למה עיריית ראשון לציון החליטה לפזר מאות יתושים חדשים ברחבי העיר? מדובר במהלך מקורי במאבק בתופעת היתושים הכלל ארצית.
כדי להילחם בחרק הטורדני, יצאה לאחרונה עיריית ראשון לציון בפיילוט חדשני וראשון מסוגו, במסגרתו פיזר מינהל איכות הסביבה בעירייה יתושים עקרים, אשר יזדווגו עם יתושות - ובכך ינטרלו אפשרות ליצירת דור המשך של יתושים בעיר. הפיילוט היצירתי כבר נערך ב-20 אתרים ברחבי העיר שבהם דווח על ידי תושבים כי קיים בהם ריבוי עקיצות יתושים מזן הנמר האסייתי.
אחד ממטרדי הקיץ הנפוצים ביותר ברחבי הארץ הם היתושים, או יותר נכון - נקבות היתוש, שהן אלה שעוקצות את בני האדם לשם השגת חלבון המצוי בדם להפריית ביצים שמהן יבקע דור ההמשך של החרק הטורדני.
כדי להילחם בתופעה, שהיא אינה ייחודית לראשון לציון ומעסיקה את כל הרשויות המקומיות בארץ, החליטה עיריית ראשון לציון לצאת לפיילוט חדשני וראשון מסוגו שמטרתו לבחון דרך חדשה ומקורית למאבק ביתושים ובמחלות המועברות דרך עקיצת יתוש.
במסגרת הפיילוט הניסויי, שנעשה בשיתוף חברת סנסיו רובוטיקה, אותרו 20 אתרים ברחבי העיר שבהם דווח על ידי התושבים כי קיים בהם ריבוי עקיצות יתושים מזן הנמר האסייתי. בימים האחרונים שוחררו על ידי מינהל איכות הסביבה בעירייה מאות יתושים עקרים, אשר יזדווגו עם יתושות - ובכך ינטרלו אפשרות ליצירת דור המשך של יתושים בעיר.
קראו גם:
הפיילוט צפוי להימשך כחודשיים, ובסופו ייבחנו התוצאות ויוחלט באם להרחיבו לעוד מקומות ברחבי העיר.
לדברי ראש מנהל איכות הסביבה בעירית ראשון לציון, אילן רפאלי, ישנה חשיבות רבה לבדיקת סביבת המגורים לאיתור נקודות מים עומדים המעודדים דגירת יתושים. בתי גידול אופטימליים להתפתחות יתושים הם תחתיות עציצים, אגרטלים, כדים, צמיגים, צמחים ברומיליים, מרזב סתום, מזרקות ובריכות ללא סירקולציה. לכן, נטרול סביבת מים עומדים הוא הפתרון האולטימטיבי למניעת מטרד היתושים.