משרד הבריאות הודיע על השמדת מוצרי בשר בקר ועוף בבית העסק "הקצביה לוי אלון" ברחוב יהודה 2, בשכונת נחלת יהודה בראשון לציון.
2 צפייה בגלריה
בשר מסוכן הושמד
בשר מסוכן הושמד
בשר מסוכן הושמד בעסק בראשון לציון
(צילום המחשה: canva)

מה מצאו בביקורת?


הבשר הושמד לאחר שהתבצעה במקום ביקורת של הרופאה הווטרינרית הרשותית של עיריית ראשון לציון, שמוסמכת מטעם משרד הבריאות לעניין.

אולי יעניין אתכם:

במהלך הביקורת נמצאו ליקויים תברואיים והתנהלותיים חמורים: פעולות ייצור ללא תשתית ורישיונות מתאימים, וכן הקפאה והפשרה של מזון מן החי בניגוד לחוק. בהתאם לכך, בהוראת הרופאה הווטרינרית, הושמדו כ-40 ק"ג של מוצרי בשר בקר ועוף שאינם ראויים למאכל אדם.
ממשרד הבריאות נמסר כי, "הטיפול במוצרי בשר בקר, בעלי כנף ודגים, אחסונם ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלולים להזיק לבריאות הציבור. משרד הבריאות והרשות ימשיכו לנקוט צעדי פיקוח ואכיפה למען השמירה על בריאות הציבור".

למה חשוב לשים לב כשקונים בשר, עופות ודגים?


משרד הבריאות מפרסם שורת הנחיות שחשוב לשים לב אליהן, לפני שרוכשים מוצרי בשר:
  • רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש. במוצרים ארוזים מראש ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
  • ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצבייה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
  • רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
  • רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.

2 צפייה בגלריה
המסעדה לא תגיש יותר בשרים
המסעדה לא תגיש יותר בשרים
40 ק"ג בשר הושמדו
(המחשה: shutterstock)

  • רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים.
  • רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים.
  • רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
  • רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.
  • רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי. הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.

איך מזהים אם בשר הופשר והוקפא שוב?


בשר, עופות ודגים טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים להיות בקירור (0 - 4 מעלות צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא. הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא.
ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.