'עלינא בפיתה' פתחה סניף ראשון בראשון לציון באווירה של שוק צבעוני.
2 צפייה בגלריה
עלינא בפיתה
עלינא בפיתה
עלינא בפיתה
(צילום: יעל בונפיס)
'עלינא בפיתה' היא אחותה הצעירה של 'עלינא' המקורית, מסעדה שעבדה עד פרוץ הקורונה באשדוד.
קראו גם:
במהדורת 2021 הבעלים, האחים דביר וניב ניפוסי, חברו לשף ינון אלעל (מחניודה ומשחקי השף) והכניסו את כל הידע שלהם באוכל לתוך פיתות טריות שנאפות במקום בעבודות יד.
המנות של עלינא בפיתה נצלות בתנור פחמים, שמוסיף להן טעם מעושן. על הפחמים מונחת מדי בוקר תערובת של זעתר טרי, תימין ומרווה, הגדלים בערוגות שבחצר הסמוכה ומיובשים בזרים התלויים על הקירות.
המנות הבשריות עולות לגריל לאחר שהושרו במרינדה. לצידן מוגשים גם מועבטים (מנות שרינג) וצ'יפס, קוקטיילים, צ'ייסרים ובירות, מיצי הבית ושתיה קלה.
2 צפייה בגלריה
עלינא בפיתה
עלינא בפיתה
עלינא בפיתה
(צילום: איציק בראל)
מה בתפריט?
פיתה תרנגולים: פרגית במרינדה, אספרגוס, חסה גחלים, כרוב שרוף קצוץ, סחוג שבור, בצל כבוש, בצל פחם מקורמל וטחינה ירוקה – 49 שקלים.
פיתה שקדים של עגל: שקדי עגל, כרוב שרוף, עגבנייה, שום קונפי, זעתר טרי, טחינה, עמבה, סחוג שבור ואספרגוס – 65 שקלים.
פיתה קציצות פצצות: קבב, משוואיה, אספרגוס, חציל קלוי, שום קונפי, מלפפון כבוש, בצל פחם מקורמל, זעתר טרי וטחינה – 49 שקלים .
והמועבטים: בטטה בורלה, חציל מפיל ועוד. ויש גם מנות ילדים.
עלינא בפיתה – אפשר לאכול במקום, ב- TA או במשלוח הביתה. כשר.