במסגרת פעילות אכיפה שגרתית של פקחי החברה לביטחון של עיריית ראשון לציון שהתקיימה אמש (שלישי) בעיר, הבחינה פקחית החברה בעשרות צבי יבשה שהוחזקו בניגוד לחוק בבית פרטי.
1 צפייה בגלריה
הצבים שהתגלו בדירה בראשון לציון
הצבים שהתגלו בדירה בראשון לציון
הצבים שהתגלו בדירה בראשון לציון
(צילום: אסף מרדכי, רשות הטבע והגנים)

הפקחית הזעיקה את מחלקת הווטרינריה העירונית וכן את פקחי יחידת האכיפה של רשות הטבע והגנים למקום, בו נמצאו כ-57 צבים! הצבים נלקחו לבדיקה וטיפול בבית החולים לחיות בר בספארי רמת גן שם עברו מיון ראשוני, האירוע הועבר להמשך חקירה.
מנכ״ל החברה לביטחון וסדר ציבורי בעיריית ראשון לציון: ״בזכות עירנות של פקחית שהגיעה למקום בשל תלונה על מטרד בנושא אחר, התגלו כחמישים ושבעה צבים בבית פרטי. פקחי החברה לביטחון הזעיקו את הווטרינריה העירונית וכן את פקחי רט״ג שכן, החזקת צבים בבית פרטי אינה חוקית. עיריית ראשון לציון חרטה על דגלה את השמירה על כלל בעלי החיים ואנו מודים למחלקת הווטרינריה של עיריית ראשון לציון ולרט״ג על הסיוע".

צפו בצבים שהוחזקו בבית בניגוד לחוק:


ברשות הטבע והגנים מזכירים לציבור כי צב היבשה הינו חיית בר מוגנת ואסורה להחזקה כחיית מחמד.
בישראל קיימים שני מינים של צב יבשה: צב יבשה מדברי וצב יבשה מצוי. הצב המצוי הוא הנפוץ בהם ונמצא ברוב חלקי הארץ. מספרם של צבי היבשה בטבע בישראל נמצא בירידה מידי שנה וזאת בעקבות מגוון בעיות וביניהן דריסה, פגיעה בידי כלבים משוטטים, חתולים, וכן איסוף לא חוקי במטרה לגדלם כחיות מחמד.

קראו גם:

אביעד בר, אקולוג זוחלים מתנדב ברשות הטבע והגנים: "שני מיני צבי היבשה הנמצאים בארץ מצויים בסכנת הכחדה, האיום הקיומי הכואב ביותר עבורם נגרם דווקא מ"אוהבי הצבים". שילוב של אהבת צבים במקביל לרצון שיתוף של חווית מציאת צב לא אחת מסתיים באיסוף מהשדה והבאתו של הצב לבית או לגן. כמות גדולה של צבים נאספת בכל שנה ויוצאת ממחזור הרבייה בטבע. מכיוון שלצבים קצב ריבוי איטי, בכל שנה חולפת מתמעטות אוכלוסיות הצבים וכיום רבות מהן בסכנת הכחדה."
נתקלתם בצב בריא שנמצא בטבע או במרחב הציבורי? אין לגעת בו. אם נתקלתם בצב חולה, פצוע או מוחזק בשבי כחיית מחמד בגידול פרטי, התקשרו למוקד רשות הטבע והגנים 3639* לקבלת סיוע.