חמין הוא המאכל של החורף. הוא מנחם ומפנק, וזה מה שהכי מתבקש בימים אלה. הגרסה הזאת מתאימה מאוד לילדים, שהרבה פעמים לא מתחברים לתוספות המסורתיות יותר, ובינינו, כולנו ילדים של החיים.
2 צפייה בגלריה
חמין פתיתים
חמין פתיתים
חמין פתיתים
(צילום פרטי)

זהו סיר לכל המשפחה, עם ריחות של שבת ואווירה של יחד ואופטימיות. בכל זאת, פנינו ל־2024 באופטימיות ובתקווה לימים טובים.


חמין פתיתים


החומרים:
קילו בשר בקר, חתוך לקוביות גדולות – אונטריב/שריר או כתף מספר 5
2 עצמות מוח (לא חובה)
2 בצלים יבשים, קצוצים דק
5 כפות שמן לטיגון
15-12 שיני שום כתושות
כף פפריקה מתוקה
כפית אריסה או פלפל צ'ומה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית קינמון טחון
כפית שטוחה כורכום
7-6 תפוחי אדמה, חתוכים לחצאים או לרבעים
ביצים קשות לפי מספר הסועדים

2 צפייה בגלריה
חמין פתיתים מנחם ומפנק
חמין פתיתים מנחם ומפנק
חמין פתיתים מנחם ומפנק
(צילום פרטי)

הפתיתים:
חבילת פתיתים באיזו צורה שאוהבים. אני השתמשתי בסוג המוארך שנראה כמו אורז.
150 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות (לא חובה – אפשר לוותר ולהוסיף חצי כפית פפריקה מעושנת או לוותר בכלל)
כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
ההכנה:
בסיר לחמין מטגנים את הבצל עד שקוף, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב עוד כשתי דקות.
מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה.
מוסיפים את הפפריקה ואת שאר התבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ־5 דקות.
מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה, מסירים קצף במידת הצורך עד לקבלת נוזל צלול.
מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית.
בינתיים עוברים להכין את הפתיתים: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה ומטגנים קלות עם מעט שמן עד לקבלת צבע יפה מכל הצדדים, מוסיפים לסיר החמין, מביאים לרתיחה, מכסים בנייר אפייה ובמכסה הסיר, ומעבירים לתנור שחומם מראש על 110 מעלות למשך הלילה.
● מאוד הולך כבושים ליד חמין, כל חמין. הכי מתאים הפעם כבושי לפת, גם לילדים. נסו. אצלי זה מצליח והם מבקשים עוד.

קראו גם:


כבושי לפת


החומרים:
5-4 לפתות צעירות, שטופות טוב ופרוסות דק
4-3 פרוסות דקות של סלק
5-4 יחידות של פלפל חריף, יבש או סודני
נוזל התחמיץ:
4 כוסות מים
כוס חומץ
5 כפיות מלח
ההכנה:
מערבבים היטב את כל נוזלי התחמיץ עד להמסת המלח.
מסדרים בצנצנת את פרוסות הלפת. מתחילים עם פרוסה אחת של סלק ועורמים. רצוי לדחוס עד למעלה. את פרוסות הסלק מפזרים בין לבין.
יוצקים את הנוזל מעל עד לקצה הצנצנת וסוגרים. מוכן אחרי שבוע. שומרים במקרר.