המפגשים האלו נותנים ל"גת אביגדור" את הדרייב להמשיך לספק גת איכותי למכירה באזור המרכז ובכל רחבי הארץ ולשמר את המסורת של עולי תימן היקרים
לעיסת עלי הגת מקובלת מאוד, במיוחד בקרב יוצאי תימן. את עלי הגת לועסים בייחוד במפגשים חברתיים, זאת במטרה להנות מן ההשפעה על מצב הרוח. השיח ירוק העד, שמקורו במזרח אפריקה ובחצי האי ערב נלעס לאיטו ותופח לכדי התעוררות הרוח. עבור המפגשים החברתיים האלה, "גת אביגדור" חיה ונושמת, כדי לספק גת למכירה באזור המרכז - באיכות הגבוהה ביותר.
1 צפייה בגלריה
גת אביגדור
גת אביגדור
גת אביגדור
(צילום: יח"צ גת אביגדור)
בקרב יוצאי תימן שומרי המסורת וחובשי הכיפות, ישנו הוואי מיוחד סביב נושא הגת. בתיעוד יוטיוב תחת הכותרת "גידול גת באבן יהודה", מסופר כי "עולי תימן לא ויתרו על שלושה דברים מרכזיים: ספרי התורה, הנרגילה והגת". המפגש של התימנים מכונה "תכזינה". במפגש זה הצינור הארוך של הנרגילה, כחמישה מטרים, עובר בין המסובין. גת איכותי למכירה באזור המרכז מככב במפגש התימני.
גת למכירה באזור המרכז: "עץ הדעת שלנו הוא גת"
ותיקי תימן אומרים בהלצה כי "עץ הדעת שלנו הוא לא התאנה, עץ הדעת שלנו הוא הגת, ממנו אכל האדם הראשון". על פי התרבות של יהדות תימן, ה"תזכינה" הוא מפגש בשעות הצהריים, שכולל לימוד והקראה של פרקים בתורה, לעיסת גת, שתיית עראק ועישון נרגילה. אחד מעולי תימן במהלך התזכינה ציין כי "את הגת אוכלים אחרי ארוחה דשנה. אסור להיות רעבים בזמן לעיסת הגת כי אפשר לשבת שעתיים שלוש ורק ללעוס את הגת".
הנשים מכינות את הטבק, שמורטב ומוכנס אל תוך קופסת עץ מיוחדת שמשאירה את הטבק לח למשך כל התכזינה. הנשים התימניות היו עסוקות בהכנת האוכל - ובמיוחד פיתות על הסאג', וכן הגישו שתייה וכיבוד לגברים, "התימנים יודעים את התורה על בוריה, כי הם שיננו את התורה יום יום, בכל שבוע פרשה", צוין בתחקיר.
גת למכירה באזור המרכז: "הגת נוגד חמצון חזק מאוד"
ד"ר נתיב דודאי מחוות נוה יער, ציין: "גילינו שבגת יש חומרים מעניינים מאוד, עם פעילות אנטי-אוקסידנטית מאוד מאוד חזקה, הרבה יותר מהצמחים שנחשבים הכי טובים בעולם. כשנותנים גת לעכברים יש לו השפעות של הורדה במשקל והורדה של הסוכר, מה שמאשר את הטענה של השכנה התימניה שלי שהסבירה לי כל הזמן שהגת טוב נגד סכרת".
יש לכם חשק ללעוס גת? מחפשים גת למכירה באזור המרכז ובכל הארץ? למפת הגת של "גת אביגדור" לחצו כאן.