החברה להגנת הטבע קוראת לעיריית ראשון לציון לעצור את העבודות בין האגמון לסופרלנד. לטענתם מדובר בעבודות הרסניות שפוגעות בסביבה הטבעית, בצמחים ובבעלי החיים המתגוררים בו.
3 צפייה בגלריה
העבודות באגמון. "הורסות את בתי הגידול"
העבודות באגמון. "הורסות את בתי הגידול"
העבודות באגמון. "הורסות את בתי הגידול"
(צילום: יובל דקס, החברה להגנת הטבע)

כבר חודשים ארוכים שחברי קבוצת "אוהבי אגמון ראשון" מתריעים כי הבנייה סביב האגמון גורמת לו נזקים ופוגעת בצמחייה ובבעלי החיים. בין היתר הם מתעדים את המשאיות הרבות שמגיעות לשטח עם ציוד וחומרי בנייה ואת מצב האגם שבימים אלו נעשים ניסיונות לצמצם בו את צמיחת היקינתון שהשתלט עליו. לאחר בחינת הממצאים החברה להגנת הטבע החליטה לסייע למאבקם ופנתה לעירייה בדרישה לעצור את העבודות.

קראו גם:

3 צפייה בגלריה
אגמון ראשון לציון
אגמון ראשון לציון
אגמון ראשון לציון בעבר
(צילום ארכיון: קובי קואנקס)

על פי החברה להגנת הטבע, "מתבצעות לאחרונה עבודות עפר בהיקף גדול ביותר אשר גורמות להרס גדול של בתי הגידול הטבעי, וזאת בניגוד מוחלט לתכנית המאושרת בשטח. במהלך השנים התפתחה בגדות האגם צמחייה אופיינית, והמקום הפך בית גידול אטרקטיבי כמסתור, מקום קינון ומקור מזון לשלל עופות מים ובהם עופות נדירים... ציבור התושבים זכאי ליהנות ממשאב ייחודי זה של שטח פתוח. לאגמון פוטנציאל גדול של טיפוחו כאתר טבע וצפרות חשוב ביותר. בימים האחרונים הובאה אל חלקו הדרומי של האגם כמות אדירה של אדמה, ע"י מספר גדול של משאיות. האדמה נשפכה ונערמה לאורך הגדה הדרומית בגובה ניכר, ואף קיבלנו דיווחים על פגיעה בצמחים מקומיים כולל בעצי אשל".

3 צפייה בגלריה
פעילי המאבק למען אגמון ראשון לציון
פעילי המאבק למען אגמון ראשון לציון
פעילי המאבק למען אגמון ראשון לציון. קבוצת "אוהבי אגמון ראשון"
(קובי קואנקס)

בנוסף, נטען כי העבודות שנעשות במקום הינן בניגוד להחלטות שהתקבלו בנושא. "חשוב להדגיש כי העבודות ההרסניות הללו מנוגדות להוראות התכנית המאושרת 'פארק האגם – ראשון לציון'", לשון המכתב.
מהעירייה נמסר בתגובה: "העירייה משקיעה מיליוני שקלים בשיקום והצלת האגם. בשבועות האחרונים התחלנו עבודות שמטרתן טיפול ביקינטון המים למען הצלת האגם. לא מדובר בעבודות עפר ואנו לא נדרשים כלל להיתר, אלא רק לתיאום מול רט"ג וגם זאת רק בגדה הדרומית וזאת למען הוצאת הצמח ואנו פועלים מולם כרגע. לא נסללו שבילים ולא מבוצעות עבודות תשתית. מדובר בעבודות בתוך האגם בלבד, והאדמה שרואים בצילומים היא כתוצאה ממעבר על היקינטון עצמו. אנו קוראים לכל הארגונים הסביבתיים וגם לרט"ג לקחת חלק ולסייע לנו לשמר את האגם המיוחד הזה לעוד שנים ארוכות".