אבל כבד ירד הבוקר (יום שלישי) על העיר רחובות, לאחר שקצין מילואים כבן 31 שם קץ לחייו ביום חתונתו. הוא אותר ללא רוח חיים מפגיעת כדור בראשו בדירה ברחוב משה קוסובר 4, אשר בשכונת שיכון סלע בעיר.
2 צפייה בגלריה
זירת האירוע
זירת האירוע
זירת האירוע
(צילום: דוברות זק"א)

על פי הדיווחים, חבריו של הלוחם, שהגיעו ללוותו ביום שהיה אמור להיות המאושר בחייו, מצאו אותו והזעיקו את כוחות ההצלה. צוותי מד"א ואיחוד הצלה הגיעו למקום וניסו לבצע בו פעולות החייאה, אך נאלצו לקבוע את מותו בזירה. כוחות המשטרה וזק"א הגיעו גם הם לדירה, והמשטרה פתחה בחקירה לבירור נסיבות האירוע.
הטרגדיה מקבלת ממד קשה במיוחד, שכן הלוחם היה אמור להינשא היום לאהובתו ולעמוד עמה מתחת לחופה. הבשורה הקשה טלטלה את בני משפחתו, חבריו ואת הקהילה המקומית כולה. מתנדבי זק"א מרחב שפלה טיפלו בכבוד המת בזירה הקשה.

אולי יעניין אתכם:

2 צפייה בגלריה
אמבולנס
אמבולנס
כוחות ההצלה קבעו את מותו
(צילום המחשה: איילת רוטה-גבאי)

עלייה מדאיגה


אירוע זה מצטרף לעלייה מדאיגה במספר ההתאבדויות בצה"ל, במיוחד בקרב משרתי מילואים מאז אירועי ה-7 באוקטובר. בתחילת אוגוסט, ועדת משנה בכנסת דנה בנושא, ויו"ר הוועדה, ח"כ שטרן, ציין את הכמות החריגה של מקרי התאבדות לאחרונה בקרב חיילים שחזרו מהלחימה בעזה. ח"כ קטי שטרית התריעה בדיון כי "אנחנו לפני צונאמי" ודרשה שקיפות מלאה והקמת ועדה שתפעל בנושא. בנוסף, מכון ירושלים לצדק פנה ליו"ר ועדת החוץ והביטחון בבקשה לקיים דיון חירום בנושא, בעקבות העלייה הדרמטית במקרי אובדנות וניסיונות אובדנות של חיילים בשל פוסט טראומה ומצוקה נפשית.
מאז אותו דיון, נרשמו מקרים נוספים של אובדנות, כמו פיצוץ רימון שגרם למותו של קצין צה"ל בצפון, ומותו הטראגי של דניאל אדרי, לוחם בן 24 ששם קץ לחייו לאחר שהתמודד עם מצוקה נפשית עמוקה בעקבות חוויותיו בלחימה בלבנון ובעזה. דניאל גם נאלץ להתמודד עם כאב הירצחם של שני חברי ילדותו במסיבת ה"נובה".