סופסוף יש ריח של חורף באוויר. אחרי כמה ימים קיציים, בסוף השבוע הקרוב צפויות המעלות לרדת ואיתן יבואו גם הגשמים, הרוחות וסופות הרעמים. זה הזמן להישאר בבית, להתחמם ולהתנחם במרק בריא וקל להכנה ואז להיכנס מתחת לשמיכת הפוך. לפניכם המתכון למרק קרם ערמונים וירקות שורש.
3 צפייה בגלריה
מרק מנצח לחורף
מרק מנצח לחורף
מרק מנצח לחורף
(צילום: עדי כהן סימן טוב)

אלה המצרכים (לכ-5 מנות):


2 בצלים
1 שומר או כרישה
2 גזרים
1 גבעול סלרי
2 תפוחי אדמה
½ כוס עדשים כתומות
1 חב' ערמונים קלויים בוואקום
½ כפית עלי טימין טרי
½ כפית כמון
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כ-1.5 ליטר ציר ירקות (אם אין לכם, אפשר גם מים)

3 צפייה בגלריה
מרק מנצח לחורף
מרק מנצח לחורף
מרק מנצח לחורף
(צילום: עדי כהן סימן טוב)

כך מכינים:


נתחיל לחתוך גס את כל הירקות. בחרו בסיר בעל תחתית עבה וחממו בו את השמן, הוסיפו את הבצל, הגזר והסלרי וטגנו במשך כמה דקות עד לתחילת הזהבת הירקות. לאחר מכן הוסיפו את תפוחי האדמה, העדשים והערמונים ובשלו יחד למשך כמה דקות.
הוסיפו טימין טרי, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו הכל יחד והוסיפו כ-1.5 ליטר ציר ירקות. יש להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד להתרככות מוחלטת של המרכיבים ואיחוד הטעמים.
טחנו עד לקבלת מרקם חלק, טעמו ותקנו את התיבול בהתאם.

3 צפייה בגלריה
עדי כהן סימן טוב בסדנת בישול
עדי כהן סימן טוב בסדנת בישול
עדי כהן סימן טוב
(במרכז. צילום: הדס כינרתי)

הערות חשובות:


בדרך כלל לאחר הטחינה יהיה צורך להוסיף מים או ציר. כדי להימנע ממרקם של מרק תינוקות יש לטחון היטב למרקם חלק ולהוסיף נוזלים עד לקבלת מרקם לא סמיך מדי. למחרת, המרק יהיה סמיך יותר ויהיה צורך להוסיף נוזלים ולחמם על אש נמוכה כדי שלא יישרף.

המתכון באדיבותה של עדי כהן סימן טוב, מייסדת ביה"ס לבישול בריא מן הצומח.
למתכונים נוספים של עדי היכנסו לכאן.