השבוע יצאה יחידת השיטור העירונית של ראשל"צ למשימה בשיתוף השירות הווטרינרי העירוני: ביקורת פתע במסעדה בעיר. בתחילה סירבו עובדי המקום לשתף פעולה עם המבקרים, אך כאשר הגיע בעל העסק והמקררים נפתחו, התגלתה חומרת הבעיה.
2 צפייה בגלריה
בשר לא ראוי למאכל | צילום: באדיבות עיריית ראשל"צ
בשר לא ראוי למאכל | צילום: באדיבות עיריית ראשל"צ
בשר לא ראוי למאכל | צילום: באדיבות עיריית ראשל"צ
במקום אותרו 120 ק"ג של בשר, עופות ודגים פגי תוקף שהוחזקו בתנאים תברואתיים לקויים, והם לא ראויים למאכל אדם. בין היתר נמצאו דגים טריים שהועברו להקפאה, סטייקים פגי תוקף מדצמבר ועוד. הבשר והדגים שאותרו, הועברו להשמדה. כרגע לא ניתן לפרסם את שם המסעדה מאחר והמקרה נמצא בתחילת הליך משפטי.
ראש העירייה, רז קינסטליך: "זו בדיוק התכלית של יחידת השיטור העירוני- לאגום משאבים, לשתף פעולה בין כל הגורמים המקצועיים הרלוונטיים, להגביר את תחושת הביטחון ולשמור על איכות חיי התושבים בעיר".
ביקורת הפתע הייתה חלק משיתוף פעולה הדוק של השירות הווטרינרי עם משרד הבריאות. ביקורות מסוג זה מתקיימות לאורך כל השנה במסעדות, אולמות אירועים, ומפעלי מזון ברחבי העיר.
2 צפייה בגלריה
פגי תוקף ולא ראויים למאכל אדם | צילום: באדיבות עיריית ראשל"צ
פגי תוקף ולא ראויים למאכל אדם | צילום: באדיבות עיריית ראשל"צ
פגי תוקף ולא ראויים למאכל אדם | צילום: באדיבות עיריית ראשל"צ
מנהל השירות הווטרינרי העירוני, ד"ר יהונתן אבן צור: "השילוב בין יכולות השיטור ליכולות השירות הווטרינרי בנושא המזון מהוות מכפיל כוח בדרך לשמירה על בטחון ורווחת התושבים. זוהי סנונית ראשונה, ובתקופה הקרובה יהיו שיתופי פעולה נוספים הן בתחום המזון והן בתחום הפיקוח וצער בעלי חיים".
יש לציין שבמקביל לאכיפה ולביקורות, ערך לאחרונה השירות הווטרינרי העירוני קורס לעשרות קצבים בעיר. זאת במטרה להבטיח ניקיון בקצביות וטיפול נאות בבשר, בדגים ובעופות. הקורס הוצע בחינם. השלמת קורס זה תהווה בעתיד דרישת סף מבחינת משרד הבריאות בבואו לשקול מתן רישיון לניהול אטליז.