אז מהם הסודות להכנה המושלמת, איזה שדרוגים אתם חייבים להכיר עבור כל מתכון לספינג' ואיך תצליחו לעשות זאת שלב אחרי שלב? תמשיכו לקרוא, הכנו לכם את כל המידע.
הכול מתחיל מהבסיס – הכנת בצק הספינג'
בסיס טוב הוא התחלה מצוינת לכל מתכון וכשזה מגיע למתכון הזה, הדבר נכון אף שבעתיים. בואו נתחיל עם הבסיס של הבסיס כי הוא דורש יחס מדויק של המרכיבים, לכן יש להקפיד על כמויות ומשקלים – על כל 500 גרם קמח יהיו 2 כפיות שמרים יבשים, 2 כפות שמרים, חצי כפית סוכר ושתי כוסות מים.
אנחנו ממליצים תמיד לעשות שימוש בקמח לבן ואיכותי ושימו לב שאתם עושים שימוש במים פושרים – לא חמים ולא קרים, כי יש לטמפרטורת המים השפעה ישירה על הבצק והאופן שבו הוא מתנהג בהתפחה.
לישת הבצק – הסוד שיבטיח לכם ספינג' מעולה
אנחנו לא לשים את הבצק של הספינג' כמו לחם, אנחנו מדברים כאן על לישה עדינה בהרבה ולמעשה, אפשר לומר שאתם ממש צריכים לעשות לו עיסוי קל.
הניחו את הבצק בקערה גדולה וערבבו בו קודם את הקמח, את השמרים ואת הסוכר – בהדרגה הוסיפו את המים, תוך ערבוב עם כף עץ ועד שתקבלו בצק דביק ורך ורק בסיום תפזרו את המלח. לסיום תניחו את הקערה במקום חמים כשהקערה מכוסה במגבת למשך שעה עד שעתיים, אתם תוכלו לראות שהבצק מכפיל את נפחו.
טיפ שלנו? הבצק צריך להיות דביק מאוד, על גבול הדייסה הסמיכה – זה בדיוק מה שמבטיח לכם לאחר מכן את אותה רכות שאתם מחפשים בבצק המטוגן.
עבודת ידיים – שלב העיצוב
שלב עבודת הידיים הוא השלב בו המאפה המיוחד הזה מקבל את אופיו ובכל מתכון לספינג' תוכלו למצוא שלל עצות איך לעבור אותו בשלום. אז בואו נתחיל מהעצה הטובה ביותר שיש לנו אליכם – שמנו את הידיים שלכם בשמן רגיל, כדי שתוכלו להמשיך לעבוד עם הבצק הדביק ובקלות – קחו כדור בגודל של קלמנטינה מהבצק ופתחו אותו בעדינות לצורת טבעת על ידי מתיחה עדינה.
טיפ שלנו? השתמשו בתנועות סיבוביות עדינות כשאתם יוצרים את הטבעת, כדי שהספינג' יהיה אחיד בעוביו.
לסיום סיומת – הטיגון והציפוי
הבצק רך ודביק, לא ניתן להניח אותו בצד בינתיים ועליכם לעבוד בצורה נכונה בין השלב הקודם לשלב הזה ולכן, עוד לפני שתתחילו בעבודת העיצוב, חממו סיר שמן גדול וחכו עד שיתחמם מאוד – לטמפרטורה של 180 מעלות.
בכל פעם שיש לכם טבעת מוכנה, הכניסו אותה בעדינות לתוך השמן וטגנו כל צד במשך 2-3 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק. הוציאו את הספינג' המוכן בעזרת כף מחוררת והניחו אותו על נייר סופג.
טיפ קטן גם כאן – אל תכניסו יותר מידי ספינג'ים בבת אחת לשמן – הם עלולים להוריד את טמפרטורת השמן והם יצאו לכם שומניים ולא פריכים.
ולסיום – מתכון לספינג' קלאסי יציע לכם מיד אחרי הנחה על הנייר הסופג לטבול את המאפה בסוכר, אבל אתם יכולים לשדרג אותו גם ולהוסיף לו אבקת סוכר וקינמון ואתם יכולים גם לקחת את המתכון צעד אחד קדימה ובעזרת שקיות זילוף למלא אותם בריבת תות, קרם וניל או אפילו נוטלה – הכול תלוי בהעדפה האישית שלכם.
מוגש מטעם: מתכונים ב10 דקות