ראשון לציון, אילת, נתניה וטבריה. אלה הערים שבהן יקומו בקרוב בתי משפט קהילתיים חדשים. כך נקבע בצו שחתם עליו אתמול (שלישי) שר המשפטים יריב לוין.
2 צפייה בגלריה
בית משפט
בית משפט
בית משפט חדש יקום בראשון לציון
(צילום: shutterstock)

מטרתו העיקרית של בית משפט הקהילתי היא סיוע לשכבות מוחלשות וצמצום הפשיעה החוזרת באמצעות שיקום עוברי חוק בקהילה, בפיקוח שיפוטי הדוק כתחליף לעונשי מאסר קצרים, בהתבסס על תפיסה שאומצה בשנים האחרונות במקומות שונים בעולם.

קראו גם:

ההבנה היא שההתמודדות עם התופעה של פשיעה חוזרת צריכה לכלול פתרונות מערכתיים, שבמסגרתם יש לספק טיפול מקיף ומערכתי בשיתוף הקהילה וגורמים טיפוליים בקהילה לבעיות העומדות בבסיס ביצוע העבירות, בפיקוח בית המשפט, במקום להסתפק בטיפול בסימפטומים באמצעות ענישה סטנדרטית.
הקמת בתי משפט קהילתיים היא מהלך חברתי חשוב, שיסייע רבות בעיקר לשכבות מוחלשות ולמי שגדלו במציאות קשה ובסביבה עבריינית, ויעזור להם להשתקם.

2 צפייה בגלריה
בית משפט השלום. השופטת לא ויתרה
בית משפט השלום. השופטת לא ויתרה
בית משפט קהילתי בראשון לציון. למען השכבות המוחלשות
(צילום ארכיון: יואב דודקביץ')

סגן רה״מ ושר המשפטים, יריב לוין: ״הקמת בתי משפט קהילתיים נוספים זהו מהלך חשוב שיסייע בידי אזרחים רבים יותר, במיוחד כאלו שגדלו בסביבה קשה יותר, להשתתף בהליך הייחודי של בית המשפט הקהילתי ובכך להביא להפחתה בפשיעה ולשיקום חברתי מהיר יותר".
ראש העירייה, רז קינסטליך: ״אני שמח על הקמת בתי משפט קהילתיים בעיר, שיסייעו לתושבים משכבות חלשות יותר וייתן הזדמנות לכולם לקבל שירותיים ממשלתיים. חוסנה של עיר וחברה, הוא לחבק את מי שזקוק להכוונה ותמיכה ולא להוקיע אותו".