תושב ראשון לציון, שעבד בעבר בסניף רשת אייס (ACE) בעיר, הגיש תביעה ובה דרישה לפיצוי גבוה. לטענתו עבר תאונה שבעקבותיה הפך לנכה. ברשת מכחישים את כל טענותיו.
2 צפייה בגלריה
העובד לשעבר תובע את רשת אייס
העובד לשעבר תובע את רשת אייס
העובד לשעבר תובע את רשת אייס
(צילום להמחשה בלבד: ניצן ינקו)

על פי כתב התביעה, שהגיש עו"ד עידו פן המייצג את העובד נגד הרשת, התאונה אירעה בנובמבר 2020, בסניף רשת ACE ברחוב משה לוי בראשון לציון. העובד, צעיר כבן 29 מראשון לציון, שימש כמחסנאי ונציג שירות בסניף ונקרא לשרת לקוחה שביקשה לאסוף מוצר שהזמינה דרך אתר הרשת.

קראו גם:

לטענתו, המוצר הונח על מדף גבוה, והעובד הביא למקום סולם ישן ששימש את עובדי הסניף, כדי לטפס ולאסוף את המוצר. על פי הנטען, בשל מגבלות המקום, לא ניתן היה להציב את הסולם בסמוך למדף, והעובד נאלץ להימתח ולהתאמץ על מנת להגיע אל המוצר עצמו, שהונח מאחורי מוצרים אחרים. הסולם, שלטענת העובד היה ישן ולא יציב, החל להתנדנד, וכתוצאה מכך איבד את שיווי משקלו ונפל אל הרצפה מגובה של 3-4 מטרים, כאשר גופו נחבל מהמדפים בדרך. מיד לאחר שגופו נחבל בעוצמה רבה בקרקע, הסולם עצמו נפל עליו, וכן מספר מוצרים מהמדפים שמעליו.
לטענת העובד, בעודו שרוע על הרצפה וסובל מכאבים חזקים, הוא ביקש מהממונים עליו להזעיק עזרה רפואית, אך הם, לדבריו, סירבו לעשות כן. לבסוף פונה באמבולנס לבית החולים "שמיר-אסף הרופא", שם נמצא שהוא סובל משברים בשתי הידיים, פגיעת ראש, כאבים ומגבלות תנועה. בין היתר, עבר ניתוח ביד ימין, ושתי ידיו גובסו.

2 צפייה בגלריה
עו"ד עידו פן
עו"ד עידו פן
עו"ד עידו פן
(צילום: יח"צ)

לדברי עו"ד פן, שעוסק בתביעות נזיקין, במימוש זכויות מתאונות עבודה, תאונות דרכים ומאבקים מול חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי, לאורך תקופה ארוכה מעת התאונה עבר התובע טיפולים רבים, כולל פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וטיפול במרפאת כאב, אך ללא הטבה משמעותית במצבו. בנוסף, כך נטען, החל מצבו הנפשי והקוגניטיבי של התובע להתדרדר; הוא החל לסבול מחרדות קשות, סיוטים, סחרחורות, כאבי ראש וקשיים בשינה.
במצוקתו, פנה העובד לעו"ד עידו פן, אשר הגיש בשמו תביעה למוסד לביטוח לאומי (המל"ל) להכיר באירוע כתאונת עבודה, ולפצות את העובד בהתאם. בנוסף הגיש עו"ד פן, בשם העובד, תביעה נזיקית נגד רשת ACE.
בעקבות הגשת התביעה, הכיר המל"ל באירוע כתאונת עבודה. ועדה רפואית מטעם המל"ל קבעה כי הוא סובל מנכות צמיתה משוקללת של 26.9% בשל הפגיעות הפיזיות והנפשיות שנגרמו לו בתאונה. נכויות אלה כוללות מגבלות תנועה בשורשי כפות הידיים, הגבלה בתנועות עמוד השדרה המותני, כאבי ראש מתמשכים והפרעות נפשיות כגון דיכאון וחרדה.
בהמשך, ביקש עו"ד פן להפעיל בעניינו של העובד את תקנה 15 לחוק הביטוח הלאומי. תקנה זו קובעת כי אם הנכות הרפואית ממנה סובל המבוטח משפיעה בצורה משמעותית על תפקודו, ניתן להעלות את שיעור נכותו בתוספת של עד 50%. וכך, בהתאם לתקנה 15, הוחלט במל"ל להעלות את דרגת נכותו של התובע ב-40%, ונקבעה לו נכות משוקללת בשיעור של 36%. בהתאם לכך עודכנה הגמלה החודשית אותה יקבל התובע לשארית חייו, המסתכמת, מעתה ועד לגיל פרישתו במיליוני שקלים.
מצויד עם קביעות המוסד לביטוח לאומי, הגיש עו"ד פן תביעה נגד רשת ACE לביהמ"ש השלום בהרצליה. בכתב התביעה נטען כי רשת ACE ועובדיה אחראים לתאונה הקשה ולתוצאותיה, בשל התנהלות רשלנית. לטענת עו"ד פן, החברה ועובדיה יכלו למנוע את התאונה אילו סיפקו סביבת עבודה בטוחה, הדרכה מתאימה וציוד מגן, ואילו הקפידו על תקינות הסולם ששימש את העובד. עוד נטען בתביעה כי בטרם התאונה התובע לא עבר כל הדרכה, שהייתה יכולה למנוע את התאונה.
אל כתב התביעה צורפו חוות דעת של מומחים רפואיים בכירורגיה אורתופדית, מומחית בפסיכיאטריה ומומחה בנוירולוגיה. בתביעה מבקש עו"ד עידו פן מבית המשפט להורות לרשת ACE לפצות את התובע על כל נזקיו לעבר, להווה ולעתיד בסכום המקסימלי שבסמכותו של בית המשפט - עד 2.5 מיליון שקלים.
במסגרת כתב הגנתה הכחישה רשת ACE את כל הנטען נגדה. בין השאר טוענת החברה בכתב ההגנה שהוגש לבית המשפט כי לא אירעה כל תאונה בסניף, לחילופין, וככל שארעה, אז היא נגרמה באשמת העובד עצמו בלבד. כמו-כן, לעניין הנכויות, נטען כי אם קיימות לתובע נכויות כלשהן, הן נובעות ממצבו הבריאותי הקודם. עוד נטען כי מדובר בתביעה טורדנית וקנטרנית וחסרת עילה. לכן ביקשה הרשת מבית המשפט למחוק את כתב התביעה או לדחות אותה על הסף וכן לחייב את התובע בתשלום הוצאות המשפט ושכר טרחת עו"ד.
בשל פערים בין חוות הדעת, מונו שלושה מומחים רפואיים מטעם בית המשפט לבדיקת התובע. התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בהרצליה.