רוכבים על קורקינט חשמלי או אופניים חשמליים ללא לוחית זיהוי? זה עלול לעלות לכם ביוקר. החברה לביטחון וסדר ציבורי בעיריית ראשון לציון החלה במבצע אכיפת לוחיות זיהוי לכלים חשמליים בהתאם לחוק שנכנס לתוקפו באוגוסט 2024. הראשונים ש"זכו" לביקור מפתיע היו התלמידים.
במסגרת המבצע, פעלו פקחי החברה לביטחון באופן ממוקד במספר בתי ספר במערב העיר, ובדקו הימצאות לוחיות זיהוי על כלים חשמליים. בשלב זה, כחלק ממדיניות ההסברה וההטמעה, חילקו הפקחים דוחות אזהרה בלבד לבעלי כלים חשמליים שטרם התקינו לוחית זיהוי.
קראו גם:
כמה זה יעלה לכם?
בתום תקופת ההסברה, שתימשך בשבועיים הקרובים, יחל מדרג קנסות הדרגתי, כאשר בשלב הראשון יעמוד הקנס על 100 שקלים, ובהמשך יעלה ל-500 שקלים (בספטמבר 2025) ולבסוף ל-750 שקלים (בספטמבר 2026).
מוטי נחמני, מנכ"ל החברה לביטחון: "התקנת לוחית זיהוי היא חובה חוקית שנועדה לאפשר זיהוי של כלים חשמליים ואכיפה יעילה של חוקי התעבורה. בחרנו להתמקד תחילה בבתי הספר בעיר כדי להטמיע את הדרישה החוקית בקרב בני הנוער, שמהווים חלק משמעותי ממשתמשי הכלים החשמליים".
כאמור, החל מה-1 באוגוסט 2024 חלה חובת רישום והתקנת לוחית זיהוי על אופניים וקורקינטים חשמליים.
החוק קובע כי השימוש בכלים חשמליים מותר אך ורק מגיל 16 ומעלה, וכי חובה לפעול על פי כל כללי הבטיחות והזהירות בדרכים, לרבות חבישת קסדה ואיסור הרכבת נוסע נוסף.
"יישום החוק החדש הוא נדבך נוסף בתפיסה המעודדת שימוש בתחבורה ירוקה תוך הקפדה על בטיחות כל משתמשי הדרך", אמר ראש העירייה רז קינסטליך, "מבצע האכיפה נועד לחזק את תחושת הביטחון במרחב הציבורי ולהבטיח שימוש אחראי ובטוח בתחבורה הירוקה".
איך מוציאים לוחית רישוי?
לאחר הרישום מתקבל מספר להנפקת לוחית רישוי.
כדי להנפיק את לוחית הרישוי יש לגשת לאחת מתחנות ההטבעה המורשות.
בשלב הסופי, יש להתקין את הלוחית על הכלי.