הימים האחרונים הפכו פחד ואימה לכל מי שמעוניין למלא דלק ברכבו באזור ראשון לציון ורחובות. עובדי תחנות הדלק מיבנה, דרך רחובות ועד ראשון לציון חווים גל של מעשי שוד מטרידים המערערים את תחושת הביטחון. סדרת תקריות נועזות בהן תחנות דלק הפכו למטרה, מעוררת דאגה בקרב הקהילה ומדגישה את הצורך בערנות מוגברת ובפעולה נחושה מצד רשויות אכיפת החוק.
4 צפייה בגלריה
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
(צילום: מתוך מצלמות האבטחה)

שיטת הפעולה של השודדים


רק בסוף השבוע האחרון, במוצאי שבת ה-10 במאי 2025, נרשמו שני מעשי שוד בזה אחר זה, אירועים המצביעים על פעילות עבריינית מתואמת ומהירה. התקרית הראשונה התרחשה בתחנת דלק ברחוב דרך הים ברחובות. על פי דיווחי המשטרה, שני חשודים רכובים על אופנוע וחובשים קסדות הגיעו למקום. אחד מהם נראה בבירור בסרטוני האבטחה כשהוא מזנק לעבר המוכרן, בעוד השני אוחז בשקית. לאחר מאבק קצר, נאלץ המוכרן להיכנע לדרישות השודדים, אשר העמיסו סיגריות וכסף מהקופה והשניים נמלטו מהמקום במהירות.

אולי יעניין אתכם:

התקרית השנייה ארעה ממש באותו לילה בתחנת הדלק הסמוכה למושב גאליה, זמן קצר בלבד לאחר השוד הראשון. גם במקרה זה, תיאור השודדים תואם את התקרית הקודמת: שני אנשים רכובים על אופנוע, כשאחד מהם תוקף את המוכרן במטרה לגנוב סיגריות וכסף מהקופה. סמיכות האירועים והדמיון בשיטת הפעולה מחזקים את ההערכה כי מדובר באותם עבריינים הפועלים בשיטתיות באזור, תוך תכנון מוקדם ותעוזה רבה.

4 צפייה בגלריה
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
(צילום: מתוך מצלמות האבטחה)

באירוע אחר, מספר ימים קודם לכן, בלילה שבין ה-6 ל-7 במאי 2025, תחנת דלק נוספת נפלה קורבן לשוד, הפעם בתחנת "דלק" הוותיקה בשכונת שעריים ברחובות. בסביבות השעה 03:00 לפנות בוקר, נכנס אדם רכוב על אופנוע לתחנת הדלק. החשוד איים על המוכר בתחנה, שדד ממנו סיגריות וכסף מזומן מהקופה, ולאחר מכן נמלט מהמקום. בעקבות אירוע זה, שהתרחש מספר ימים לפני גל השודים בסוף השבוע, המשטרה החלה לחבר בין הנקודות והבינה שמדובר במגמה מתמשכת.

עובדים בפחד


ההשפעה של גל השודים מורגשת היטב בקרב עובדי תחנות הדלק: "אנחנו בפחד מתמיד, במיוחד בשעות הלילה", מספר א', עובד באחת מתחנות הדלק שנשדדו. "בכל פעם שמגיע אופנוע עם שני רוכבים, הלב שלי מפסיק לפעום. אני מחזיק משפחה, אבל מרגיש שאני מסכן את החיים שלי בכל משמרת לילה". דבריו של א' משקפים את תחושת הפגיעות והחרדה שאוחזת בעובדים, אשר נאלצים להתמודד עם פוטנציאל לאלימות ולסכנה בכל משמרת, במיוחד בשעות הקטנות של הלילה. הפחד מפני תקרית נוספת משפיע באופן ישיר על איכות חייהם ותחושת הביטחון האישית שלהם.
גל השודים שכבר הפך לשיחת היום בקבוצות הווטסאפ של הצעירים מעורר תחושת חוסר ביטחון משמעותית בקרב העובדים. הפחד מפני האפשרות להיתקל בשודדים הללו משפיע על תחושת השגרה והביטחון האישי.
"התחלתי לעבוד כאן מיד אחרי השחרור", מספר דניאל (22), עובד בתחנת דלק גדולה בדרום רחובות: "חיפשתי עבודה שתאפשר לי לחסוך כסף לטיול הגדול. המשמרות הן סבבה, ואפשר לשלב עם החיים. אבל הפחד משתק לפעמים, במיוחד בלילה".

4 צפייה בגלריה
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
מקרי שוד בתחנות דלק באזור רחובות וראשון לציון
(צילום: מתוך מצלמות האבטחה)

הפחד הזה קיבל משמעות מצמררת עבור דניאל לפני מספר חודשים, כאשר במהלך משמרת לילה רגילה, נכנס לתחנה גבר רעול פנים ודרש באיומי סכין את כל הכסף מהקופה: "זה קרה כל כך מהר", הוא משחזר בקול רועד. "הוא פשוט נכנס, צעק, שלף סכין... קפאתי. נתתי לו את הכסף שהיה, כמה מאות שקלים בקושי. הוא ברח תוך שניות".
האירוע, על אף שלא הסתיים בפגיעה פיזית, הותיר צלקת עמוקה: "מאז אני בחרדה", מודה דניאל. "כל פעם שדלת החנות נפתחת בלילה, הלב שלי קופץ. אני מסתכל על כל אחד שנכנס בחשדנות. אני כבר לא אותו הדבר. המנהלים היו בסדר, הציעו שיחה עם פסיכולוג, אבל זה לא באמת עובר. אתה מבין כמה אתה פגיע, לבד, באמצע הלילה".

עובדת תחנת דלק בראשון לציון: "אנחנו בסך הכל ילדים"


סיפור דומה שומעים גם מאור (20), סטודנטית שעובדת בתחנת דלק בראשון לציון: "אצלי זה היה יותר עקיף, אבל לא פחות מפחיד", היא מספרת. "לפני כחודשיים ניסו לשדוד את התחנה במשמרת של חבר שלי. הם נכנסו עם אלות, שברו דברים, אבל הוא הספיק לברוח לחדר האחורי ולהזעיק משטרה. הם נתפסו אחר כך, אבל המחשבה שזה יכול לקרות לי... זה לא יוצא לי מהראש".

4 צפייה בגלריה
רוכב אופנוע
רוכב אופנוע
כל רוכב אופנוע שמגיע לתחנת דלק מעורר בהלה
(צילום: shutterstock)

אור מציינת שהאירוע השפיע על האווירה בעבודה: "כולם מדברים על זה (בקבוצת הווטסאפ, ש.ש.), זה באוויר. אנחנו מנסים לצחוק על זה כדי להפיג את המתח, אבל עמוק בפנים יש דאגה אמיתית. אנחנו בסך הכל ילדים, חלקנו בקושי בני 18-19. מי הכין אותנו להתמודדות עם מצבים כאלה? ההכשרה שקיבלנו התמקדה בעיקר בשירות לקוחות ותפעול הקופה, לא בהגנה עצמית או התמודדות עם פשיעה אלימה".

מי השודדים?


לפני מספר ימים נעצרו שני חשודים באזור בחשד למעורבות בשוד של חנויות נוחות בתחנות דלק. החשודים, תושב יבנה (בן 32) וקרית מלאכי (בן 20), נחקרו על ידי בלשי תחנת רחובות, והמעצר בוצע לאחר חקירה מאומצת, אולם לא נמצא קשר ישיר לגל השודים הנוכחי בתחנות הדלק ברחובות, אם כי כן מעידים על פעילות משטרתית ענפה באזור נגד פשיעה מסוג זה.
יחד עם זאת, החוויות הללו מעלות שאלות קשות בנוגע לביטחונם האישי של עובדים צעירים במקומות עבודה הנחשבים בסיכון. האם המעסיקים מספקים מעטפת הגנה מספקת? האם יש צורך בהכשרות ייעודיות להתמודדות עם מצבי חירום וסכנה? ובאופן רחב יותר, האם המחיר הנפשי שגובה העבודה הזו שווה את התמורה הכספית הדלה יחסית?.