אחד הפרויקטים השאפתנים והמדוברים ביותר של עיריית ראשון לציון יצא לדרכו ביום חמישי שעבר: מתחם מעונות הסטודנטים נחנך ובקרוב צפויים מאות סטודנטים לאכלס אותו.
4 צפייה בגלריה
מעונות הסטודנטים. מקום ל־522 סטודנטים
מעונות הסטודנטים. מקום ל־522 סטודנטים
מעונות הסטודנטים. מקום ל־522 סטודנטים
(צילום: קובי קואנקס)
קראו גם:
המעונות שנמצאים בקריית הלאום ובסמוך למכללה למינהל נבנו במימון עירוני של כ־110 מיליון שקלים, ובכך למעשה הפכה ראשון לציון לעיר הראשונה בארץ שהשקיעה מכספה עבור הקמה של פרויקט כזה. "מיינט ראשון" מציג הצצה ראשונה ובלעדית למתחם, לחדרים ולמועדון הפנאי שיעמדו לרשות הסטודנטים ואת כל המידע החשוב שצריך לדעת על הפרויקט.
בחודש יולי 2018 הוציאה עיריית ראשון לציון הודעה נרגשת ובה היא מודיעה על התקדמות ממשית לקראת הקמת המעונות. "משרד הפנים נתן אישור עקרוני לעירייה לצאת במכרז B.O.T לביצוע עבודות להקמה, מימון, הפעלה, תחזוקה וניהול מתחם מעונות לסטודנטים בעיר. לפרויקט היה כבר היתר בנייה, כך שלאחר פרסום המכרז והכרזת הזוכה ניתן היה לצאת מיד לבנייה", נכתב.
4 צפייה בגלריה
מבט לחדר מבפנים
מבט לחדר מבפנים
מבט לחדר מבפנים
(צילום: קובי קואנקס)
רעיון המעונות היה מדובר עוד הרבה לפני כן, אך רק מנקודת הזמן הזאת החלה התקדמות ממשית. מאז עלה הנושא בעיקר בישיבות מועצה ובמריבות בין חברי מועצה על קרדיט כאשר כל אחד מנסה לנכס לעצמו את ההצלחה. ביום חמישי שעבר אפשר היה להבין מדוע כל אחד רוצה לגזור קופון לאור המבנה המרשים, שהוכיח כי מדובר באחד הפרויקטים השאפתניים בעיר.

המתחם

המתחם משתרע על פני ארבעה דונמים כאשר השטח הבנוי עומד על כ־17 אלף מ"ר של שלושה בניינים, הכוללים גם רחבה ציבורית להתכנסויות וקומת קרקע המיועדת למסחר, שבה יפעלו בעיקר עסקים שיתמכו בצורכי המחיה של הסטודנטים, כמו סופרמרקט, מסעדה, בית קפה, שירותי כביסה ועוד. כמו כן, הפרויקט כולל בין היתר מערכות פוטו־וולטאיות וחללים לתאורה ואוורור טבעי. במקום יש דירות יחיד, דירות זוג, דירות שני שותפים ודירות שלושה שותפים, מתוכן גם עשר דירות מונגשות למתניידים עם כיסא גלגלים.
כל הדירות מגיעות מאובזרות ובמחיר הנמוך בכ־20% ממחיר השוק, כשעדיפות ניתנת לתושבי ראשון לציון. הקומפלקס נבנה בחסות החברה הכלכלית, בסמוך למכללה למינהל, על שד' יצחק רבין, ויכלול 357 חדרים המיועדים לכ־522 סטודנטים (211 דירות יחיד, 94 דירות לזוג (לא שותפים), 33 דירות לשני שותפים, 19 דירות לשלושה שותפים, עשר מונגשות.)
במתחם ישנם חמישה סוגים של דירות, הראשון הינו דירת סטודיו ליחיד: גודלה כ־21 מ"ר, דמי שכירות לסטודנט: 2,320 שקלים לחודש. השני הוא דירה לזוג בגודל של כ־27.5 מ"ר, דמי שכירות לדייר: 1,320 שקלים לחודש. הסוג השלישי הוא דירת שני חדרים לשני שותפים בגודל של כ־42 מ"ר, כאשר דמי שכירות לסטודנט יעמדו על 1,640 שקלים לחודש. הסוג הרביעי של הדירות הוא דירת שלושה חדרים לשלושה שותפים, בגודל כ־62.5 מ"ר, דמי שכירות לסטודנט: 1,414 שקלים לחודש.
4 צפייה בגלריה
מועדון הפנאי
מועדון הפנאי
מועדון הפנאי
(צילום: קובי קואנקס)
הסוג האחרון הוא דירה מונגשת, דירת שני חדרים לשני שותפים בגודל כ42 מ"ר, דמי שכירות לסטודנט: 1,640 שקל לחודש. (בדירה ישנם שני חדרי שינה שאחד מהם מונגש).
כל הדירות מאובזרות וכוללות מיטה ומזרן, ארון בגדים, שולחן עבודה, כוורת, שידת מגירות וכיסא סטודנט, פינת אוכל וכיסאות, וילונות, מוצרי חשמל: מקרר, מיקרוגל, טלוויזיה בכל חדר, כיריים, תנור ואמבטיה. מלבד החדרים, על גג הבניין ישנו מועדון פנאי אליו יוכלו הסטודנטים להגיע כדי לשבת ברוגע סביב פינות ישיבה מעוצבות ומסכי טלוויזיה ענקיים. בימים הקרובים צפויים הסטודנטים להיכנס למעונות לאחר שהם היו ברי מזל ושמם עלה בהגרלה שערכה עיריית ראשון לציון.

השכנים

בשכונת קריית הלאום כבר יש מי שמקווה שהנכס החדש שנבנה בלב השכונה יהפוך אותה לאטרקטיבית יותר ואף ישביח את ערך הבתים במקום. "הגעה של מאות סטודנטים וחבר'ה צעירים זה תמיד טוב", אומרת רונית אטלס תושבת המקום. "בעקבות ההגעה שלהם בונים פה סופרמרקט וגם יהיו פה עוד מקומות בילוי, כך שזה מקום אטרקטיבי ליזמים וגם אנחנו מרוויחים. יש דיבור גם בין הדיירים שעכשיו השכונה תהפוך למקום הרשמי של הסטודנטים וכך גם בעלי הדירות שרוצים להשכיר את הדירות שלהם יוכלו למצוא קהל גדול יותר של צעירים להשכיר לו".
מנגד יש בשכונה גם מי שמביע דאגה וחשש מרעש של מסיבות עד השעות המאוחרות של הלילה ומאבקים מול הדיירים החדשים.
"מטבע הדברים חיי חברה של צעירים נראים אחרת, זה אומר שיהיו מסיבות וחיי חברה תוססים יותר וזה בסדר גמור, חלקנו אולי גם נהנה מזה, אבל צריך לקוות שלא נצטרך להזמין משטרה בשעות הקטנות של הלילה כי יהיו חבורות צעירים שרוצים לחגוג עד שעות מאוחרות", אומר אחד התושבים. בעירייה מרגיעים ואומרים שחברת הניהול אחראית לשמור על הסדר והשקט.

הסטודנטים

בינתיים מאות סטודנטים ממתינים למזלם הטוב ומקווים ששמם יעלה בהגרלה. בעירייה טוענים שההרשמה הצליחה מעל המשוער ויש רשימת המתנה של כאלו ששמם לא עלה בהגרלה ומקווים שיתפנו דירות. אחד מאותם סטודנטים שנרשמו להגרלה הוא עמית חבושה, 27, תושב ראשון לציון וסטודנט להנדסת מכונות. "אני תושב העיר שמתגורר בבית של ההורים אבל המצב הזה לא יכול להמשיך יותר, החיים שלי בתור סטודנט לא מאפשרים לי להמשיך להתגורר עם ההורים ואני מחפש את העצמאות שלי, לכן נרשמתי למעונות. המקום מאוד נוח וזמין, יש בו את כל מה שסטודנט צריך כדי להסתדר לבדו. אני גם מקווה שזה יהיה כפי שמצופה ממעונות סטודנטים, זאת אומרת שהאווירה תהיה צעירה ונרגיש את החוויה הסטודנטיאלית עם מסיבות ואירועים תרבותיים.
4 צפייה בגלריה
מועדון הפנאי
מועדון הפנאי
מועדון הפנאי
(צילום: קובי קואנקס)
"האם השכנים צריכים לדאוג מהרעש של הבילויים? זה תלוי מאוד באנשים שיגיעו לגור פה ומי תהיה האוכלוסייה שתגור במעונות, כל עוד זה תלוי בי הכל יהיה בסדר, כי בסופו של דבר גם הסטודנטים צריכים את השקט שלהם כדי ללמוד".

חלום שהתגשם

ראש העירייה רז קינסטליך סיפר ל"מיינט ראשון" על המיזם החדש: "עוד כשהייתי סגן, לפני תשע שנים, חלמתי שנקים מעונות סטודנטים כדי לעזור לצעירות וצעירי העיר בכל הקשור ליוקר המחייה וכדי שיוכלו ללמוד, להתפתח ולהמשיך ולגור במחירים שפויים כאן בראשון לציון. והיום, כמעט עשור לאחר מכן, כראש עירייה, אני זוכה להגשים את החלום הזה עבור צעירות וצעירי העיר.
"בשלוש וחצי השנים האחרונות לקחתי על עצמי להגשים את החזון הזה שמדברים עליו כבר שנים ולדאוג להקים את המעונות. אני מאמין גדול בעשייה ולא דיבורים ובוודאי שעבור הצעירים שלנו. יחד עם המשנה שלי וסגן יו"ר החברה הכלכלית אסף דעבול, האצנו את האישורים ואת בניית המעונות בזמן חסר תקדים.
"זו פעם ראשונה שעירייה לוקחת על עצמה לבנות מעונות סטודנטים מיוזמתה ובמימון שלה, מדובר בפרויקט ראשון מסוגו ובהיקפים שאין עוד בישראל. כאשר מסביב מחירי הנדל"ן והשכירויות עולים ויוקר המחיה רק מאמיר, לסטודנטים בישראל קשה מאוד לסיים לימודים, כאשר הם צריכים גם לכלכל את עצמם.
"מחירי השכירות במעונות החדשים יהיו 20% פחות ממחירי השכירות בשוק, ובנוסף גם איבזרנו לחלוטין את הדירות ולסטודנטים נותר רק להיכנס. בנוסף לדירות, דאגנו במתחם המעונות גם לחיים הסטודנטיאליים ובתוכו יש גם סופר, מכבסה, מועדון סטודנטים, חנויות מזון, והכל כדי לדאוג לחוויה טובה ונוחה עבור כל אחת ואחד מהסטודנטים. עוד כשהייתי סגן חלמתי על הקמת המעונות הללו והיום כמעט עשור לאחר מכן כראש עירייה, אני זוכה להגשים את החלום הזה עבור צעירות וצעירי העיר".

מה במעונות?

מסעדה
מועדון פנאי
סופרמרקט
מכבסה
357 חדרים

הערך הנדל"ני

איך ישפיע המתחם על העיר בכלל ועל השכונות הסמוכות בפרט?
אריק פישר מחברת "איר פישר" שיווק ותיווך נדל"ן חושב שהוספת מעונות הסטודנטים לשכונה עשויה לשדרג אותה, אך לטענתו יש להמתין כדי לראות איך המיזם מתפתח: "הקמת המעונות היא לא אירוע מיוחד מבחינת השכונה. זה יגרום לעוד עומס בשכונה, אבל לא צפויה בעיה מהותית יותר. האם הוא ישדרג את השכונה? ייתכן מאוד שכן, אבל צריך להמתין בסבלנות כדי לראות איך זה מתפתח. על פניו כל התנאים נראים טוב, אבל מוקדם מדי לדעת אם זה יעלה את מחירי השכירות. מה שכן, זה בהחלט ימתן את המחירים שבעלי דירות מבקשים כעת כי יש אלטרנטיבה ולכן יחידות דיור קטנות ייפגעו.
"אני רוצה להזכיר שבעבר כבר הוסב מבנה בסמוך למכללה למינהל עבור מגורי סטודנטים וזה לא הוסיף או גרע מהאיכות של השכונה ולכן המצב מבחינתי צפוי להמשיך ולהישאר כמו שהוא".

כמה זה יעלה לכם?

דירת סטודיו ליחיד, 21 מ"ר - 2,320 שקלים בחודש
דירה לזוג, 27.5 מ"ר- 1,320 שקלים לסטודנט
דירת 2 חדרים לשני שותפים,
42 מ"ר - 1,640 שקלים לסטודנט
דירת 3 חדרים לשלושה שותפים, 62.5 מ"ר - 1,414 שקלים לסטודנט.
דירת 2 חדרים מונגשת לשני שותפים, 42 מ"ר - 1,640 שקלים לסטודנט