הכרובית היא ללא ספק מלכת החורף הבלתי מעורערת. היא לא רק נראית יפה ומלכותית, אלא טומנת בחובה גם שפע של מעלות.
הכרובית היא ירק חד שנתי ממשפחת המצליבים. החלקים הנאכלים הם בעיקר התפרחת אם כי ניתן לאכול גם את הגזע והעלים.
היא עשירה במיוחד בסיבים ובמינרלים כמו סידן ומגנזיום וכמו חבריה למשפחת המצליבים, ידועה בהיותה תומכת במערכת החיסון, מכילה רכיבים אנטי סרטניים וגם מסייעת בניקוי רעלים מהגוף.
במטבח הכרובית היא ורסטילית מאוד וניתן להשתמש בה טרייה או מבושלת, אפוי או מטוגנת, במרק או בפשטידה.
אז מה נכין איתה הפעם?
כרובית אפויה ברוטב בשמל טבעוני
מה צריך?
1 כרובית בינונית מאודה למידת הרכות שאתם אוהבים
2 כפות גדושות קמח מלא
3 כפות שמן זית
1/2 כוס חלב קוקוס טבעי ללא תוספות
1/3 כפית מלח שחור
1/3 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום
1 כפית קצח
קורט אגוז מוסקט
כף ממרח חרדל טבעי
מה עושים?
בסיר קטן שמים את השמן והקמח ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות
מוסיפים את החלב וממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב עד שנוצרת תערובת אחידה שמתחילה לבעבע
מורידים מהאש, מתבלים ומערבבים היטב
קראו גם:
מורחים את התערובת על הכרובית
מומלץ לפתוח עם האצבעות בין הפרחים ולהכניס את הרוטב פנימה
וזהו, זה כל מה שצריך לעשות. עכשיו רק נשאר לאפות בחום עליון לכרבע שעה או עד שהכרובית מתחילה להשחים.
בתיאבון, ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים, חפשו אותי בפייסבוק