ביקורת קשה בעיריית ראשון לציון על ההחלטה לסגור את בית המשפט לענייני משפחה בעיר, הובילה לבחינה מחדש של ההחלטה בנושא.
2 צפייה בגלריה
 "בלתי נסבל". בית המשפט השלום בראשון לציון
 "בלתי נסבל". בית המשפט השלום בראשון לציון
"בלתי נסבל". בית המשפט השלום בראשון לציון
( צילום: אבי מועלם)
בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון פועל מרחוב ישראל גלילי 5 בעיר ומשרת את כל תושבי העיר והסביבה, בהם תושבי נס ציונה, רחובות, קריית עקרון, רמלה, לוד וכל היישובים מסביב.
בישראל פועלים 16 בתי משפט לענייני משפחה, אך לאחרונה הוחלט לסגור את זה שבראשון לציון ולצרף את פעילותו לבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה, דבר שגם יטריח תושבים רבים וגם יגדיל את העומס הקיים בפתח תקווה.
מאז נודע על ההחלטה, פתח המשנה לראש עיריית ראשון לציון, עידן מזרחי, במאבק ציבורי, ודרש מהגורמים הממונים לבטל אותה.

קראו גם:

"כמשנה לראש עיריית ראשון לציון ומחזיק תיק כוח האדם, אני מוטרד מאוד מההחלטה האחרונה של משרד המשפטים", כתב בפנייתו מזרחי. "סגירתו של מוסד חיוני זה, אשר היווה מגדלור של תקווה לאינספור משפחות בקהילה שלנו, מציבה אתגרים משמעותיים עבור תושבינו ומאיימת על גישתם לצדק. הערים שייפגעו מהמהלך הינן קריית עקרון, מזכרת בתיה, ראשון לציון, רחובות, רמלה, לוד וכל המושבים בתפר הקיים. סך הכל כמיליון תושבים מכל הסביבה שמקבלים שירות בבית משפט לענייני משפחה בראשון לציון".

2 צפייה בגלריה
עידן מזרחי
עידן מזרחי
עידן מזרחי
(צילום: קובי קואנקס)
בפנייתו למשרד המשפטים מסביר מזרחי כי בית המשפט לענייני משפחה בעיר מילא תפקיד מכריע בפתרון סכסוכים בדיני משפחה, תוך מתן אפשרות לפונים המבקשים החלטות הוגנות בנושאים כמו משמורת ילדים, הסדרי ראייה, תיקי גירושין ואלימות במשפחה. "הוא משמש משאב קריטי עבור תושבי העיר והסביבה ומציע הדרכה, הגנה ופלטפורמה לחפש צדק, ועל כן סגירתו תשאיר חלל שיחושו אינספור משפחות".
"ההחלטה על העברת בית המשפט לפתח תקווה, על אף שאולי התקבלה מתוך כוונות טובות, תיצור ללא ספק קשיים כלכליים ולוגיסטיים לתושבינו. אנשים רבים יצטרכו כעת לנסוע מרחקים ארוכים כדי להשתתף בדיונים, במיוחד אלה שאין להם גישה לתחבורה פרטית. זה ישפיע באופן לא פרופורציונלי על אוכלוסיות פגיעות, כולל משפחות מעוטות הכנסה וקורבנות של אלימות במשפחה, שכבר מתמודדות עם אתגרים רבים בחיי היומיום שלהן. בהזזת בית המשפט אנו מסתכנים בדחיקה נוספת לשוליים של אלה שכבר נאבקים, מה שמקשה עוד יותר על הגישה למערכת המשפט. אני מאמין שהצדק צריך להיות נגיש לכל חברי הקהילה שלנו, ללא קשר למעמדם הסוציו-אקונומי". לשון הפנייה.
מזרחי גם פתח עצומה, עליה כבר חתמו מאות מתושבי העיר והסביבה, בהם גם ר', תושבת העיר, אם לשני ילדים שנמצאת בהליכי פרידה ומספרת על הקושי שלה. "אני בתהליך הזה קרוב לשנתיים וחצי, וביקרתי שם עשרות פעמים. זר לא יבין זאת. כל פעם שאת הולכת זה סיפור ‑ לקחת חופש מהעבודה, להתמודד נפשית עם מסע ייסורים עם פרוד, וכל זה תוך כדי שאת מנסה לשדר לכולם שהכל בסדר. זה הליך כל כך מייגע ורגיש. המחשבה שעכשיו יגררו אותי לעיר אחרת, עם הפקקים ומצוקת החניה, זה בלתי נסבל, אני מרחמת על תושבים מערים סמוכות שבאים אלינו, אז שאני אגרר עד פתח תקווה? זה מוסד בסיסי, כמו מרפאה וכמו דואר. למזלי אני לקראת סיום, מקווה שנסיים את ההליך לפני שהמקום יסגר".
בעקבות פנייתו של מזרחי כתב שר המשפטים, יריב לוין, להנהלת בתי המשפט כי לאחר שקילת הנושא לעומקו הוא לא משוכנע שיש הצדקה למהלך וכי מאחר וממילא נמסר לו שמדובר בהליך ארוך שנמצא בשלבים ראשונים, הוא מבקש דיון מחדש של העניין במסגרתו יתאפשר לראש עיריית ראשון לציון, רז קינסטליך, למשנה מזרחי ולנציגי עורכי הדין בעיר, להביע את עמדתם.