אתמול (שלישי) משכה עיריית ראשון לציון את העתירה מבית המשפט העליון כנגד הקמת מפעל הפסולת ליד השפד״ן, בעקבות המלצת שופטי העליון. אך המאבק עוד לא הסתיים.
2 צפייה בגלריה
ההפגנה בהשקת קמפיין הבחירות של קינסטליך
ההפגנה בהשקת קמפיין הבחירות של קינסטליך
הפגנה נגד הקמת מפעל הפסולת
(צילום: עמותת תושבי ראשון לציון למען סביבה נקייה ממפעלים מזהמים)
בבסיס ההחלטה על משיכת העתירה נכתב כי, ״לאור דברי השופטים והמלצתם כי אי משיכת העתירה עלולה לגרום להוצאות כספיות גבוהות, ומתוך האחריות לכספי ציבור אנו מושכים את העתירה. אנו נמשיך לדבוק ללא פשרות בהגנה על בריאות תושבינו ורווחתם מפני ההשלכות הטמונות בהקמת המפעל״.
ביום רביעי שעבר התקיים הדיון בעתירת העירייה כנגד הקמת מפעל הפסולת ליד השפד״ן בראשות השופטים סולברג, וילנר וכנפי שטייניץ. לדיון זה בבית המשפט העליון הגיע ראש העירייה - רז קינסטליך, מטה ההנהלה הבכיר של העירייה, היועצים המשפטיים שמנהלים בשם העירייה את המאבק וכן, מטה מאבק התושבים בראשותה של קלודין עוזרי.

2 צפייה בגלריה
"חייבים להיאבק". הפגנה נגד הקמת המפעל
"חייבים להיאבק". הפגנה נגד הקמת המפעל
"חייבים להיאבק". הפגנה נגד הקמת המפעל
(צילום: פרטי)

בסוף הדיון הבהירו השופטים כי אין בכוונתם לפסוק אחרת ממה שפסק בית המשפט המחוזי וכי הם לא יקבלו את טענות העירייה.
העירייה בדיון סירבה למשוך את העתירה, אך שופטי העליון הבהירו כי אם העתירה לא תימשך, העירייה עלולה לספוג עלויות גבוהות של הוצאות משפט ומשכך היא נותנת לעירייה שבוע בכדי להחליט אם הם מושכים את העתירה או מבקשים פס״ד.

קראו גם:

בעירייה מסבירים כי ההחלטה התקבלה מתוך הבנה כי התעקשות לפסק דין שגם ככה לא יהיה שונה מפסיקת בית המשפט המחוזי ולאור דברי השופטים, כי התעקשות לפס״ד תוביל להוצאות כבדות שיטיל בית המשפט על העירייה - החליטה העיריה למשוך את העתירה בכדי לא לבזבז כספי ציבור לשווא.
מעיריית ראשון לציון עוד נמסר כי ראש העירייה, רז קינסטליך יקיים פגישה בשבוע הבא, עם כלל הגורמים ומטה מאבק התושבים באשר להמשך המאבק הציבורי המתוכנן. עוד אמר בדיון בשבוע שעבר קינסטליך: ״מדובר רק בהתחלה עבורנו, אנחנו לא מוותרים ונמשיך את המאבק הציבורי בהקמת המתקן בכל הכלים שעומדים לרשותנו״.
ראשי המאבק בהקמת המפעל, עמותת "תושבי ראשון לציון למען סביבה נקייה ממפעלים מזהמים" קוראים לעירייה לפעול בזריזות: "הייצוג המשפטי בבית המשפט לא נשאו פרי. החברה קיבלה חותם והיתר סופי להמשך בניית המפעל למיון אשפה שעלול להזיק לבריאות הציבור. כעת הכדור בידיים שלנו, התושבים. עלינו לפעול על מנת שהמפעל לא יקום באיזורינו. למען בריאותנו, עתיד ילדינו ושמירה על ערך קנייננו", אמרה מובילת המאבק, אורנית משה.