כמעט שבועיים שהשף שלומי אלפסי מכין יומיום אוכל לחיילים בבסיסים ברחבי הארץ. את האוכל הוא מכין בבית מלצ'ט בתל מונד שהפך מאז פרוץ המלחמה לחמ"ל קטן, בו יש מתנדבים רבים שמגיעים לקצוץ, לטגן, לתבל, לארוז ולשנע את המנות לבסיסים ברחבי הארץ. בנוסף, במקום נאספים מוצרים והם נארזים בחבילות שנשלחות לחיילים בשטח.
בעוד שלומי (43) מנצח על המטבח ועשרות מתנדבים זוכה גם לתמיכה של אשתו ושלושת ילדיו מהבית, שמארחים קרובת משפחה עם ילדיה, שבעלה גויס למלחמה. "בקרוב נצרף גם עוד חבר למשפחה, כלב מקיבוץ בארי שהבת שלי פנתה אליהם במטרה לאמץ'', הוא מספר.
שלומי, אותו תפסנו בין הכנת המנות, מספר כי היוזמה היא תוצר של מאמץ משותף של הבעלים של המקום, התושבים והפונים שמבקשים מנות אוכל עבור חיילי צה"ל בבסיסים ברחבי הארץ. "אנחנו כולם על זה, רוצים לעזור בכל מה שניתן. אם זה מנה של שווארמה או אריזת חבילות לחיילים שלנו. יש פה הרים של מוצרים עבור החיילים שלנו שבשטח'', הוא חושף בצנעה, תוך שהוא מבהיר שהוא ממש לא מחפש פרסום וכל הקרדיט מגיע למתנדבים.
איך התחלתם את זה?
"פתחנו פה סוג של חמ"ל מאז פרוץ המלחמה אחרי שנחשפו הזוועות בדרום. התחלנו להזרים מפה מנות לשטח, כשהמשלוח הראשון היה לבסיס של פיקוד העורף שמתמחה בזיהוי נעדרים. מאותו משלוח הגענו כבר ליותר מ-10,0000 מנות שיוצאות מפה בכל יום. אנחנו מכינים מנות שווארמה, שווארמה טבעונית וגם גולש, אורז עם קארי וירקות, סנדוויצ'ים עם צ'וריסוס וכרוב כבוש ושניצלים, עשינו את כל המגוון.
קראו גם:
"אנחנו עובדים עכשיו יותר קשה מבשגרה, בה אנחנו עושים חתונות ועובדים עד חצות. בנוסף לעבודה שלנו אנחנו מקדישים לזה מעל 11 שעות ביום, כי המטרה שלנו להגיע לכולם, ונסענו עד כה לקציעות וגם עד רמת הגולן. יש לנו פה ממש צבא של מתנדבים, יותר מ-90 מתנדבים שמגיעים מדי יום עובדים במטבח ומשנעים. בנוסף לכך הם מכינים פה ארגזים של מוצרים. יש פה שקיות וקרטונים של מוצרי מזון, טואלטיקה ועוד. ממש פתחנו חמ"ל בעזרתם של תושבי תל מונד, אבן יהודה, קדימה-צורן, כפר יונה והסביבה. יש היענות ממש גדולה ואנחנו עובדים בלי הפסקה רק בשביל זה והתגובות מחממות את הלב".
עד מתי אתם מתכוונים להמשיך עם זה?
"כל עוד נוכל. אנחנו צריכים קצת עזרה, תרומות של כסף. יש לנו מתנדבים, אבל אנחנו צריכים מישהו שישלם ישירות לספקים ושהם רק ישלחו לנו סחורה. האמת היא שהדבר האחרון שרצינו זה פרסום, כי אנחנו עושים את זה באמת בשביל לעזור, ובימים כתיקונם המקום שלנו עובד נהדר".
יש לציין שלמרות הצניעות של שלומי, ברשת החברתית הוא כבר הפך לכוכב, לאחר שהשבוע פורסם פוסט מפרגן על ההתגייסות של שלומי והעסק לטובת הכנת 500 מנות שווארמה לגדוד, כאשר העלות של היוזמה היא כ-25 אלף שקל. "אני מפרסם פוסט. תוך דקה מתנדב שלומי אלפסי, שף תותח, חבר והשף של גני מלצ'ט בתל מונד, לקחת הכל על עצמו, רק חסר לו פיתות", כתב החבר בפייסבוק. "מגיעים האנשים של שלומי עם 500 מנות לגדוד שבדרך לקרב. עם ישראל, בסוף אין על העם הזה''.