הסיפור הזה עלול היה להיגמר רע מאוד. בביקורת שעשה הווטרינר העירוני של ראשון לציון במפעל בשר בעיר, נתפסו 15 טון של מוצרי בשר ודגים מקולקלים. בעירייה מציינים שמדובר במפעל המספק מוצרי מזון לגני ילדים ובתי אבות בעיר.
השירות הווטרינרי העירוני, אמון על בריאות הציבור ומבצע באופן קבוע ביקורות באטליזים, אולמי אירועים, סופרמרקטים, מפעלי בשר ועוד. בימים האחרונים בוצעה ביקורת תברואה וטרינרית על ידי ד"ר תומר ניסימיאן, וטרינר עירוני מומחה לבריאות ציבור בעיריית ראשון לציון, ומפקח וטרינר תומר יעקובי.
השניים הגיעו במפתיע לביקורת במפעל בשר בעיר, ובחנו את המוצרים שאוחסנו בבית הקירור הסמוך ששייך לבעלי המפעל. הממצאים היו מזעזעים. במקום נתגלתה כמות גדולה של מוצרים פגי תוקף, חלקם הופשרו והוקפאו מספר פעמים. רופאי השירות הווטרינרי השמידו 15 טון של מוצרי מזון פגי תוקף, מקולקלים, וכאלה שהוחזקו בתנאים לא ראויים.
יש לציין שהמוצרים לא סומנו כמוצרים שאינם מיועדים לשיווק על יד המפעל ואוחסנו בעירבוביה, שסמוך למוצרים שמבחינת המפעל הינם תקינים למאכל.
ד"ר תומר ניסימיאן, מדגיש שכל מוצרי בשר העוף והדגים שמשווקים בעיר מחויבים בבדיקה ווטרינרית במתחם השירות הווטרינרי בטרם שיווקם לעיר. בדיקה זו מאפשרת לרופאי השירות הווטרינרי שליטה ובקרה בנושא מוצרי הבשר הנמכרים בעיר.
כמו כן נקודות המכירה נבדקות באופן שוטף על ידי רופאי השירות הווטרינרי והנתונים מוצלבים עם נתוני בדיקת טרם השיווק. ניסימיאן:"על פי חוק הגנה על מזון ונהלי משרד הבריאות, מוצרי בשר נחשבים כמוצרים רגישים שיש להשמידם מיידית כאשר הינם לא ראויים למאכל ואין להחזיקם או לשנעם בשום מצב. האחריות על החזקת מזון באופן תקין, הינה שייכת ליצרן. במצבים בהם היצרן כושל בתפקידו, אנו נמצאים במקום בכדי להגן על הציבור".