"ב-7 באוקטובר לא חיכיתי שיגייסו אותי, לקחתי את הנשק ונסעתי לדרום ובהמשך נכנסתי לעזה. עכשיו אני נלחם על העסק שלי".
3 צפייה בגלריה
אוריאן והפירות בעזה
אוריאן והפירות בעזה
אוריאן והפירות בעזה
(צילום: פרטי)

כך מספר תושב ראשון לציון, אוריאן לוי (23), לוחם במילואים בחטיבת גולני, שנחשף לזוועות הטבח בבוקר ה-7 באוקטובר ולא היסס. "עוד לפני שגייסו אותנו אני והצוות שלי נסענו להצטייד בנשקים, משם לבסיס ג'וליס ואז לקיבוצי עוטף עזה. לא חיכינו לאף אחד, היינו שם רק אנחנו ובורא עולם. היתה לחימה קשה, המון הרוגים ובהמשך נכנסנו לעזה. רק לאחרונה יצאנו ושיחררו אותנו, אבל אין לי ספק שאנחנו חוזרים".

3 צפייה בגלריה
אוריאן והפירות בעזה
אוריאן והפירות בעזה
אוריאן והפירות בעזה
(צילום: פרטי)

חצי שנה לפני פרוץ המלחמה, לוי פתח את העסק "הפירות של אוריאן" למגשי פירות ופינוקים ואת הכישרון ניצל גם בבוץ של עזה: "אומנם בעזה רוב הזמן אכלנו קבנוס וטונה אבל כשיכולתי והיו פירות פינקתי אותם והכנתי להם פירות חתוכים, בשביל האנרגיה הטובה. עשינו מהלימון לימונדה ונהנינו ממה שיש".

3 צפייה בגלריה
מגשי הפירות של אוריאן
מגשי הפירות של אוריאן
מגשי הפירות של אוריאן
(צילום: פרטי)

ומה קרה בינתיים עם העסק החדש?
"בזמן הלחימה העסק לא תפקד, לקוחות מתקשרים ואתה לא עונה אז הם עוברים למקום אחר. אבל אני סומך על השם. לאחרונה הפלוגה שלי יצאה מעזה, חזרתי לעסק בזמן לטו' בשבט, אני עובד קשה בשיווק והפצה ולשמחתי אנשים מפרגנים".

קראו גם:

למרות העומס, לוי מתכנן לעבוד קשה כדי שהעסק ימשיך להצליח, אבל אין לו ספק שזה רק עניין של זמן עד שהוא נוטש את התותים והאננס לטובת המדים והנשק.
"אני בטוח אחזור ללחימה", הוא מדגיש, "לא אטוס לחו"ל להתאוורר בלי אישור מהמפקדים הבכירים כי אני צריך להיות כאן. עוד קצת מתחמם בצפון ואנחנו כבר שם. אנחנו קצרים בסבלנות, אין מישהו אחר שיעשה את זה, אנחנו גולנצ'יקים וככה גדלנו. כל אסון במדינה נוגע לנו ישר בלב".