מקרה הטביעה של פעוטה בת השנתיים בבריכת שחייה פרטית בראשון לציון השבוע, עלול שלא להיות האחרון. על פי נתונים שהגיעו ל"ידיעות ראשון", בעיר פועלות עשרות בריכות פרטיות שכלל לא קיבלו היתר כמתבקש בחוק.
בתחילת השבוע התקבלה קריאה במוקד מד"א ירקון על פעוטה כבת שנתיים שטבעה בבריכה פרטית ברחוב התורן. כוחות מד"א ואיחוד הצלה שהגיעו למקום החלו בפעולות החייאה כדי להחזיר לפעוטה את הדופק. לאחר מכן היא הועברה למחלקה לטיפול נמרץ בבית חולים אסף הרופא, שם מצבה ממשיך להיות קשה.
מחקירת המשטרה עולה כי הפעוטה נפלה לבריכה לאחר שנותרה ללא השגחה. חוקרי תחנת ראשון לציון ערכו חקירה ראשונית עם ההורים, אך נוכח מצבם הוחלט להמתין עם החקירה. בהמשך יוחלט האם מדובר באירוע שנבע מרשלנות.
מקרה הטביעה השבוע אינו הראשון. לפני כשנה וחודשיים טבע פעוט כבן שנה וחצי בבריכה פרטית בעיר. מקרים אלה מעוררים שוב את השאלה בדבר הסכנה שיש בבריכות והאם נעשות כל הפעולות כדי למנוע מקרי טביעה טראגיים כאלה.
תופעת הבריכות הפרטיות אינה חדשה. כבר באמצע שנת 2014 החלה העירייה במהלך למניעת בנייה בלתי חוקית של בריכות פרטיות, והשתמשה בתצלומי אוויר כדי לאתר אותן. לדברי גורמים במחלקת הרישוי עולה כי עד כה צולמו 57 בריכות שנבנו ללא היתר מסודר. בשנת 2015 נבנו כבר 39 בריכות.
כדי לצמצם את הפגיעה ככל הניתן, יש לעמוד בדרישות הוועדה העירונית שמעניקה היתרים להקמת הבריכות הפרטיות. אחת הדרישות היא הקמת גדר מסביב לבריכה שתמנע כניסה של ילדים, גובה מקסימלי ועוד.
כאשר העירייה מוצאת בריכה פרטית, בעלי הבריכה מקבלים מכתב התראה ורובם מתחילים בתהליך להסדרת קבלת היתר. למרות זאת, עשרה מתוכם לא עשו זאת והוגש נגדם כתב אישום.
על פי נתוני האגף, ברחוב התורן עצמו יש כמה בריכות שנבנו ללא היתר, אחת מהן הייתה הבריכה שבה טבעה הפעוטה.
לדברי המשנה לראש העירייה אייל מושיוב, שמשמש גם כאחראי מטעם ארגון "בטרם", גידור בריכות שחייה פרטיות הוא פתרון יעיל המונע מהילדים גישה למים. "התחלנו בסריקת צילומי האוויר כדי לאתר בריכות שנבנו ללא היתרים. אנחנו נחושים לבדוק בריכה אחר בריכה בעיר ולמנוע את האסון הבא".