שיעור לגיטימי או חריגה שאינה במקומה? תושבת העיר זועמת לאחר ששמעה מבתה הלומדת בכיתה ד' בבית ספר ממלכתי בעיר, כי המורה קיימה שיעור על הקהילה הלהט"בית, על תאי משפחה חד־מיניים ואף הציגה להם קטע מתוך תוכנית שעוסקת בנושא.
1 צפייה בגלריה
מצעד הגאווה בירושלים
מצעד הגאווה בירושלים
מצעד הגאווה בירושלים. התלמידים שאלו מה זה
(צילום: יואב דודקביץ')
האם הזועמת טענה כי המורה היתה צריכה לעדכן את ההורים בכך שהיא מתכוונת לדון בנושא, שאינו חלק מתוכנית הלימודים, "ואז אני אחליט אם לשלוח באותו היום את הילדה או לא". האם פרסמה את האירוע באחת מקבוצות הוואטסאפ העירוניות ועוררה דיון ער.
קראו גם >>>
לטענתה, בתה סיפרה לה כי במהלך השיעור המורה הסבירה להם על סוגי משפחות בהן כאלה שכוללות שני אבות או שתי אמהות. בנוסף, המורה הקרינה קטע מהתוכנית "סליחה על השאלה" שעוסקת בילדים לזוגות חד־מיניים. "אני מכבדת את כולם אבל שיח כזה בכיתה ד' הוא לא דבר נכון", אמרה האם, "היה צריך לעדכן את ההורים שזה נושא שמדברים עליו ולתת לנו להחליט האם לחשוף את ילדינו לעניין בגיל כזה".
מנגד טוענים כי המורה בסך הכל מילאה את תפקידה, והתייחסה לשאלות שעלו מתלמידים שנחשפו לפרסומים על מצעד הגאווה שהתקיים בתל אביב ביום שישי שעבר וביקשו לדעת במה מדובר. "זו היתממות. ילדים נתקלים כיום בחברים לכיתה ממגוון משפחות", טוען הורה אחר. "הילדים שאלו על מצעד הגאווה שדיווחים אודותיו התפרסמו בכל מקום, והמורה עשתה יפה בכך שבמקום להתעלם קיימה שיח פתוח ומכבד. מה פסול בזה?".
"הילדים שאלו על מצעד הגאווה, והמורה עשתה יפה שבמקום להתעלם קיימה שיח מכבד"
לדברי שירי פלד, מתנדבת בחוש"ן, ארגון שפועל במוסדות חינוך ועם צוותים חינוכיים במטרה לשנות את השיח כלפי הקהילה הגאה, הם עצמם פועלים רק בתיכונים ולעתים גם בחטיבות ביניים, אך לא בגילאים צעירים. "חוש"ן עובדים עם משרד החינוך ואנחנו לא נכנסים לבתי ספר יסודיים, אלא רק במקרים חריגים כדי לדבר עם המורים. אני מבינה שזו יוזמה פרטית של המורה ואני בעד הדברים האלה".
מהעירייה נמסר בתגובה: "הנושא עלה בכיתה על ידי התלמידים וזאת לאור מצעד הגאווה שהתקיים בתל אביב באותו היום. בשל כך, הוחלט לקיים שיח פתוח בכיתה על סוגי המשפחות שיש בעולם ועל כך שכל אחד רשאי לחיות את חייו כפי שהוא בוחר. בסיום השיח הוקרנה התוכנית "סליחה על השאלה" שהפיק תאגיד השידור הציבורי על ילדים ממשפחות גאות. אם למישהו הדבר נראה מוזר שמחנכים ילדים לסובלנות ולהבנה שיש מגוון פלורליסטי של משפחות ואנשים בעולם, הוא מוזמן להתקדם לשנת 2021".
נזכיר כי לאחרונה דורגה ראשון לציון במקום השלישי במדד הגאווה ברשויות המקומיות. לפני כחצי שנה העבירה מועצת העיר החלטה לרישום זוגיות לזוגות שאינם נשואים ומקיימים משק בית משותף וזאת לצורך קבלת זכויות ושירותים עירוניים.