקאי מתוק עם שקדים
מאפה מרוקאי מתוק עם שקדים
מאפה מרוקאי מתוק עם שקדים
( צילום: shutterstock)

מאפה מרוקאי ממולא בשקדים

מאפה ביתי קרנאנצ'י מבחוץ ורך וטעים מבפנים - עם מי תפוז וקינמון. מגישים אותו באירועים מיוחדים לצד כוס תה.
מה צריך:
חבילת בצק עלי פילו או עלי סיגר
2 כוסות שקדים טחונים (קמח שקדים)
200 גרם ממרח תמרים
כוס אגוזי מלך קצוצים דק
חצי כוס פיסטוק טחון
כף סילאן
סירופ:
חצי כוס סוכר, חצי כוס מים, 2 כפיות מיץ לימון טרי.
הכנת הסירופ: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים יחד, תוך כדי ערבוב ומניחים בצד.
ההכנה: טוחנים את השקדים יחד עם ממרח התמרים, כף הסילאן, אגוזי המלך, הפיסטוק - ומערבבים לתערובת אחידה.
פותחים את עלי הסיגר, מניחים כדור מהתערובת, מקפלים ומדביקים באמצעות קמח ומים או עם הסירופ המוכן את הקצוות.
מטגנים את המאפה בשמן עמוק וטובלים בתוך הסירופ. מניחים על צלחת הגשה עם קישוט של קוקוס או קינמון.
המתכון באדיבות לי שנהב, מומחית מרוקו, בעלת MOROCOO DYALEE, טיולי בוטיק למרוקו

4 צפייה בגלריה
לחם פיצוחים דל פחמימות
לחם פיצוחים דל פחמימות
לחם פיצוחים דל פחמימות
(צילום פרטי)

לחם פיצוחים דל פחמימות

החם דל פחימה, ללא גלוטן. אפשר לשלב מבחר רחב של גרעינים, אגוזים ושקדים לפי מה שאוהבים, כל עוד יהיה סך של 2.5 כוסות.
מה צריך:
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס פיסטוק או אגוזי לוז (טבעיים)
1 כוס שקדים לבנים מולבנים וחצויים או קשיו (טבעיים)
1/2 כוס שומשום
3 ביצים L
1/4 כוס חמאה/שמן קוקוס (מומס)
1/2 כפית מלח

קראו גם:

ההכנה:
לחמם תנור ל-160 מעלות ולהכין תבנית אפייה (משומנת או עם נייר אפייה).
לערבב ביחד את כל הרכיבים לפי הסדר הזה: תמהיל שקדים, אגוזים וגרעינים, ביצים וחמאה ולהעביר לתבנית.
לאפות במשך 45 דקות, ולקרר 15 דקות בתוך התבנית.
להוציא, להפוך את הלחם ולצנן לגמרי לפני שפורסים ולהגיש.
חשוב לדעת:
ניתן להמיר את החמאה עם חמאת קוקוס.
לצנן את המאפה בתבנית במשך כ-15 דק' אחרי שהוצאנו מהתנור. אחר כך להוציא מהתבנית ולהמתין עד שיתקרר לגמרי לפני שפורסים (כשעה).
המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר