המרכז הרב־תחומי ברמת אליהו מקיים מסורת רבת שנים של פעילות המשלבת בין אמנות עכשווית, חינוך וקהילה. הוא משמש מרחב ניסיוני ליצירה בתפר שבין עשייה אמנותית לעשייה חברתית.
המרכז מתפקד הן כמרחב יצירה לקהילה המקומית ולבתי הספר בעיר, והן כמרכז תרבות שמתקיימות בו תערוכות, הופעות, פסטיבלים ואירועים מיוחדים.
במרכז תוכנית שהות־אמן לאמני פרפורמנס, גלריה לאמנות עכשווית וכן גלריית בוטק'ה המשמשת פלטפורמה לתצוגת אמנות במרחב הציבורי.
קראו גם:
בקיץ הקרוב כלל מרכיבי הפעילות של המרכז לאמנות רמת אליהו מתלכדים סביב פסטיבל אמנות רב־תחומי: בפסטיבל יציגו אמני הרזידנסי של המרכז הצגת בכורה של פרויקטים שפותחו במהלך השנה במסגרת התוכנית הייחודית. יצירות האמנות במגוון התחומים נוצרו מתוך עבודה בשכונת רמת אליהו, משיתופי פעולה עם התושבים, ומסוגיות העולות מתוך החיים בשכונה.
בפסטיבל יציגו גם קבוצות העובדות בסדנה במהלך השנה ואמנים מקומיים מציגים ומופיעים, בכל הגילאים ומכל רקע אמנותי – כולם חלק מתפיסה נטולת מעמדות והיררכיות, ואמונה באמנות כחלק ממארג החיים.
במהלך שלושת ימי הפסטיבל יתקיימו מופעים והפקות מתחומי האמנות, המחול, המוזיקה, התיאטרון, וידיאו ארט, שיחות ופעולות של אמנות בקהילה.
אירועי האמנות בפסטיבל השנה מוקדשים לקשרים ויחסים חברתיים, עם שימוש בחללים מפתיעים ועירוב תחומים פרוע ומרתק.
כל היצירות המוצגות בפסטיבל נוצרו משיתופי פעולה עם התושבים ומסוגיות העולות מתוך החיים בשכונה ומתוך אמונה שאמנות היא כלי לא רק לביטוי עצמי, אלא גם לביטוי חברתי קולקטיבי. הפסטיבל מגיש יצירות אותנטיות המבקשות לגעת בקהל ולהותיר חותם של רגש מחשבה והשראה.
בין האירועים הבולטים בפסטיבל: פרויקט אמנותי "שגרה מוסדית" - לאחר שהשתתף בפסטיבל ישראל בירושלים בשנתיים האחרונות, בליווי אמנותי של איציק ג'ולי. במסגרת הפרויקט, הקהל מוזמן לעבור בין מוסדות ציבור בשכונה – לשכת הרווחה, דואר, ספרייה ועוד – כאשר בכל מוסד יתקיים מיצג שמשחק על השילוב בין האמנות לבין החיים.
במהלך הפסטיבל ייפתחו מספר רב של תערוכות, ביניהן, האמן שחר בלומנפלד יציג תערוכה בשם "מתי מגיעים הביתה?" העוסקת בחקר המונח "אינטימיות" דרך תיעוד ועיבוד וידויים אישיים של אנשי השכונה. מיניבל בריהון יציג תערוכת ציורים מופשטים "לרוב אני טועה". בנימין מקונן יציג את "התחלה", ציורים וטקסטים העוסקים בגעגועים למולדתו - אתיופיה.