נחל אוג
מסלול אתגרי עם סולמות ויתדות בנוף מדברי
אזהרת בטיחות: לפני שנצלול לפרטי המסלול, חשוב לי לציין ולהדגיש שאין להיכנס למסלול במצב של שיטפון או חשש לשיטפון. חובה לבדוק את תנאי מזג האוויר טרם הכניסה למסלול, שיטפונות עלולים להתרחש גם כשהשמים בהירים!
עכשיו כשבדקנו ונרגענו - נחל אוג הוא אחד מהקניונים המרשימים שבמדבר יהודה. במקום מסלול טיול מעגלי באורך של כ-3.5 ק"מ אשר מתחיל בסמוך לקיבוץ אלמוג.
המסלול אינו מתאים לילדים קטנים ו/או למי שסובל מפחד גבהים, ואנו ממליצים לעשותו עם ילדים מגיל 6 ומעלה. לאורך המסלול תפגשו ב-3 סולמות ויתדות לטיפוס, כאשר הסולם הארוך ביותר הינו באורך של כ-8 מטרים.
דרגת קושי: קל עד בינוני
מתאים לילדים: מגיל 6 ומעלה ולא לסובלים מפחד גבהים.
ציוד: יש להצטייד בנעלי הליכה נוחות (לא סנדלים או כפכפים), מים, קרם הגנה וכובע. מומלץ להתחיל את המסלול בשעות הבוקר המוקדמות.
עלות: הכניסה חינם.
בווייז: חניון נחל אוג
מוזיאון השומרוני הטוב
מסע בזמן בין פסיפסים עתיקים
השומרוני הטוב נמצא במרחק נסיעה קצר מנחל אוג. אתר השומרוני הטוב אינו רק נקודה על המפה - זהו מקום עם היסטוריה מרתקת.
לפני למעלה מ-2,000 שנה, כשעולי רגל צעדו בדרך התלולה מיריחו לירושלים, שימש המקום כפונדק דרכים לעצירה ומפלט. בכניסה לאתר ישנו סרט (שלדעתי חובה לראות), המספר את סיפורו של השומרוני הטוב, מעשה של חסד שהפך לסמל של אנושיות טהורה. במקום פסיפסים מרשימים, בורות מים ואפילו סרקופגים (ארונות קבורה) עתיקים.
נגישות: האתר מונגש.
משך הביקור: כשעה, שעה וחצי.
עלות: 24 שקל למבוגר, 10 שקלים לילד, חינם למנוי מטמון.
שעות פעילות: שעון חורף - ימים ראשון עד חמישי ושבת משעה 8:00 ועד 16:00, יום שישי עד השעה 15:00. בשעון קיץ פתוח שעה יותר מאוחר. האתר דוג פרנדלי וניתן להגיע לאתר עם חברכם הטוב על ארבע (יש צורך ברצועה ומחסום).
בווייז: מוזיאון השומרוני הטוב.
גלריה מינוס 430 וחוף קליה
חוף קליה, וגלריה מינוס 430 נמצאים במרחק נסיעה קצר מנחל אוג וממוזיאון השומרוני הטוב.
גלריה מינוס 430 נמצאת בדרך לחוף קליה, כאשר במקום מבנים נטושים אשר שימשו בעבר כמחנה צבאי ירדני. על גבי המבנים הנטושים ציירו אמני רחוב מהמובילים בארץ ומהעולם ציורי גרפיטי מרהיבים, להעלאת המודעות להצלת ים המלח.
הפרויקט נקרא גלריה מינוס 430, ניתן להיכנס למבנים שאינם מגודרים, והכניסה למקום חינם.
חוף קליה הוא אחד מהחופים האהובים עלי בים המלח. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון טרם ההגעה את דמי הכניסה שלטעמי אינם זולים ומעצבנים אותי בכל פעם מחדש.
במקום חוף רחצה מטופח, מוסדר ונקי, מלתחות, שירותים, מסעדה, פינות ישיבה, כיסאות, סככות ושירותי הצלה ויש גם שאטלים עד לחוף ובחזרה. בחוף עצמו ישנן מקלחות צמודות וגם בריכה גדולה עם בוץ ים המלח המפורסם. כן, התמרחנו כמו כולם.
שעות פתיחה: 8:00-17:00 (בקיץ עד 18:00)
עלות כניסה: מבוגר הכל כלול 45 שקל, ילד הכל כלול 35 שקל ( כולל חניה, שאטל, כיסא חוף, שולחן).
דמי כניסה בלבד: 18 שקל, חניה בנפרד: 18 שקל לשעה, השכרת שמשיה/ כיסא: 8 שקלים, שאטל: 10 שקלים.
נגישות: החוף נגיש.
קראו גם:
למי שמעניין להמשיך ולטייל בסביבה: במרחק של נסיעה קצרה תגיעו למקומות הבאים: עיינות צוקים - בריכות מים מתוקות בנוף מדברי מושלם, גן לאומי קומראן, טיילת נחל פרת, נחל פרת ועוד...
ועד להמלצה הבאה, כמו תמיד אנו ממליצים לכם בחום לצאת לטבע, קצת לנשום. תטיילו, תחקרו את הארץ - מבטיחה שזה יעשה לכם רק טוב.
ההמלצות הינם מטעם קהילת המטיילים "אל תבואו יהיה כייף". לעוד המלצות בארץ מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק, אינסטגרם ובאפליקציה החינמית של 'אל תבואו יהיה כייף'.