הבחירות ברשויות המקומיות מתקרבות, ובקרוב תידרשו לצאת, להצביע ולהכריע מי יוביל את ראשון לציון בחמש השנים הקרובות. לראש העירייה ולחברי המועצה יש השפעה רבה על התשתיות המקומיות, על החינוך, התברואה ואיכות החיים היומיומיות שלנו - לכן חשוב לצאת ולהצביע! לפני שיוצאים מהבית, הכנו לכם מדריך מלא עם כל התשובות לכל השאלות, לכם נשאר רק החלק החשוב - להחליט למי תיתנו את הקול שלכם.

מי המועמדים לראשות העיר בראשון לציון?


בראשון לציון יש שני מתמודדים לתפקיד ראש העירייה: רז קינסטליך, ראש העירייה המכהן, ויצחק אבשלומוב שעומד בראש רשימת "ראשון אחרת".

6 צפייה בגלריה
קינסטליך
קינסטליך
קינסטליך. מתמודד שוב לתפקיד
( צילום: אבי מועלם)

מתי הבחירות לרשויות המקומיות?

הבחירות לרשויות המקומיות בישראל צפויות להיערך ביום שלישי, ה-27 בפברואר 2024. במידה ואף אחד מהמועמדים לראשות העירייה בראשון לציון לא יעבור את רף ה-40 אחוז מהקולות יתקיים שבועיים לאחר מכן, ביום שלישי, 14 בנובמבר 2023, א' בכסלו ה'תשפ"ד, סיבוב שני לבחירה בין שני המועמדים שצברו את מירב הקולות בסיבוב הראשון.

6 צפייה בגלריה
(חבר המועצה איציק אבשלומוב | צילום: אבי מועלם)

כל כמה זמן יש בחירות לראשות העיר?


הבחירות לראשות העיר ולמועצה מתקיימות כל חמש שנים.

מתי היו הבחירות האחרונות?


הבחירות האחרונות בראשון לציון התקיימו ב-2018 בשני סבבים שונים זאת לאחר שבסבב הראשון ראש העירייה לשעבר, דב צור, וראש העירייה הנוכחי, רז קינסטליך, הובילו. בסבב השני שאר המתמודדים חברו לקינסטליך שהצליח לנצח את צור ששימש בתפקיד כעשור.

כמה חברי מועצה יש בראשון לציון?


מספר המושבים במועצת העיר היוצאת הוא 29, וזה יהיה גם מספר חברי המועצה לאחר הבחירות, בהתאם למספר בעלי זכות ההצבעה בעיר.

6 צפייה בגלריה
עיריית ראשון לציון
עיריית ראשון לציון
עיריית ראשון לציון
(צילום: אבי מועלם)

איזה רשימות יתמודדו למועצה בראשון לציון?


14 רשימות מתמודדות למועצת העיר בראשון לציון - כאשר הבחירה בהן נעשית באמצעות מעטפה לבנה ופתק לבן שעליו רשום שמה של הרשימה למועצת העיר. (הפתק הצהוב הוא לבחירת ראש העירייה).
אלה הסיעות שמתמודדות בבחירות למועצת עיריית ראשון (בפתק הלבן), המועמדים והאותיות שיופיעו על הפתק:

ראשון אחת בראשות מוטי עג'מי (אותיות- את)
עגמי מרדכי מוטי, חזן יומי, צרף אברהם, קדר רוז, פלישר רינת, פאר דורון, ליאמין נטליה, אלשנסקי מיכאל
פיינגולד אלנה הילה, קורמן ראובן, מיכוביץ אורנה, גרנט פנינה, דמסקי יפה, ליבוביץ איריס, יחזקאל אריאל.
התנועה החברתית הירוקה בראשות איתן שלום (אותיות- טבע)
שלום איתן, כהן עדי, גרופי עמוס, בריל דוד, סולימן לימור, אהרוני אסנת, קרויזמן לוריה סיגל, מוסרי שליו
מוסקוביץ ענבל, יפת מאירוביץ יפעת, מויאל דוד, שלום קרניאל, שלום בנימין, גלזר שמואל.
ראשון אחרת בראשות יצחק אבשלומוב (אותיות- יד)
אבשלומוב יצחק, דהן יעקב-קובי, קפוסטין וולדיסלב, סדרס יריב, אסיף יפה, עירוני צבי, בנדר ברק
עזר אב, אבשלומוב מל, דחטיאר ברסוקוב אנה, גוטליב דוד.
ראשון ביתנו בראשות יבגני ברחמן (אותיות- ל)
ברחמן יבגני, רייף מיכאל, טינקלמן ויקטוריה, קוציובה אולג, גוסין ויטלי, גורנשטיין זויה, שלוצ'יצקי אולגה, שצ'רבקוב בוגדן, סולומון אלינור, זלנצוב לובוב, כצנלסון מרק, פרגר אירינה, אושקץ ארטיום, אוליאנסקי נטליה, אקסנוב אלכסיי, פליי מיכאל, אגרנוביץ' ליודמילה.
מחל והצעירים בראשות חממי יוסי ודורון אוזן (אותיות- מחל)
חממי יוסי יוסף, אוזן דורון, סליליך מראשט, ויס-ורסנו מילי, מאור סיון, מדמוני יעקב קובי, פאר טום, יוגב עזרא, זרו יצחק, גולץ נסים ניר, ליבוביץ בועז, גריסרו מריאן, הדס יוסף, ימין משה.
מרצ הירוקה הרשימה הליברלית בראשות אילנית הרוש (אותיות מרצ)
הרוש אילנית, ניאזוב ליאורה, גולני ניר, יצחקי סיגלית, ברק גיא, אלוני בלום ירדן, סטולרו-תל שחר שרה, אקר רון בנימין, פרבר אורן, גדולים דורין, בר יעקב.
מאמינים בראשון בראשות שמואל ג'מיל ונועם חדד (אותיות – נ)
גמיל שמואל, חדד נועם, קליך דן, חדד רמי רחמים, גבאי דוד, פז אמיר יצחק, יוסף נתנאל, דוקר מיכאל, רימוני ארז, בן טובים בנימין, לביא דוד שחר, כהן אליחי-יהושע, לוי חובב אמציה, תורגמן נהוראי, יום טוב אליהו.
כולנו ראשונים בראשות אלסה ברוך (אותיות ף)
ברוך אלסה, דיק צפורה, יצחק מרה, חזקיהו מלי, דיק קורל, קאשי אורן ליאור, שאוליאן יעקב, סנבתו גזצ'או, ברוך מגוס משה, קוזלובסקי צבי הרש.
יש עתיד וצעירי ראשון לציון בראשות איתי מתתיהו (אותיות פה)
מתיתיהו איתי, שאשא שי-לי, סינאי חלי, ברנן דוד, נונה ירין, נוי אמיר, אונור ג'רי-לי, בלאי מלקו אתתג, לוי טל, יוסף אריאל, הינוך אסף, ארז הגר, ריכהרט אסתר, לידור איל, לוי צדוק.
פז בראשות אסף דעבול (אותיות פז)
דעבול אסף, דנה קרן, נחום אסי, כהן אסתר, דעבול מורן, לחמי יוסף, גבע אליהו אליאור, אלקריף שחרגנגאן חנה, ארנון מירב, דלל ברוך, בלומנפלד אריה
ראשון בכיוון הנכון בראשות אייל מושיוב (אותיות- צ)
מושיוב אייל, רוגוזינסקי ויקטוריה ניצה, ברזילי חדד זאב טומי, חגבי שגיא, סדן אוהד, שנהב שרונה, פלוטקין עירן-בנימין, קליינמן דב, מושיוב איתי, פרנקו חיים, אנג'ל יהב, וידאל חיים.
ראשונים בראשות מקסים בביצקי (אותיות ר)
בביצקי מקסים, בבושקין אלכסנדר, שניאורסון רות, לויט אווה, סושצ'ין מילנה, פריזנט ז'אנה, חניס לובוב, בלזר אנה, אורטנברג סופיה, סמבורסקי מרינה, איווניוקוב אולג, אוסלנדר פיליפ, קוצרגין אוקסנה.
רק ביחד בראשות רז קינסטליך (אותיות- רק)
קינסטליך רז, אבן-זהר בן דוד ליאל, חיים אברהם, גנות סורין, פלח-שדה מעין, מזרחי עידן, ליבוביץ ענתגרבי סופיה, אלון יפעת, מקונן אסתר, קשתי אלי, טל כסלו אורית, כהן שמעוני שימרית, לוי שלמה-רון, יעקובסון עטיל, בהירי אילן, חיון רוזן עליזה ליז, הררי דפנה, רם דולב, גולי עומר, לוי בר, אלזם שון, אדר יובל צבי, נשיא עמית, דינר חיים פנחס, גוליק אהובה, וינטר שושנה, יעקב אברהם, כהן שלוה, לוין פדינה, ניצן מאיר.
חזית דתית חברתית מאוחדת שס עוצמה יהודית סרוגים בראשות טל נאור ואוהד אוזן (אותיות שס)
נאור טל, אוזן אוהד, עזרן נחמן יצחק, פאר דניאל, יוסף צור, שוינקלשטין אברהם, בן ישי יעקב, חדד ארז, שלום שקד, אלקיים רודי.

כמה בעלי זכות בחירה יש בראשון לציון?


בראשון לציון יש 280,472 תושבים, מתוכם 220,535 בעלי זכות בחירה (נכון לפברואר 2024).

6 צפייה בגלריה
(יוצאים להצביע | צילום: קובי קואנקס)

קראו גם:

איפה מצביעים לרשות המקומית?


הודעה לבוחר נשלחת לכל בעלי זכות הבחירה בישראל לא יאוחר מהיום ה-21 שלפני יום הבחירות, לכתובת המעודכנת בפנקס הבוחרים. בהודעה מופיעים שם הבוחר, כתובתו ופרטי הקלפי שבה יצביע: כתובתה, מיקומה והאם היא נגישה לאנשים המוגבלים בניידות. נכון להיום ישנם 357 קלפיות ב 81 מרכזים ברחבי העיר ראשון לציון, מתוכן 126 קלפיות נגישות ו 57 נגישות מיוחדות.


האם יום הבחירות הוא שבתון?


כן. יום הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות ייחשב יום שבתון. הזכאות ליום השבתון כוללת עובדים שרשומים בפנקס הבוחרים, גם אם מקום עבודתם הוא ברשות/מועצה שלא חל בה יום השבתון. עובד שזכאי ליום השבתון אינו מחויב לעבוד ביום הבחירות, ולא ינוכה לו על כך יום חופש. עובד שזכאי ליום השבתון ועבד אצל המעסיק לפחות 14 ימים רצופים לפני יום הבחירות זכאי לשכרו הרגיל עבור יום הבחירות, למרות שנעדר מעבודתו ביום זה הוראות אלה חלות הן על עובד חודשי, והן על עובדים שעתיים או יומיים.


מאיזה גיל אפשר להצביע לראשות העיר?


הזכות להשתתף בבחירות נתונה לכל אזרח ישראל או תושב קבע אשר ביום הבחירות מלאו לו 17 שנים לפחות, דהיינו מי שנולד עד ליום 31 באוקטובר 2006 (ט' בחשוון ה'תשס"ז) ועד בכלל. זאת בניגוד לבחירות לכנסת, בהן נתונה הזכות רק לאזרחים ורק מגיל 18 שנים. כל אדם רשאי להשתתף בבחירות ברשות מקומית אחת בלבד, בה יהיה רשום 40 ימים לפני הבחירות, ביום 21 בספטמבר 2023, אולם מי שיהיה רשום בתקופת 18 החודשים שקדמו לבחירות, ברשות מקומית אחרת שבה התקיימו בחירות בתקופה זו, אינו יכול להשתתף בבחירות.

6 צפייה בגלריה
(יוצאים להצביע | צילום: קובי קואנקס)

מי יכול להצביע לראש העיר?


כל מי שפרטיו וכתובתו (גם אם שם היישוב בלבד) רשומים בפנקס הבוחרים של רשות מקומית, זכאי להצביע בבחירות המקומיות של אותה רשות. כדי להיכלל בפנקס הבוחרים של רשות מקומית מסוימת, יש להיות רשומים בכתובת המצויה בתחומי אותה רשות. יש לוודא כי הכתובת במרשם האוכלוסין מעודכנת עד היום ה-40 לפני הבחירות. מי שנדרש לעדכן את כתובת המגורים, יוכל למצוא מידע על אופן העדכון באתר רשות האוכלוסין וההגירה.

מה שעות ההצבעה בבחירות המקומיות?


הקלפיות תפתחנה להצבעה ביום הבחירות מ-7:00 בבוקר עד 22:00 בלילה. מי שהגיע לקלפי בשעות ההצבעה יהיה זכאי להצביע גם אם הצבעתו התעכבה עד אחרי סיום שעות ההצבעה. הקלפי תיסגר לפני שעת הסגירה שנקבעה אם כל מי שזכאים להצביע בה הצביעו.

איך בוחרים?


כל בוחר מקבל שתי מעטפות הצבעה חתומות כדין - מעטפה לבנה ומעטפה צהובה. מאחורי הפרגוד בתא ההצבעה יש להכניס פתק הצבעה לבן עם הרשימה שאותה בוחרים למועצה - לתוך מעטפת ההצבעה הלבנה, ופתק הצבעה צהוב עם המועמד שאותו בוחרים לראש הרשות - לתוך מעטפת ההצבעה הצהובה.
אם חסרים בתא ההצבעה פתקים עם שמות, ניתן להשתמש בפתקים ריקים המצויים בסוף מדף הפתקים: על פתק ריק לבן יש לרשום, בכתב יד, את אות/אותיות הרשימה למועצת הרשות, או אות/אותיות עם הכינוי. על פתק ריק צהוב יש לרשום, בכתב יד, את שמו הפרטי ושם משפחתו של המועמד לראש הרשות.
לאחר הכנסת פתקי ההצבעה למעטפות, יש לוודא שהם אינם בולטים מחוץ למעטפה (אין חובה להדביק את מעטפת ההצבעה). משלשלים את המעטפות לתיבת הקלפי, לעיני ועדת הקלפי. אין לשלשל פתק הצבעה ללא מעטפת הצבעה.

מה צריך להביא לקלפי?


ביום הבחירות יש להגיע לקלפי שכתובתה רשומה בהודעה לבוחר. רצוי להגיע עם ההודעה לבוחר כדי לסייע לוועדת הקלפי באיתור שם הבוחר, אך זו אינה חובה.
יש להזדהות בפני מזכיר ועדת הקלפי באמצעות אחד מהמסמכים הבאים: תעודת זהות נושאת תמונה של הבוחר, שהוצאה על ידי משרד הפנים (ספח בלבד של תעודת הזהות אינו מספיק ואין חובה לבוא עימו). דרכון ישראלי בתוקף, הנושא את תמונתו של הבוחר. רישיון נהיגה ישראלי בתוקף, הנושא את תמונתו של הבוחר, שניתן לפי פקודת התעבורה.
מי שאינו אזרח ישראל ושמו מופיע ברשימת הבוחרים, יזדהה בפני ועדת הקלפי בתעודת זהות שעטיפתה כתומה. אם שמו מופיע ברשימת הבוחרים, יוכל להצביע גם במקרה ופג תוקף רישיון ישיבתו בישראל.
נשים מוסלמיות או דרוזיות, שמסיבות דתיות אינן מציגות תצלום בתעודת הזהות שלהן, יורשו להצביע, אם במקום שבו אמור להופיע תצלומן בתעודת הזהות, הוטבעה החותמת "בהיתר שר הפנים".
לאחר זיהוי הבוחר, יושאר מסמך ההזדהות אצל יו"ר הוועדה עד לתום הליך הבחירה.

6 צפייה בגלריה
קלפי
קלפי
קלפיות יפוזרו ברחבי העיר
(צילום: יואב דודקביץ')

איך מבררים פרטים על הבחירות לרשות המקומית?


כל אדם רשאי לפנות בכתב או בטלפון למשרד הפנים ולברר את הפרטים הבאים: האם הוא או בני משפחתו נכללים בפנקס הבוחרים, מה מקום הקלפי שבה הוא רשום, האם הקלפי נגישה לאנשים מוגבלים בניידות ועוד. ניתן להתקשר למרכז המידע שיופעל לשם כך בטלפון 1800-222-290.
לצורך זיהוי הפונה יש להקיש את מספר תעודת הזהות ולאחר מכן את התאריך שבו הונפקה התעודה (התאריך מצוין על גבי תעודת הזהות).
אם הקלפי שרשומים אליה לא נגישה לאנשים המוגבלים בניידות, ניתן לברר היכן ישנה קלפי נגישה באזור המגורים וכיצד ניתן להצביע בה ביום הבחירות (לרשימת הקלפיות המעודכנת, ראו באתר משרד הפנים). ישנה גם אפשרות לבדוק את הזכאות להצבעה ומיקום הקלפי באתר השירותים והמידע הממשלתי. יש להקליד את מספר הזהות (9 ספרות) ותאריך הנפקת תעודת הזהות. כמו כן יש ללחוץ על אימות ה- captcha (לסמן ""I'm not a robot). ניתן לפנות למשרד הפנים באופן מקוון באמצעות טופס פניות הציבור.
פורסם לראשונה: 09:39, 16.07.23