בעלי חנויות נשק ומטווחים בראשון לציון מדווחים על עלייה משמעותית בדרישה לנשק ולקבלת הכשרות, אך גם מזהירים מפני שימוש לא אחראי.
1 צפייה בגלריה
אימון ירי במטווח
אימון ירי במטווח
אימון ירי במטווח
(צילום: שי שמואלי)
קראו גם:
"יש עלייה והיא מורגשת", מספר מאיר רוט, בעלים של מטווח "מאיר רוט" ומי שעמד בראש איגוד בעלי המטווחים עד לפני ארבעה חודשים. "אבל אני גם לא מתרגש כי מדובר בגלים.
"באוגוסט 2018 בעקבות גל פיגועים השר גלעד ארדן החליט שמי שיש לו הכשרה קרבית יקבל רישיון לנשק ואז רכשו 12 אלף איש בסך הכל נשקים כאשר 4,000 מהם הם נשאי נשק קבועים ממילא. יש כיום בישראל סך הכל 140 אלף איש נשאי נשק פרטיים. אז כרגע יש הד גדול והרבה רעש, אבל בשורה התחתונה אלו גלים של כל עשר שנים. יש אלפי אנשים שהגישו בקשות כי כל אחד מהם זכאי להגיש בקשה, אבל בסופו של דבר רק עשרה אחוזים מהם מקבלים את האישור".
מי שמרגיש תנועה ערה של רכישת אקדחים בעשרות אחוזים הוא מיכאל בארי, מנהל חנות למכירת כלי נשק מקומית בשם "אלפו סיסטם". לדבריו, "מורגשת עלייה של עשרות אחוזים. הרבה אנשים מבקשים רישיון לנשק ורבים גם מוציאים את האקדח הישן שישב להם בכספת ועכשיו שמים על החגורה. אותנו כסוחרי נשק הם פוגשים בסוף התהליך אחרי שהם מקבלים את הרישיון.
"אני מרגיש לאחרונה עלייה של לפחות 50 אחוז בבקשות של אנשים שרוצים לרכוש נשק וגם באנשים שרוכשים. הבעיה הרצינית היא שמי שמוציא רישיון מקבל הכשרה מינימלית וזאת בעיה, זה מייצר אירועים שבמזל לא נגרמים באסון גדול יותר. רואים את הסרטונים שבהם אנשים משתמשים בנשק מול מחבלים ורואים שיש התנהגות לא נכונה, שימוש לא מקצועי באקדח. למשל בפיגוע בבאר שבע אפשר לראות שני אנשים עם אקדח שאחד מהם מבצע ירי כשהוא עם הגב למחבל".
מה הנשק הכי מבוקש?
"האקדח הכי מבוקש הוא ה'גלוק', אני לא מבין למה, הוא גם הכי יקר ועלותו מגיעה גם למעלה מ־4,200 שקל. יחד עם נרתיק זה עובר את ה־4,500 שקלים. יש תחליפים זולים יותר ולא פחות טובים, אבל זאת אופנה שכזאת".
מי נותן רישיון?
הליך קבלת רישיון לנשק מתחיל בהגשת בקשה למשרד לביטחון פנים שנבדקת בקפדנות. בחודש האחרון נרשמה עלייה בבקשות של בעלי כלי נשק ישנים שביקשו להחליף בחדשים. סוג הנשק משתנה מאדם לאדם ואופי עבודתו. היום אפשר לראות גם לא מעט נשים שמתעניינות בנשק.