אדם המתגורר בראשון לציון הופתע לגלות שנשלחה אליו הודעת sms עם הכותרת: "הפרת תנועה שלא שולמה". למרבה המזל האיש, שלא זכר שביצע עבירת תנועה וקיבל דו"ח, פנה אל תחנת המשטרה בבקשת הבהרה ואז התברר שמדובר בהודעה מסוכנת שאסור לפתוח אותה.
2 צפייה בגלריה
ניידת משטרה פתח תקוה - תמונת פייסבוק
ניידת משטרה פתח תקוה - תמונת פייסבוק
ההודעה נשלחה לכאורה מהמשטרה
(צילום המחשה: ניצן ינקו)

"אני נוהג כבר 40 שנה ואם הייתי מבצע עבירת תנועה הייתי זוכר אותה", סיפר האיש ל"מיינט ראשון", והוסיף כי לא פתח את ההודעה המאיימת שבה נכתב: "יש לך הפרת תנועה שלא טופלה נא לבדוק את הפרטים". "טוב שלא נכנסתי לקישור כי הבנתי אחר כך שמדובר בהודעה שבכלל לא נשלחה מהמשטרה, אבל מי יודע כמה אנשים כן לחצו על הקישור הזה?".
מאחר ורבים קיבלו את ההודעה הזו, הוציאה המשטרה אזהרה מיוחדת - זו אינה הודעה ממשטרת ישראל.

קראו גם:

מהמשטרה נמסר כי, "במשטרת ישראל התקבלה פניה ממנה עולה כי נשלחת לציבור הודעת sms ובה הכיתוב "הפרת תנועה שלא שולמה" ובה קישור המוביל לתשלום כספי באופן מקוון, הודעה זו אינה פניה ממשטרת ישראל ומבדיקה ראשונית עולה כי מדובר בפניה מזויפת וככל הנראה מדובר בניסיון דיוג".

2 צפייה בגלריה
ההודעה המפחידה
ההודעה המפחידה
ההודעה המפחידה
(צילום מסך: משטרת ישראל)

עוד הוציאה המשטרה מספר דגשים והמלצות לזיהוי ראשוני של פניה חשודה בשם אגף התנועה לתשלום דו"ח:
אגף התנועה מודיעה לבעל רכב על ביצוע עבירת תנועה ומצרף דו"ח תנועה או הזמנה לדין באמצעות דואר ישראל במכתב רשום בלבד לכתובת בעל הרכב כפי שרשומה במשרד הפנים. פניה חזרה בדוא"ל תהיה רק במקרה שבעל הרכב פנה קודם למרכז פניות נהגים וביקש לקבל את המענה לפניה בחזרה לדואר האלקטרוני.
שימו לב לכתובת הדוא"ל ממנה נשלח המכתב - ואם קיימת הסיומת gov.il. שימו לב לפרטים בתוכן המכתב, לפרטים על מיקום וזמן ביצוע העבירה. בכל מקרה בו עולה חשד כי מדובר בפניה זדונית וחשש לניסיון פישינג (דיוג) אל תלחצו על הקישור המצורף, אל תורידו קבצים למחשב ופנו למשטרת ישראל.