תושבי ראשון לציון למודי פקקים ועומסי תנועה, בעיקר בשעות השיא העמוסות של היום ובדרך אל המטרופולין תל אביב. תוכנית מהפכנית שתכלול מערכת אוטובוסים מהירה (BRT) אמורה לשנות את המצב, ולשפר את מערכת התחבורה הציבורית בעיר. תכירו את הקו הכחול והקו החום.
הקו הכחול
בניגוד לקו האדום של הרכבת הקלה שכבר פועל ונע כרגע בין בת ים לפתח תקוה, וצפוי בעתיד להגיע עד לראשון לציון, כאן מדובר במערכת הסעת המונים המבוססת על אוטובוסים רבי קיבולת שינועו על מסלולים ייעודיים.
הקו הכחול צפוי לחבר שלוש ערים בשפלה לגוש דן: רחובות, נס ציונה, ראשון לציון ועד לתל אביב. לצורך כך יסללו 15 ק"מ של תשתית מופרדת וייעודית - רק האוטובוסים של הקו הכחול ינועו עליהם, בדומה למודל המטרונית שפועל בקריות.
תוואי הקו הכחול יחצה את ראשון לציון מצפון לדרום ויעבור לאורכם של הרחובות הרצל ודרך המכבים ויחבר את ראשל"צ לנס ציונה ורחובות - מצומת בית דגן ועד לצומת ביל"ו לאורך כ-15 ק"מ. הפעלת הקו צפויה להתבצע בהדרגה בין השנים 2028–2030.
קראו גם:
המערכת צפויה לשרת כ-110,000 נוסעים מדי יום בתדירות של כל 5 דקות. הקו הכחול, אותו מובילה חברת נתיבי איילון, צפוי לכלול גם שבילי אופניים והולכי רגל, פיתוח אורבני ותשתיות מחודשות. עלות ההקמה נאמדת בכ-2.9 מיליארד שקלים.
הקו החום
הקו החום ינוע במסלול ייעודי שאורכו 28 ק"מ. הוא יחבר בין ארבע ערים בשפלה לגוש דן: לוד, רמלה, באר יעקב, ראשון לציון ועד לתל אביב. ב-21 ביוני 2024 הושק הקו המקדים של הקו החום, קו 100.
תוואי הקו החום יחצה את ראשון לציון ממזרח למערב ויעבור ברחובות ראשיים - משה דיין, רוטשילד וירושלים. מוקדים מרכזיים: מתחם האלף, המכללה למנהל, קניון רוטשילד, בית העירייה (גן העיר) ושכונת נרקיסים.
מוקדים מרכזיים: צומת בית דגן, המכון הוולקני, מב"ת צפון (אזור תעשיה), בית העירייה (גן העיר) וקניון ראשונים, מכון ויצמן, אזור תעשייה נס ציונה וצומת ביל"ו.
הקו החום צפוי לשרת 120,000 נוסעים מדי יום, בתדירות של כל חמש דקות.
מהפכת התחבורה - עיריית ראשון לציון עונה על שאלות
הקו החום והקו הכחול צפויים לחולל שינוי משמעותי במערכת התחבורה הציבורית בראשון לציון, ולכן עיריית ראשון לציון תקיים מפגש זום מיוחד לתושבים.
המפגש יתקיים ביום שלישי הבא (26.11.24) והוא מיועד לתושבות ולתושבים, שיקבלו בו הצצה לפרויקט הקו הכחול והחום.
במפגש, שיתקיים במעמד ראש העירייה, רז קינסטליך, וגורמי המקצוע וההנהלה הבכירה של נתיבי איילון, יקבלו התושבים הסברים ויוכלו לשאול שאלות על מערכת הסעת ההמונים החשמלית, הירוקה והיעילה שתחבר את ראשון לציון לערי השפלה ותביא לתנופה אדירה לעסקים והסביבה.
מדובר במפגש ראשון בסדרה ומפגשים פרונטאליים ומקוונים נוספים יתקיימו במהלך חודשי פברואר-מרץ עבור התושבים ועבור בעלי העסקים בעיר.
המפגש יתקיים בזום, ביום שלישי ה-26.11.24, בשעה 17:30. לפרטים נוספים והרשמה לחצו כאן