עומס חום קיצוני, הביל ולח במישור החוף ומזג אוויר לוהט. מתי יישבר השרב? התחזית המלאה לימים הקרובים בראשון לציון.
4 צפייה בגלריה
מזג האוויר יהיה לוהט
מזג האוויר יהיה לוהט
מזג האוויר יהיה לוהט
(צילום המחשה: canva)

לפי תחזית השירות המטאורולוגי, היום שישי (14/06) יהיה שרבי ברוב אזורי הארץ, אצלנו במישור החוף יהיה הביל ולח. צפויה הכבדה נוספת בעומסי החום ויוסיפו לשרור עומסי חום כבדים עד קיצוניים. הלילה: בהיר עד מעונן חלקית. במישור החוף, בשפלה ובצפון מערב הנגב ישרור אד כבד עד ערפל. הטמפרטורות בראשון לציון יגיעו עד ל-31 מעלות ויתכן שאף יותר.
בשבת (15/06) יהיה שרבי ברוב אזורי הארץ והביל במישור החוף. ישררו עומסי חום כבדים עד קיצוניים. 23°-33° בראשל"צ.

4 צפייה בגלריה
חם מאוד. תקפידו לשתות מים
חם מאוד. תקפידו לשתות מים
חם מאוד. תקפידו לשתות מים
(צילום המחשה: canva)

בתחילת השבוע (ראשון 16/06) יהיה בהיר עד מעונן חלקית. תחול ירידה קלה בטמפרטורות, אך עדיין יהיה חם מהרגיל עד שרבי. צפויה הקלה מסוימת בעומס החום אבל בראשון לציון הטמפרטורות עדיין ינועו בין 22°-35°, אז קריר לא יהיה כאן.
השרב ככל הנראה יישבר ביום שני, אבל אל תצפו שיהיה קריר, רק פחות חם.
בשירות המטארולוגי ציינו כי, ״הטמפרטורות בימים הקרובים צפויות להיות גבוהות ב-8-10 מעלות מעל לממוצע בהרים ובפנים הארץ בימים הקרובים. הטמפרטורות יגיעו לשיא בימים שישי ושבת ועשויות לשבור שוב את שיאי החום לחודש יוני. בבקעת הירדן צפויות 48-49 מעלות, בעמקי הצפון והערבה 45-46 והרי יהודה 38-39 מעלות. יוני 2024 עשוי להיות החם ביותר מאז החלו המדידות״.
ד"ר רפאל סטרוגו, סמנכ"ל רפואה במד"א: "גל החום והטמפרטורות הגבוהות שצפויות לפקוד את רחבי הארץ החל מהיום, מחייבות את זהירות ועירנות הציבור כדי להימנע מהתייבשות ומכת חום. אני ממליץ להרבות בשתייה ולא לשהות זמן ממושך יתר על המידה תחת שמש ישירה. יש לתת תשומת לב יתרה לתינוקות ופעוטות שאנו מסיעים ברכב על מנת שלא להשאירם ברכב סגור, אפילו לא לדקה ולשמור על קשר רציף עם בני משפחה מבוגרים על מנת לוודא שהם לא סובלים מפגעי החום. במקרה של מכת חום או התייבשות שיכולות להתבטא בבלבול, סחרחורות ואף שינויים מסכני חיים במצב ההכרה, יש לקרר את האדם, להעבירו למקום מוצל ולחייג למוקד החירום 101 של מגן דוד אדום".

4 צפייה בגלריה
הנחיות מד"א לגל החום הקיצוני
הנחיות מד"א לגל החום הקיצוני
הנחיות מד"א לגל החום הקיצוני
(צילום: דוברות מד"א)

אזהרות משרד הבריאות


משרד הבריאות קורא לציבור הרחב, לאוכלוסיית הקשישים, ילדים, נשים הרות ולחולים במחלות כרוניות בפרט, להקפיד ולהימנע ככל האפשר מחשיפה לחום ולשמש, להימנע ממאמץ גופני שאינו הכרחי, להקפיד לשתות מים ולהימצא, ככל האפשר, במקומות ממוזגים.
משרד הבריאות ממליץ בנוסף כי נהגים יעצרו מידי פעם להתרעננות. לשוהים תחת כיפת השמיים מומלץ לחבוש כובע רחב שוליים, ללבוש בגדים בהירים ונוחים, להקפיד למרוח קרם הגנה ולשתות מים.
אין להשאיר תינוקות, ילדים, קשישים וחסרי ישע ברכב שאיננו ממוזג וללא השגחה. בנוסף, אין להשאיר בעלי חיים ברכב או במבנה ללא מים וללא אוורור וטמפרטורה סבירה.
יש לשים לב כי בעומס חום תיתכן אפשרות לפתח מכת חום, המתרחשת כאשר הגוף לא מסוגל לקרר את עצמו בסביבה החמה. הסיכון לפתח מכת חום גבוה יותר בגיל המבוגר, בגילאי 0-4, בחולים במחלות לב וכלי דם, באנשים הסובלים מהשמנת יתר, בחולים במחלות כרוניות אחרות, במטופלים בתרופות מסוימות, ובעת מחלה חריפה או התייבשות או במהלך פעילות פיזית אינטנסיבית (דוגמת עובדי חוץ).

4 צפייה בגלריה
יוצאים לטייל בחוף בת ים
יוצאים לטייל בחוף בת ים
יוצאים לטייל? שימו לב להנחיות מצילות החיים
(צילום המחשה: canva)

המלצות למטיילים בטבע ובשטח


כשיש מזג אויר המוגדר כגל חום עם תופעת עומס חום מומלץ לא לצאת לטיולים בטבע. במידה והחלטתם כן לצאת, חשוב לפעול בהתאם להמלצות הבאות:
יש לתכנן את הטיול מראש, לבחון את המסלול ולהתאימו למטיילים ולתנאי מזג אוויר.
יש לעדכן אדם קרוב על יציאה לטיול ועל המסלול המתוכנן כדי שאם חלילה, יחול עיכוב במועד החזרה המתוכנן, ניתן יהיה לדעת על מצוקה אפשרית שהמטייל נתון בה.
חובת הצטיידות במי שתיה רזרביים.
יש להצטייד בנעלים ובביגוד מתאימים, חבישת כובע ושימוש בקרם הגנה, וחבישת משקפי שמש.
יש לגלות ערנות למצבים של פגיעת חום ולפנות במידי למוקד החירום של מד"א.
יש להקפיד ולהישמע להנחיות נציב כב"ה בנושא הדלקת מדורות.
במקרה של הופעת לפחות אחד מהסימנים הבאים: טמפרטורת גוף גבוהה מ-39.5 מעלות צלזיוס, עור אדום, חם ויבש (ללא הזעה), דופק מהיר, כאב ראש חזק (ו/או הרגשה של "דפיקות הלב" בראש), סחרחורת, בחילה, בלבול וירידה בהכרה – יש להתקשר למוקד חירום ולקבל טיפול באופן מיידי.
עד להגעת העזרה יש להישאר באזור קריר ומוצל ולדאוג לקירור הגוף. חשוב ביותר: במכת חום - אסור לתת לנפגע לשתות! הטיפול בנוזלים יעשה דרך הווריד, על ידי הצוות הרפואי.
פורסם לראשונה: 08:15, 13.06.24