330 ק"ג בשר כנף עוף שטרם ברור לאן היה מיועד, נתפס בביקורת פתע של השירות הווטרינרי העירוני במפעל קייטרינג במערב העיר, כשהוא ללא סימון כנדרש בחוק. בעל העסק לא הצליח להציג מסמכים המעידים מה מקור הבשר.
רופאת השירות הווטרינרי, ד"ר דיאנה זילברמן, מלווה בפקח הווטרינרי, מוטי יפת, ביקשו ממנהל המקום לקבל פרטים אודות הבשר, אלא שהוא טען שהבשר התקבל בטעות והוא אינו יודע מהיכן הגיע. מדובר על מפעל קייטרינג המספק בין השאר ארוחות למוסדות חינוך מחוץ לעיר.
קראו גם:
בשירות הווטרינרי מסבירים כי בשר ללא סימון מעלה חשד שמדובר בבשר שלא עבר פיקוח וטרינרי, או בבשר טרי שהגיע ממשחטה מאושרת, אך הוקפא בתנאים לא נאותים וללא אישור, לצורך הארכת תוקף חיי המדף שלו. בשר כזה אינו ראוי למאכל אדם. הפרטים הועברו ליחידת הפיצו"ח (פיקוח על חי וצומח) במשרד החקלאות, וכן למשרד הבריאות לצורך המשך בירור מול בעל העסק.
מנהל השירות הווטרינרי, ד"ר יהונתן אבן צור, אמר: "לא פעם אנחנו נתקלים במסגרת הביקורות שאנו עורכים, בבשר ומוצרי בשר ללא סימון כנדרש בחוק המעיד על סוג הבשר, מקורו, תנאי החזקתו, אורך חיי המדף שלו והטמפרטורה בה אמורים להחזיקו. בעבר אף נתקלנו במקרים שהודבקו מדבקות מזויפות על המוצרים. חשוב שבעלי העסקים בעיר יבינו שאנו נסייע להם ככל שנידרש בשאלות ובקשות מקצועיות, אך מצד שני הם חייבים לגלות אחריות ורגישות כשמדובר בבריאות הציבור ולפעול על פי החוקים והתקנות. משרד הבריאות עודכן ונגד העסק יינקטו הליכים משפטיים".
כל העדכונים - חדשות ראשון לציון