בני משפחות של מאושפזים במרכז הגריאטרי "מלבן" בראשון לציון, זועמים על החלטת העירייה להוציא את המקום למכרז כדי שמפעיל חיצוני יגיע למקום. "ברגע שיגיע למקום מפעיל זר ויטפל באמא שלי היא תמות, פשוט ככה", אמרה בכאב בתה של אחת המאושפזות.
קראו גם:
המרכז הגריאטרי המדובר סיפק כותרות רבות במהלך השנה האחרונה. הוא חולל סערה בעקבות רצונו של משרד הבריאות לפתוח בו מרכז לחולי קורונה. בעירייה שכרו משרד לניהול משברים וניהלו מאבק תקשורתי נגד כוונת משרד הבריאות.
העירייה אף ניהלה קרב תקשורתי נוסף מול משרד הבריאות בטענה שהוא חייב לו 35 מיליון שקלים אך מסרב לשלם אותם.
באמצע עמדו 80 הקשישים שמאושפזים במקום ובני משפחותיהם, שהביעו חשש מתמיד מהשלכות של צעדים קיצוניים שיחייבו את יקיריהם לעבור מקום. כעת כולם חוששים בעקבות פרסום מכרז של העירייה, ובו היא מחפשת מפעיל לבית חולים שיקומי במקום. "הכעס שלנו הוא על הפרטת המקום והוא מופנה כלפי עיריית ראשון לציון ומשרד הבריאות", אומרת יפעת כהן, שאמה מאושפזת במקום. "ברגע שמפריטים זה לא שונה משום בית אבות פרטי. זאת אומרת שלא יהיה צוות של משרד הבריאות שהוא צוות מוכשר ויש עליו ביקורות תמידיות. אמא שלי נכנסה לפה כי אני יודעת שהיא מקבלת טיפול רפואי מסור בזמן, מסייעים לה בכל מה שקשיש גריאטרי צריך ולא חוסכים מאמץ".
עוד באותו נושא:
לדבריה, היא ובני המשפחות האחרים חוששים שיגיע כוח עבודה זר ולא מיומן לטפל ביקיריהם. "כיום אנו המשפחות מורשות להגיע פעם בשבוע לחצי שעה כדי לפגוש את ההורים ממרחק. אסור לי להיכנס פנימה ואני לא יודעת מה קורה בפנים, אבל אני סומכת על הצוות, שהם כמו משפחה עבורנו. אלה דברים שאני לא יכולה לומר במקרה שיגיעו צוותים זרים", היא אומרת ומוסיפה בכאב: "אמא שלי בת 71, שואלת אותי מתי תורה למות. למה זה מגיע לה? מגיל 45 היא נכה סיעודית, בשנתיים האחרונות היא איבדה את אבא שלי ולמרות הכל המקום הזה עזר לה לפרוח. אם יגיע מישהו אחר זה יגמור אותה".
ממשרד הבריאות נמסר: "משרד הבריאות סיכם עם עיריית ראשון לציון מתווה ולפיו יש מכרז להפעלת המקום באמצעות מפעיל חיצוני. הדבר צפוי לשדרג משמעותית את מספר מיטות האשפוז במוסד. במסגרת המכרז עמדו המדינה והעירייה על כך שתהליך העברת האחריות על ההפעלה יהיה הדרגתי, כך שהמטופלים המאושפזים כיום במוסד לא ייפגעו במסגרת העברת האחריות, וימשיכו לשהות במקום. משרד הבריאות היה ויישאר הרגולטור המפקח על הסטנדרטים בהפעלת המוסד, ככל מוסד מסוגו במדינה. המדינה נמצאת בשיח גם עם העובדים וההסתדרות בנושא.
"כידוע, בין משרד הבריאות לבין עיריית ראשון יש מחלוקת כספית בנוגע לדמי השימוש בקרקע ובמסגרתה אף הוגשה תביעת פינוי על ידי העירייה. הצדדים עובדים יחדיו והצליחו כבר לגשר על מרבית הפערים, ואנו צופים שבשבועות הקרובים המחלוקות המשפטיות והכספיות יבואו לכדי פתרון לשביעות רצון המדינה והעירייה".
תגובת עיריית ראשון לציון תתפרסם כשתתקבל.
לעדכונים נוספים היכנסו לחדשות ראשון לציון