במבט לאחור נראית שנת 2022 כמו סרט הוליוודי אפוקליפטי. היא התחילה בפלישה של רוסיה לאוקראינה, המשיכה בגל של פיגועי ירי ברחבי ישראל והסתיימה במערכת בחירות. כל זה על רקע מגפה עולמית שעדיין איתנו ואסונות טבע שכמותם לא ראינו מעולם.
תערוכת "השנה שהייתה 2022" מציגה רגעים נבחרים מהשנה החולפת. התערוכה היא יוזמה משותפת של המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס ושל אק״י (איגוד הקריקטוריסטים והקומיקסאים בישראל).
הקריקטורות המוצגות בה הן פרי עבודתם של 40 קריקטוריסטים מובילים בישראל שמציגים את אירועי היום בחברה הישראלית מזווית שעשויה לגרום לאי נחת ושהופכים את המציאות לקומדיה סאטירית.
הקריקטורות לועגות לצביעותם של נבחרי ציבור, מבקרות את החברה הישראלית על נקודות העיוורון שלה ומציגות את אירועי היום מזווית שעשויה לגרום לאי נחת. זה כוחה של הקריקטורה: היא מושכת את הקהל הרחב בזכות ההומור שלה, אך אינה מסתפקת בשעשוע אלא מעמתת אותו עם אירועי היום-יום שספק אם הוא מעוניין להיחשף אליהם.
הקריקטוריסט, כמו פובליציסט המבקש להעביר מסר, תמיד יצייר קריקטורה מוטה. תפקידו הוא לנקוט עמדה: שמאלני או ימני, ליברל או שמרן, סוציאליסט או נאו-ליברל.
הדבר נכון גם לקריקטורות המוצגות בתערוכה: מטרתן להרגיז את הצופים, ללחוץ על הנקודות הרגישות ולעורר אי-הסכמות.
היוצרים המציגים בתערוכה: אורי פינק, אילנה זפרן, אוריאל פלד, איליה כץ, איציק סמוכה, איתמר דאובה, אנדי צ'אושו, ארנון אבני, ארקדי ציקון, בוריס ארנבורג, בוריס דיקרמן, גיא מורד, דודי שמאי, דניאל עמית, זאב אנגלמאיר, חנוך פיבן,
טל לזר, כפיר ויצמן, יוחנן לקיצביץ', יוני שלמון, יונתן וקסמן, יותם פישביין, יעקב שילה, מושיק לין, מושיק גולסט, מיכאל (מיש) רוזנוב, מישל קישקה, נועה כץ, ניסים חזקיהו (נוסקו), ניר מולד ועמוס אלנבוגן, סיגל ויינטה, סרגיי סיצ'נקו, עומר אלמליח, עופר זנזורי, עמוס בידרמן, צח כהן, צחי פרבר, רעות בורץ, שי צ'רקה ושלמה כהן.
אוצרים: מיכל קורמן ויובל כספי
הפתיחה החגיגית במוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס תתקיים ביום ראשון, 22 בינואר, 2023 בשעה 18:30
קראו גם:
התערוכות תהיה פתוחה החל מ-23 בינואר ועד 23 ביוני
המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס, ויצמן 61, חולון