בשבוע שעבר הגיע גבר בן 49 למרכז הרפואי קפלן כשהוא מתלונן על כאבי בטן קשים. הבדיקות הראו כי הוא סובל מאיסכמיה של המעי הדק, כלומר – אספקת הדם למעי הדק אינה מספקת.
המטופל עבר סדרה של בדיקות לבדוק אם הוא סובל מגידול, דלקת במעי, מחלת ספיגה ומחלות נוספות, אולם כל ניסיונותיהם של הצוות הרפואי להבין מה הסיבה לאיסכמיה עלו בתוהו. בדיקת רעלים בשתן העלתה ממצאים חריגים, והרופאים חזרו למטופל ולמשפחתו וניסו להבין מה עלול היה לגרום לכך.
1 צפייה בגלריה
(צמח הגת | צילום אביגיל קדם)
ד"ר מיטל זיקרי דיטש, רופאה ביחידה לטיפול נמרץ כללי במרכז הרפואי קפלן, מספרת: "שאלנו את המשפחה על גורמי רקע מספר פעמים, אבל הם לא העידו על משהו חריג. סדרה של בדיקות שערכנו לו שללה הימצאותם של גידול, דלקת, מחלות ספיגה ופתולוגיות נוספות. לאחר שהטוקסולוגיה בשתן הציגה עדות להימצאות אמפיטמינים, שהם למעשה סם ממריץ, והתעקשנו שוב מול המשפחה, הם סיפרו כי בשבועות האחרונים המטופל נוהג לשתות מיץ גת על מנת לרזות".
קראו גם:
לדברי המשפחה, בשבועות האחרונים המטופל היה טוחן בבלנדר גת על מנת להפוך אותו למיץ. המטופל נהג לשתות את מיץ הגת כארבע פעמים ביום, כדי לדכא את התיאבון במטרה לרזות.
"מדובר באדם בריא בדרך כלל, שרצה לרדת במשקל, והחליט לשתות מיץ גת על מנת לדכא את התיאבון", אומרת ד"ר דיטש ומוסיפה: "חשוב להבין, שתהליך הטחינה של הגת ממצה את האמפטמינים הקיימים בחומר, והופך את המשקה לסם ממריץ בריכוז גבוה. הריכוז הגבוה במיץ, בשילוב עם תדירות הצריכה הגבוהה של המטופל, הובילה לירידה באספקת הדם למעי הדק אצל המטופל, והוא נדרש לניתוח חירום, במסגרתו הכירורגים כרתו לו חלק מהמעי הדק".
הרופאה מדגישה כי, "הרעלת גת היא מסוכנת מאוד, וכמו כל סם ממריץ, יכולה להזיק למערכות שונות בגוף, ובמקרה אחר שאושפז ביחידה לפני מספר שנים, המטופל נפטר מההרעלה".
הודות לטיפול המסור של הצוות הרפואי והסיעודי ביחידה לטיפול נמרץ כללי מצבו של המטופל השתפר, הוא עירני, נושם בכוחות עצמו ולא נשקפת סכנה לחייו.