משרד הבריאות מודיע על השמדת מוצרי בשר בקר ועוף בבית העסק "שף הבשר והעוף" ברחוב זלמן שניאור 18, בראשון לציון. זאת לאחר שהתבצעה במקום ביקורת של הרופאה הווטרינרית הרשותית של עיריית ראשון לציון, שמוסמכת מטעם משרד הבריאות.
2 צפייה בגלריה
המסעדה לא תגיש יותר בשרים
המסעדה לא תגיש יותר בשרים
כמות גדול של בשר הושמדה בעסק בראשון לציון
(המחשה: shutterstock)

מה התגלה בביקורת בחנות הבשר בראשון לציון?


משרד הבריאות מדווח שבמהלך הביקורת נמצאו ליקויים בתהליכי העבודה ובהם:
מוצרים שפג תוקפם ומוצרים שהופשרו.
חדר הקפאה המשמש את בית העסק בחנות הירקות הצמודה ובו נמצאו מוצרים שהוכנו בבית העסק.
מוצרים ממקור לא ידוע, ללא עקיבות וללא סימון כנדרש.
במקום נעשה טיפול במוצרים מן החי כמו תיבול ואריזה בוואקום ללא אישור.
בהתאם לכך, בהוראת הרופאה הווטרינרית, הושמדו כ-1,250 ק"ג של מוצרי בשר בקר ועוף שאינם ראויים למאכל אדם.

קראו גם:

ממשרד הבריאות נמסר כי, "הטיפול במוצרי בשר בקר, בעלי כנף ודגים, אחסונם ושיווקם ללא התנאים הנדרשים בחקיקה עלולים להזיק לבריאות הציבור. משרד הבריאות והרשות ימשיכו לנקוט צעדי פיקוח ואכיפה למען השמירה על בריאות הציבור.

מה צריך לבדוק לפני שקונים בשר, עוף ודגים?


רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש. במוצרים ארוזים מראש ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצבייה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים.
רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים. לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך).
רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
בשר, עופות ודגים טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים להיות בקירור (0 - 4 מעלות צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא.
הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).

2 צפייה בגלריה
עגלת קניות
עגלת קניות
מה צריך לבדוק לפני שקונים בשר, עוף ודגים?
(צילום: shutterstock)

ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.
רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.
ארזו בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) בשקית נקייה ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם. אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.