עיריית ראשון לציון, בשיתוף עמותת "צעד קדימה", חנכה מגרש מונגש לילדים עם מוגבלויות ללימוד זהירות בדרכים. המגרש ממוקם בחנייה של המרכז החינוכי שיקומי של עמותת "צעד קדימה". במגרש סומנו מסלולי אופניים, מעברי חצייה ותמרורים. כעת, יהיה ניתן לתרגל ניידות בכביש, תוך מתן עצמאות מלאה גם לילדים עם מוגבלויות.
התרגול במגרש מאפשר לא רק התייחסות לתנועה במרחב העירוני, הכולל כבישים ומדרכות, אלא גם בחיי היום יום בבית הספר, בבית ובשכונה. הילדים לומדים להתייחס לסביבה ולמרחב בו הם נמצאים, לייצר לעצמם יכולות לעצמאות תנועתית ורכישת בטחון בתנועה בכיסא גלגלים. המגרש החדש אף מאפשר ללמוד את המרחב, לתפוס אותו ולנוע בו לפי יכולתם.
קראו גם:
המגרש מדמה מרחב מציאות של הדרכים במרחב, במטרה לאפשר תרגול מדויק ודומה ככל האפשר למציאות, תוך התאמה ללקויות ראייה, בעיות ניידות ועוד. בנוסף, במהלך התרגול האפקטיבי והמותאם, נערך לילדים "טסט" עבור קבלת הרישיון לכיסא הממונע.
ראש העירייה, רז קינסטליך: "אני גאה בפרויקט המרגש והייחודי שבוצע, במסגרתו הוסב לראשונה מגרש חנייה ישן לטובת מגרש בטיחות בדרכים, הנותן ערך מוסף של התמצאות והתניידות בטוחה בדרכים לילדים עם מוגבלויות. מהרגע שהתייבש הצבע כבר ראינו הורים וילדים רבים על המסלול, באושר יוצא דופן. עיריית ראשון לציון פועלת כל הזמן על מנת לאפשר לילדים עם מוגבלויות עצמאות מלאה ומיצוי פוטנציאל, ואני בטוח שהמגרש יתרום לכך. אני רוצה להודות למנכ״ל עמותת ״צעד קדימה״, גיא סולומון, על שיתוף הפעולה הפורה".
סגן ראש העירייה ומחזיק תיק שיפור פני העיר, אבי חיים: "עיריית ראשון לציון פועלת כל הזמן כדי לסייע לילדים עם מוגבלויות ולאוכלוסיות נוספות. שימוש נכון בבטיחות בדרכים הוא קריטי עבור אוכלוסייה זו, שכן מעבר לתרומה לעצמאותם, יש גם חיזוק בטחון עצמאי והגנה על חייהם כמשתמשי הדרך. אני בטוח כי המגרש החדש ישרת אותם ואת צרכיהם".
גיא סולומון, מנכ"ל עמותת "צעד קדימה": "אנו שמחים ומתרגשים מחניכת המגרש המונגש ללימוד זהירות בדרכים. עד כה לא היה בארץ מקום המותאם באופן מדויק לילדים עם מוגבלויות, המאפשר להם לרכוש ולתרגל הרגלי זהירות בדרכים, החשובים כל כך לעצמאות היום-יומית שלהם. המגרש הזה הוא המקום הראשון בארץ הקיים בהתאמה מלאה ובאמת נותן מענה לצורך חשוב זה.
"פרויקט המגרש מותאם לחזון ולמודל המקצועי של העמותה, המכוון להשגת עצמאות מרבית לילדים ומתן כלים לחיים עצמם ומהווה תכנית ייחודית שעל פי רוב לא מופיעה בתוכניות הלימוד והטיפול של מסגרות דומות. אני מודה לעיריית ראשל"צ ולעומדים בראשה על שיתוף הפעולה ההדוק לאורך השנים".
המרכז החינוכי שיקומי של עמותת "צעד קדימה" בראשל"צ מציין בימים אלה 30 שנות פעילות. אל המרכז החינוכי-שיקומי שמפעילה העמותה מגיעים מדי יום כ-70 ילדים בני חצי שנה עד 21, וזוכים למגוון תוכניות והעשרות. המטרה העיקרית של המרכז היא להביא את הילד למעורבות פעילה והשגת עצמאות תפקודית ואישיותית ושילובו במסגרות חיים נורמטיביות שונות כמו בית ספר, חברה וקהילה תוך מתן התמיכות הסביבתיות הנדרשות לאורך הדרך.
לעדכונים - חדשות ראשון לציון